Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

VIP Turizm’in CEO’su Yasemin Pirinçcioğlu, 2015’in lüks seyahat trendlerini anlattı...
* Seyahat sizin için ne ifade ediyor?
Seyahat; insanın kafasındaki fikirlerin dışına çıkması ve günlük rutininden uzaklaştığı benliğiyle buluşmasıdır.
* Seyahat alışkanlıkları nasıl bir gelişme gösteriyor?
Her ay mutlaka iki ya da üç gün yeni bir yer görme hedefi koyan tanıdıklarım var. Aslında bu lüksten çok, hayati bir ihtiyaç haline geldi. Buna özellikle insanın ruhunun ihtiyacı var...

LÜKS SEYAHAT İLLA PAHALI DEĞİLDİR
* Peki ya lüks seyahat?
Kırmızı tabanlı ayakkabıların kitlesi olduğu gibi, lüks seyahatin de modası ve bunu takip eden, seyahat etmesini bilen bir kitle oluştu, ki biz de bu kitle için seyahat programları tasarlıyoruz.
* Ne tür seyahatler?
Tasarladığımız programlarda insanları cezbedecek etkinlikler var. Alışkanlıklarını yerine getirmek için seyahat edenler, iş için gittikleri seyahatleri uzatanlar ve lüks seyahat olgusunun içindeki en önemli değer olan deneyimsel seyahatleri tercih edenler var.
* Deneyimsel seyahatlere örnekler verebilir misiniz?
Lüks seyahat; mutlaka en pahalı olan demek değil... Mesela Toscana’da 6-8 odalı, vadi manzaralı, şarap bağlarının içinde oteller var. Ortaçağ’dan kalan köyün bugünkü koşullarında vakit geçirmek çok değerli bir deneyim.
Toscana’da Fas mimarisiyle yapılmış, içi Topkapı sarayı gibi oryantalist mimari öğeleriyle tasarlanmış saraylarda ve Avrupa’da sayıları her yıl artan şatolarda konaklamak öne çıkan trendler.
İnsanın kendine vereceği hediye değerinde olan seyahatler de yükselen değerler arasında... Hindistan’daki maharacaların saraylarında kalmak ve seyahatlerin içine SPA, masaj, yoga gibi dinlenme aktiviteleri eklemek, Aşram’a ayurvedik bakıma gitmek gibi...
İskoçya’da somon tutmaya gitmek, Edinburg, Sazburg ve Verona gibi şehirlerdeki festivallere katılmak ve keyif içeren entelektüel seyahatler de her geçen gün daha fazla ilgi görüyor.
Alışveriş seyahatlerinde ise, insanlar özellikle her yerde bulunamayana ulaşmanın peşinde. İnsanlar; yemek, dinlenmek, müzeden müzeye koşmak, spor yapmak gibi içerikli seyahatlere gitmeye başladı.

GENÇ TASARIMCI VE SANATÇILAR ÖN PLANDA
* Geleceğin trendi ne olacak?
Geleceğin trendi, ülkelerin genç tasarımcı ve sanatçılarının eserlerini tanımaya yönelik, yerel kültürlerden beslenme ve feyz alma şeklinde gelişecek. Bunun örneklerini Türkiye’ye gelen lüks seyahat tercih eden yolcularda gözlemliyoruz. Bu kişiler Kapalıçarşı’daki geleneksel butiklerden alışveriş yapmaya bayılıyor.

Haberin Devamı

DENEYSEL SEYAHATiN UÇ NOKTASI:

Haberin Devamı

UZAY SEYAHATi

* En sıra dışı lüks seyahat deneyimi hangisi olacak?
Tabii ki 2015’te ilk uçuşu yapılması beklenen Space Travel. Türkiye’den Ahu Aysal, Ali Şen gibi ismi açıklanan ve isminin açıklanmasını istemeyen insanlar yerlerini çoktan ayırttı. 4 ve 6 kişilik uçaklarla gidilebilen seyahatin talipleri arasında Angelina Jolie, Brad Pitt gibi isimler de var.

2015’iN LÜKS SEYAHAT TRENDLERi

Dünyanın kalbi Kapalıçarşı’da atıyor

Dünyanın en zenginleri bile İstanbul’a geldiklerinde Kapalıçarşı’ya mutlaka uğruyor. Türk markaların dünya markası olabilmeleri için Kapalıçarşı’da butik açmaları çok önemli bir kriter olacak. Bu potansiyeli çok önceden gören Armaggan, Paşabahçe, Vakko ve Silk&Cashmere bu konuda öncülük yaptı. Madonna, Oprah Winfrey, Martha Stewart, Steven Tyler, Jessica Biel, Calvin Klein, Diane Von Furstenberg Kapalıçarşı’yı gezen dünya ünlülerinden sadece birkaçı.
Konu sadece alışveriş yapmak değil, gidilen ülkelerden anlamlı objeler ya da ürünler biriktirmek. Bu bir nevi kültür koleksiyonerliği gibi.

Haberin Devamı

2015’iN LÜKS SEYAHAT TRENDLERi

CEO’LARA SAFARi...

CEO’ların ve üst düzey yöneticilerin tercihi, İngiliz colonial tarzı safari seyahatleri…
Afrika’da özel arazi-
lerde, 8 kişilik çadırlarda, içinde aslan ve kaplanların olduğu seyahatler çok revaçta. 150 kişilik ekip, elektrik olmayan bir ortamda kalıyor, İngiliz gümüşleriyle servis edilen yemekler yiyor. Bu seyahatin 3-4 günlük bedeli 100 bin dolardan başlıyor.
Top destinasyonlar: Vietnam, Kamboçya, Peru, Meksika, İskoçya, Laplant, İskandinavya, Küba.
Tayland; en çok Türkler’in tercih ettiği lüks seyahat destinasyonu.
Maldivler, Mallorca, Mauritius, Umman Avrupalılar tarafından, çizginin dışında olmak isteyenlerin gittiği destinasyonlar.

2015’iN LÜKS SEYAHAT TRENDLERi

YENi MODA ART TRAVEL

Paris Bienali kapsamında verilen davetlerde dünya jet seti ve ünlüleriyle bir araya gelebilmek de büyük bir önem taşıyor.

* Sanat seyahatleri, lüks seyahat segmentinde ne kadar önemli?
Sanat seyahatleri dünyada gelişen bir trend... 11 sene önce Basel’e sanat seyahatleri düzenlemeye başladığımızda, insanların yönlendirilmeye ihtiyacı vardı. Bugünse kendi başlarına yapabiliyorlar.
Buradaki önemli nokta; dünyanın önde gelen sanat koleksiyonerleriyle bir araya gelebilmek. Paris Bienali’nde Sophie Marceu, Juliette Binoche, Salma Hayek ve eşi Kering Grubu CEO’su François-Henri Pinault gibi isimleri bu davetlerde görmek mümkün.