Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Markaların 2015 / 2016 Sonbahar Kış koleksiyonlarının tanıtıldığı Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’un birinci gününü geride bıraktık.
İlk günkü defilelerin ortak noktası; derinin çok yaygın kullanılması, sezonların birbirine yaklaşmış olması (paltolar ve dış giyim az sayıdaydı) ve renk kullanımının zengin olmasıydı. Koleksiyonlardaki bir diğer ortak özellikse spor - şık temasıydı.

DERİ BAŞROLDE


Açılışı Dünya Boks Şampiyonu yaptı
Moda haftasının açılışı, erkek giyim markası Affair’ın defilesiyle gerçekleşti. Lüks günlük giyimin deri detaylarla zenginleştiği koleksiyonu sunan mankenler arasında, Dünya Şampiyonu Boksör Çağan Atakan Arslan ve The Best Model of the World, birincisi Isha Blaaker’ın olması dikkat çekiciydi.

‘Benim pisipisim, benim kararım’
Günün şüphesiz en güçlü konsept ve sunumu DB Berdan’a aitti. Her koleksiyonunda toplumun ayrı bir önyargısına eleştirel bakış açısıyla yaklaşan Deniz - Begüm Berdan, bu kez kadın bedeni ve kadın haklarına yoğunlaşarak “Bedeninle gurur duy” mesajı verdi. Anne - kız, ahlak kuramındaki yanlışlıkları sergiledi ve bu konuda farkındalık yarattı. DB Berdan’ın her zamanki eğlenceli, kendinden emin tavrı, ahlakın yanlış yerde arandığının altını çizdi.

Derin dekolteler dikkat çekti
Salih Baltacı’nın her parçanın derin dekolte ve minilerden oluştuğu, güçlü renkle desenlerin tercih edildiği koleksiyonu iddialıydı.

Uçak gibi rötarlı defile
Günün son defilesi Raisa Vanessa’nındı. Maslak Arena’da 22.15’de başlaması gereken defile, saat 23.00 itibarıyla hâlâ başlamamış olduğundan, mekandan ayrılıp, ‘Vogue’un 5’inci yılı şerefine verdiği partiye doğru yol aldım. Partide İstanbul moda sektöründen kimi ararsanız vardı. Aynı zamanda defilelerin ön sıralarında gün boyunca gördüğümüz tüm ünlüler de oradaydı.

Haberin Devamı

DERİ BAŞROLDE

Seksi askerler

Ece Gözen’in spor - şık konseptteki koleksiyonu; fosforlu renklerin yanı sıra canlı ve hareketli desenlerle galaksiler arası seyahati anlatıyordu.

Parlak kumaşlar

2010’da Koza Tasarım Yarışması’nda birinci olan ve deriyle çalışma konusunda yaratıcılığını konuşturan Meltem Özbek’in koleksiyonu seksi parçalardan oluşuyordu. Deri parçalar, parlak kumaşlarla zenginleştirilmişti.

Haberin Devamı

Erkek renkleri

İlhamını ‘Türkiye’nin Da Vinci’si olarak da adlandırılan İlhan Koman eserlerinden alan Niyazi Erdoğan’ın koleksiyonunda; tekno kumaşlar, klasik erkek giyimine sportif dokunuş ve güçlü renkler yer alıyor. Türkiye’de erkeklere rengi sevdiren Erdoğan bu koleksiyonda da sarılar, pembeler, turuncular ve yeşillerle içimizi açtı.
Defileyi Ali Aksöz, Tuğrul Tülek, Yiğit Dikmen, Efecan Şenolsun ve Kıvanç Tatlıtuğ’un sevgilisi Başak Dizer ön sıradan izledi.

Sınırlar kalkıyor

Selim Baklacı, yüzde 50’si kadın ve erkek
bedenine uygun bombay ceketler, bedensiz pantolon, şort, etek ve elbiselerle cinsiyetler arası sınırları ortadan kaldıran bir koleksiyon sundu.