Cadde Bu kez de Google'un video sitesinde rezalet

Bu kez de Google'un video sitesinde rezalet

12.11.2008 - 12:00 | Son Güncellenme:

.

Bu kez de Googleun video sitesinde rezalet

İNTERNETTEKİ dünyanın en çok ziyaret edilen video paylaşım sitesi YouTube'a, Türkiye'den erişim yasağının konulmasına yol açan, Atatürk'e ve Türk bayrağına hakaret içeren rezil görüntülerin benzerlerinin, Google'un video sitesi ‘video.google.com’ sitesine de yüklendiği ortaya çıktı. Siteye kimler tarafından eklendiği belirtilmeyen, biri ‘belgesel’ olarak tanıtılan, diğerine ise belgesel film havası verilen iki videoda, Atatürk'e ve Türk milletine küfürler ediliyor.
Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 70'inci yıldönümünün hemen ertesinde, ortaya çıkan ve Türkler'in büyük tepkisini çeken sözkonusu videolardan, İngilizce ‘Amazing Atatürk documentary film’ (Şaşırtıcı Atatürk belgesel filmi) adını taşıyanını ziyaret edenler, terör örgütü PKK yanlıları tarafından hazırlandığı anlaşılan rezil görüntülerle karşılaştı. Arkasında kaplan bulunan bir teröristin yer aldığı ve yine İngilizce ‘Kurdish Soldier’ (Kürt askeri) yazılı sahneyle başlayan 5 dakikalık görüntü boyunca Atatürk ve Türk bayrağına hakaret edildiği görüldü. Animasyon yoluyla hazırlanan küstah videoda, gay yakıştırması yapılan Atatürk ile Türk bayrağının maymun, eşek, köpek ve domuz resimleriyle birlikte kullanıldığı dikkati çekti.
‘Atatürk blasphemy challenge’ başlıklı videoya girenlerin karşısına ise İngilizce yazılan ve Türkçe karşılığı ‘7 Mart 2007'de Türk hükümeti, bu video gibi Atatürk'ün gay olduğunu belirten bir Yunanlı'nın yüklediği video nedeniyle YouTube'a yasak getirdi’ olan bir altyazının geçtiği Ata'nın resminin bulunduğu ekran çıkıyor. Belgesel havası verilmiş, profesyonelce hazırlanmış 3 dakikalık videonun devamında, nerede, ne zaman yaşandığı belirsiz savaş görüntülerinin üzerinden, Atatürk'ün, hiçbir kadına aşık olmadığı, herkesçe beğenilen, genç ve yakışıklı erkeklerle arkadaşlık ettiği, eşcinsel olduğu yönündeki iğrenç iddiaların yazıyla aktarıldığı göze çarptı.

Haberin Devamı

YOUTUBE'DAKİ HAKARET ORTALIĞI KARIŞTIRMIŞTI

Atatürk'e, Türkler'e ve Türkiye'ye hakaret içeren görüntüler, Mart 2007'de başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere birçok ülkenin gündemine oturmuştu. Milliyet ve Hürriyet gazetelerinin internet sayfalarını takip eden 500 bini aşkın kişi, iki gün içersinde, YouTube'a videoların kaldırılması için mesaj göndermişti. Hakaret videolarına Türkiye'den karşılık gelmesi üzerine sanal alemde Türk- Yunan savaşı başlamıştı. Milyonlarca kez kez seyredilen videolara, dünyanın dört bir yanından milyonlarca yorum yapılmıştı. Türk kullanıcılar, Yunanistan'daki binlerce internet sitesini hacklemiş, tüm bu gelişmelere yol açan videoların ilkini yükleyen ‘Stavraetos’ kodlu Yunan genci bulmak için interpol devreye girmişti. Yunan gencin annesi ise ölüm tehditleri aldıklarını, videoyu oğlunun adını kullanan bir İngilizin yüklediğini söyleyerek Türk gazetecilerden yardım istemişti. Bu arada Türkiye'nin değişik kentlerinden onlarca kişi, kapatılması için site hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Aynı ayın sonunda Google Türkiye ofisinin kurucusu ve aynı zamanda Müdürü Erem Karabey istifa etmişti.
YouTube'a Mart 2007'den bu yana 5 kez erişim yasağı getirilmişti. Son olarak, Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin 5 Mayıs tarihli kararı doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da alınan kararla siteye erişimi durdurulmuştu.