Cadde Bir yıldızın ÇÖKÜŞÜ!

Bir yıldızın ÇÖKÜŞÜ!

17.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir yıldızın ÇÖKÜŞÜ!

Bir yıldızın ÇÖKÜŞÜ


Şöhreti bir reklamla yakaladı. Türkan Şoray’la dizi çekti. Hatalar zinciri onu zirveden düşürdü


       Ali Taran’ın çektiği Yapı Kredi’nin “Bay Pardonölu reklamlarında rol alana kadar Kaan Girgin’i kimse tanımıyordu. Dizi film şeklinde çekilen reklamlarda sempatik ve şaşkın hareketleriyle bir anda herkesin sevgilisi oldu.
       Ardından, çok az kişiye nasip olacak bir fırsat yakaladı. Türkiye’nin en büyük starlarından Türkan Şoray’la “Gözlerinde Son Gece" isimli dizide oynadı. Hem de Sultan’ın Yeşilçam’da “Şoray Kanunları" denen kurallarını yıktığı bir aşk sahnesinde rol aldı.
       Bu yükseliş ile çok sayıda teklif aldı. Art arda dizilerde oynadı. Ancak, ani gelen bu şöhreti Girgin, kullanamadı. Kurduğu No Name Ajansı başarısızlığa uğradı, eşinden ayrıldı, kumar tutkusu yüzünden evine haciz geldi.
       Şimdi oğlunun ismini koyduğu Oğul Ajans’ta, ikinci kez prodüksiyon işinde başarılı olmaya çalışan Girgin, 10 yıllık oyunculuk yaşamını değerlendirdiğinde, ileriye değil, geriye doğru bir gidiş olduğunu itiraf etti.

Çok yanlış yaptım

       Tiyatroda okumak için mimarlık eğitimini son sınıfta bıraktım. Amerika’dan kazandığım bursu değerlendirmedim
       Asıl mesleği olan tiyatroyu bırakmasını çok büyük hata olarak gören Kaan Girgin, “Banka reklamlarının sonrasında umduğumu bulamadım. Bunun rahatsızlığını çok ciddi yaşıyorum. Kariyerim için yanlış işlerde yer aldım. Ancak bunu, işin dışına çıkınca görebiliyorsunuz, kendimden fazla bir şey katmadığım kolay işleri tercih ettim, etmemeliydim" dedi.

Kariyerimi harcadım

       Konservatuvarın tiyatro bölümünde okumak için mimarlık eğitimini son sınıfta bıraktığını, Amerika’dan kazandığı bir bursu değerlendirmediğini söyleyen Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Oyunculuk yapmak için bir maceraya atıldım. Çok büyük fedakârlık yaparak akademik kariyerimi gözardı ettim. Benim için bunlar trajik olaylar. Ciddi bir kızgınlığım var. Çünkü Türkiye’de yapılan işler fabrikasyona dayanıyor, sanatsal kaygı taşınmıyor, kara kaşı, kara gözü için insanlar oyuncu yapılıyor. Bunun eğitimini almak da gerekli değil ama bu işi yapan kişinin özel hayatıyla, söylemleriyle oyunculuğu ileriye götürmesi, saygı duyması ve kendisini devamlı öğrencilik safhasında görmesi gerekir. İşimi çok sevdiğim için kıskanıyorum. Medyada şöyle ya da böyle isim yapmış birilerinin benim işimi yapmasına çok sinirleniyorum. Berna Laçin, tartışmayı yanlış yere götürdü. Ben eğitim şart demiyorum ama bu işe gönül verilmeli."

Çantay, yanlış isim

       Sevgilisi Ceyda Düvenci’yle oynadığı “Böyle mi Olacaktı" dizisinden, yeni bir projeye başladığı için ayrılan Girgin, kendisinden sonra diziye giren manken Karahan Çantay’a da ateş püskürdü. Çantay’ın yanlış bir isim olduğunu ifade eden oyuncu, “Kendisini hiç tanımıyorum. Kutsal saydığım bir işe, onun gibi topluma örnek olmaktan uzak birinin alınması beni çıldırttı. Bana acımasız diyebilirler ama doğruyu söylediğime inanıyorum. Kötünün, üstünün kapatılmaması gerekir" diye konuştu.