Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Türk modacıların dünya moda sahnesinde birlikte yer almaları çok gurur verici, tebrikler...

2010’dan bu yana koleksiyonlarını uluslararası moda haftalarında sergileyen Hakan Yıldırım, H by Hakaan Yıldırım markasının ‘Sonbahar/Kış 15’ Koleksiyonu’nu Londra Moda Haftası’nda sundu. Defilenin heyecan verici yanı, ‘look’ları daha iddialı ve sofistike hale sokan, Merve Bayındır imzalı saç aksesuarları oldu. Türk modacıların dünya moda sahnesinde bu şekilde yer almaları çok gurur verici. Genellikle marka ve tasarımcılar arasında yaygın olan bu güç birliklerinin artmasını diliyor, iki tasarımcıyı tebrik ediyorum.

Sınırların ötesinde başka bir başarı

Haberin Devamı

Beni gururlandıran bir diğer gelişme de erkek koleksiyonlarında Türkiye’nin iddialı ismi Serdar Uzuntaş cephesinde yaşandı. Dünyanın en büyük markalarını bir araya toplayan, moda sektöründeki firma, marka ve tasarımcılar arasında en iyileri seçen, WGSN’in düzenlediği Global Moda Ödülleri’nin bu yıl beşincisi düzenlendi. Uzuntaş, iki bin 500 aday arasından, erkek tasarım kategorisinde, ilk 5’e girerek büyük bir başarıya imza attı.

Venedik’te Türk adası

“Bir gün Venedik’te bir Türk adamız olacak” dense, gülerdim ama bir yıla yakındır öyle bir adamız var. Adayı Permak Grup satın aldı ve işletmesini Saint Regis’e verdi. Şirketin başkan vekili Emir Uyar, güzel haberi vermek için bizi İstanbul’daki Venedik Sarayı’nda ağırladı. Bu yıl Bienal ve fuarlarla en yoğun dönemini yaşayacak Venedik’teki en lüks otel St. Regis Venice San Clemente Palace’ın içinde İtalyan’lar için büyük önem taşıyan bir kilise var. Renovasyonuna ilk başlanan yer olan kilise, özellikle düğünler için düzenlenmiş. Etrafı sularla kaplı olmasına rağmen yüzülemeyen Venedik’teki otellerde havuz sıkıntısı var. Havuz, otelin artılarından... Acquerello Restaurant, şimdiden ‘Dünyanın En İyi 20 Otel Restoranı’ sıralamasına girdi bile. Nisanda açılışı yapılacak oteli dünya jet set’inin katıldığı özel partiler ve Türk cemiyet hayatının düğünleriyle çok fazla duyacaksınız.

Haberin Devamı

Vitrin sanatları

Prada ‘The Iconoclasts’ serisi, üçüncü kez uluslararası moda haftalarına dönüyor. Sinema dünyasının vizyon sahibi kostüm tasarımcılarından üçü, Prada’nın üç amiral mağazasının görsel kimliğini tasarlıyor. Prada’nın New York Broadway’deki mağazasının 12 - 19 Şubat arasında Michael Wilkinson ve Tim Martin tarafından dekore edilmesinin ve Arianne Phillips’in, 20 - 24 Şubat arasında Prada’nın Londra’da Old Bond Street’teki mağazasını dönüştürmesinin ardından sıra Paris’te. 5 - 11 Mart arasında, Prada’nın Paris’teki Faubourg Saint Honoré’deki butiğinin vitrinleri, ‘Gece Yarısı Ekspresi’, ‘Marie Antoinette’ ve ‘Baba 3’ filmlerinin kostüm tasarımcılığını üstlenen Milena Canonero’ya teslim edilmiş. Yolunuz Paris’e düşecekse, mutlaka görün derim.