Cadde Beyrut’un en bilineni Girne’de

Beyrut’un en bilineni Girne’de

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Chinawhite, Billionaire, Supperclub ve Interni... Oldukları yerlerdeki eğlence kültürlerini Türk insanına sevdiremediler.

Beyrut’un en bilineni Girne’de

Şaşalı geldiler, sessiz sedasız gittiler! Başarısızlıklarını ‘Fazla Batı konsepti’, ‘Müzikleri bizim eğlencemize uymayan’ ve ‘Mimarisi fazla ferah’ diye değerlendirenler oldu. Neticede bize uymadı. Beyrut’un en bilinen gece kulübü Sky Bar’ın Türk eğlencesiyle eşleşmesi konusunda da benzer şüpheler besliyordum.

Haberin Devamı

Markanın sahibi Chafik Al Khazen, eğlenceyi konseptleştirebilen bir deha! Skybar Beirut’un 2009’da ‘Dünyanın En İyi Barı’ seçilmesi de kendine özgü eğlence konseptlerini harmanlaması. Girne’de de bunun için çok çalışmış ve ‘ismim yeter’ kafasına girmemiş.

Hidrojenli serinlik

Ne mi farklı? Bir kere teknoloji işin çok içinde. Işık robotlarını kulübün ve müziğin durumuna göre yöneten biri var. Altı farklı DJ, sırasıyla müzik yapıyor ve kendilerinden geçiyorlar. Genellikle onların yanında olan Chafik Al Khazen, sıcak Girne gecelerini ‘XO’ isimli hidrojen püskürten bir sistemle serinletiyor. Bu da eğlencenin bir parçası olmuş durumda.

Nasıl ki, bizim markalar Orta Doğu’da, Avrupa markalarından daha başarılı oluyor, bence Orta Doğu markalarının da Türk insanıyla uyuşması çok daha kolay. Yatırımcı Doruk Kaya bunu iyi okumuş. Tanınmış büyük markaların Kıbrıs’a gelmesi konusundaki yasal zorluklarını da aşıp, çok konuşulacağını düşündüğüm bu markayı, yavru vatana hediye etmiş.

Haberin Devamı

Bu arada; mekan eski Laila hissiyatını da veriyor. Eğlenceye tepeden bakan Uzak Doğu konseptli Dragon, Akdeniz restoranı Mezzo ve ünlü kebapçı Develi, Sky Bar Kyrenia’yı çevreliyor.

Kısa kısa notlar

-Alaçatı’nın eski efsane mekanı Deli Deli geri geliyor. Mutfaksa yıldız isim İsmet Saz’a emanet.

- Ünlü şef Hazer Ameni, ‘odun ateşinde pişen yemekler’ konseptli büfesi Fire Room’u Ataşehir’de hizmete açtı.

- Bodrum eğlencelerinin efsanesi Küba tekrar açılıyor. Yeni dekorasyonla, 21 yıl önceki haline döndürüldü.

- Arnavutköy’ün küçük Şamdan’ı ‘Small’ Bodrum Mandarin’in içinde Ayşem

Saraçoğlu’nun işlettiği Kayı Beach gecelerinde hizmet vermeye başladı.

- Alaçatı Limon’da her pazar canlı müzik başladı. Alaturka, arabesk ağırlıklı müzik yapan Rubato sahne alıyor.

- Kabataş’taki Setup’ın, yaza özel menüsünde Meksika lezzetlerini öne çıkıyor.

- Çeşme’nin çok konuşulan beach’i Spiaggio Grande, sezon bitimi İstanbul’a taşınıyor. Kendilerine mesken olarak da Arnavutköy’ü belirlemişler. Konuşulan, Whisper’ın yerinde hizmet vereceği...

Haberin Devamı

500 TL’ye pizza olur mu?

Yaz sezonunun en okunan haberleridir Bodrum, Çeşme’nin ‘pahalı’ yemekleri... Tatilin kısa olması ve mülk kiralarının yüksekliği bu pahalılığın ana sebebi. Bu yılın en anlaşılmaz örneği, Alaçatı Zio Beach’in 500 TL’lik pizzası! Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar pahalıya bir pizza daha yapıldığını sanmıyorum. Mekanın şefi bunun kullandığı ıstakozdan olduğunu söylüyor. Ne olursa olsun, bana çok abartılı geldi ama satışı da hiç fena değilmiş!

Beyrut’un en bilineni Girne’de