Cadde Bu tişörtler "kablosuz ağ"a duyarlı

Bu tişörtler "kablosuz ağ"a duyarlı

07.12.2008 - 12:03 | Son Güncellenme:

.

Bu tişörtler kablosuz ağa duyarlı

BURSALI işadamı Harun Asa, oğlunun ışıklı ayakkabısından esinlenerek, çalan müziğe karşı ışıklandırma yapan kıyafetler imal etti. Bulunan ortamda internet bağının olup olmadığını gösteren tişörtleri de piyasaya süren Asa, kıyafetlere özellikle çocukların ve gençlerin büyük ilgi gösterdiğini açıkladı.

Bursa'da yaşayan Microsoft Bilgisayar Mühendisliği Sertifikası bulunan Harun Asa, bir yıl önce oğluna satın aldığı ışıklı ayakkabının bozulduğunu görünce tamir etmek istedi. Uzun bir uğraştan sonra ayakkabının bozulan ışık sistemini onarmayı başaran 2 çocuk babası Harun Asa, bu sistemden esinlenerek Türkiye'de bir ilke imza attı. Ayakkabıdaki sistemin kıyafetler için düşünen ve geliştiren Asa, giysiyi sese, ışığa ve ısıya duyarlı hale getirdi. İlk olarak müzik çalan ortamda, sese duyarlı ışıklarla hareket eden tişört üretip piyasaya süren Asa, daha sonra internet bağlantısının bulunup bulunmadığını gösteren ışıklı çanta, töşört ve bluzlar yaptı. Kıyafet ve eşyalara internet bağının gücünü gösteren ışıkları da yerleştiren Harun Asa, telefon çalmadan önce telefon uyarısı yapan tekstil ürünlerinde üretti.

ASYA VE AVRUPA ÜLKELERİ DE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR
Ürünlerine özellikle Asya ve Avrupa'dan bir çok ülkenin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Harun Asa, "Gelen talebi karşılamakta zorluk çekiyorum. Ürünleri toptan satıyorum. "www.yarifiyata.com" adresine verilen siparişlerle 30-50 YTL arasında parekende satışta yapıyorum. Önümüzdeki aylarda, Bursa, İstanbul ve İzmir'e mağaza açacağım" dedi.