Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Moda ve modayla ilgili tüm alanlarda eğitim veren ve uluslararası platformda kabul gören, Türkiye’nin ilk moda okullarından İMA’da yeni bir heyecan daha yaşandı. 2014 Koza finalistlerinin İMA’da katıldıkları Moda Tasarımı ve Yönetimi Master’ı sonrası hazırladıkları ilk koleksiyonlar, final jürisi tarafından değerlendirildi.

London College of Fashion Eski Dekanı ve Tasarım Danışmanı Roy Peach, ‘web-platform not just a label’in kurucusu Stefan Siegel, İMA Direktörü Seda Lafçı, İMA Akademik Yöneticisi Eda Dorman ve moda tasarımcısı Gamze Saraçoğlu’dan oluşan beş kişilik jüri, etkinlik kapsamında dokuz öğrencinin koleksiyonlarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Ekimde gerçekleşecek İstanbul Fashion Week New Gen 1 defilesinde koleksiyonlarını sergileyecek öğrenciler:

Gökhan Yavaş, Bihter Tırpan, Ayşegül Baydemir ve Emel Bakıcı.

Tasarımcı adayları İMA’da yaptıkları çalışmada mentor eşliğinde ilk koleksiyonlarını oluşturmanın yanı sıra, ileride kendi markaların çizgilerini ortaya koymak adına da ilk adımlarını attılar. Böylece koleksiyonu geliştirme ve tasarım anlamında araştırmayı işin içine sokmuş oldular.

Koleksiyonlarını hazırlarken, aynı zamanda devam ettirecekleri çizgilerini bulmaya çalışan genç tasarımcılar, öte yandan da üretim, fiyatlandırma, satış, koleksiyonunun rakip analizi, markanın konumlandırılması gibi konulara da odaklandılar.

Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Bora Aksu, Hakan Yıldırım, Hatice Gökçe, Zeynep Tosun ve Özgür Masur gibi isimlerin de Koza’dan çıkan tasarımcılar olduklarını düşünecek olursak; IMA’nın sağladığı bu imkanla, bu yılın kazananlarının geleceğinin bu tasarımcılardan da daha parlak olma ihtimali çok yüksek.

Hepsinin yolu açık olsun.

YAZIN EN EĞLENCELİ PLAJ KOLEKSİYONU
Yazın gelmesiyle, defileler ve partiler güney sahillere taşındı. Deniz Berdan da Braun Silk - épil 9 için hazırladığı DB Berdan Unique koleksiyonunu, Çeşme 7800 Hotel’de bir defileyle tanıttı.
Hippy bohem, 70’ler silüetinde kroşe elbiseler, file üstler ve 90’ların Hawaiian gömlekleri altına yüksek bel mayolardan oluşan kapsül koleksiyonda 30 parça var.
Sokak modasını ihtişamla birleştiren, özel boyutlardaki payet ve boncuk işlemeleriyle süslü parçalardan oluşan koleksiyon, aşırıya kaçmadan, plaj partilerinin yıldızı olmak isteyenler için ideal.