Cadde'nin Patisi

Cadde'nin Patisi

itir.ilgaz@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlkokul çocukları bile yunusların özgür olması gerektiğini biliyor ama fırsatçılar kanlı ticarete çanak tutmaya devam ediyor

DUYARSIZLIKTA ISRAR

Artık çoğumuz (hepimiz diyemiyorum ne yazık ki) yunus gösterilerinin işkence, yunus parklarının hapishane, yunus terapisinin yalan olduğunu biliyoruz. Ancak fırsat sitesi Grupanya hâlâ bunu idrak edememiş durumda. Change.org’daki “Grupanya yunus gösterisi ‘fırsatını’ geri çeksin, bir daha satmasın!’ kampanyasından bahsetmiştim. Onca imzaya rağmen Grupanya, yunus gösterilerine bilet satmaya devam ediyor. Ben şahsen kendilerini protesto ediyorum. Üyeliğimi iptal ettim, destek@grupanya.com’a mail attım, Facebook’taki sayfalarına yazdım. Sizleri de bana katılmaya davet ediyorum. Kanlı ticarete ortak olmayalım.

Haberin Devamı

Çocuklar bile öğrendi
Hani yunus parklarının çocukların hoşuna gittiği düşünülür ya, yok öyle bir şey. Mesela Şişli Terakki Okulu öğrencileri, esaret altındaki deniz memelileri (sadece yunuslar yok biliyorsunuz, foklar, morslar da kafeslere tıkılıp soytarılığa mecbur bırakılıyor) için bir çalışma başlattı.
İlkokul dördüncü sınıf öğrencileri aralıktan beri okul çapında bir kampanya yürütüyor. Eyüp’teki yunus parkının kapatılması için İBB’ye el yazılarıyla dilekçe yazıyorlar.
Dilekçelere ek olarak okul çapında imza toplayan çocuklar, imzalarını, Yunuslara Özgürlük Platformu’nun ‘The Cove’ belgeselinin yaratıcısı Richard O’Barry’le ortaklaşa hazırladığı verdiği imza kampanyasıyla birleştirecek ve Başbakanlık’a, ilgili bakanlık birimlerine gönderecek. Çocuklara bu bilinci aşılayan öğretmenleri tebrik etmek lazım. Umarım başka okullara örnek olur.

BiR TiŞÖRT NELER YAPABiLiR?

Bolluca’daki köpeklerin durumu malum. Yüzlerce köpek, sınırlı sayıda gönüllü. Kış şartları, açlık vs. Sanal alışveriş sitesi lidyana.com, destek için için bir kampanya başlatmış. Tasarımcı Derya Şensoy imzalı tişörtlerin (39.90 TL) satışından elde edilecek tüm gelir Bolluca Yaşam Parkı’na aktarılacak. Yani bir tişörtle hayat kurtarabilirsiniz.

TEMiZLiK TÜYOSU

Kedilerim var. Kedilerin de tüyleri. Asla şikayetçi değilim ama o tüyleri kanepeden, halıdan temizlemenin zor olduğu da bir gerçek.
Aylar önce Evim dergisinde, bulaşık eldiveninin bu konuda birebir olduğunu okumuştum. Bir elinize eldiveni takıyorsunuz, diğer elinizde de elektrik süpürgesinin hortumu oluyor. Koltuk ya da halının yüzeyine eldivenli elinizi hafifçe sürtmenizle tüyler rulo haline geliveriyor ve süpürgeyle hop diye çekiveriyorsunuz. İnanın her temizlikte Evim dergisine dua ediyorum.

Haberin Devamı

DESTEK?HATTI

* Marmara Ereğlisi Çöplüğü’nde yüzlerce köpek, soğuk ve açlıkla mücadele ediyor. Kışı atlatabilmeleri için mama ve kulübe lazım. İletişim: 0 533 698 17 73
* Muğla, Ortaca’daki Haydos Bakım Evi’nde annesiz bebek sayısı 50’ye çıktı. Yavru köpek maması, konserve mama, iç-dış parazit ilaçları, süt tozu, çocuk vitamin şurupları çok işlerine yarayacak. Ayrıca oradaki hayvanlardan birine ‘koruyucu aile’ de olabilirsiniz.
İletişim: 0 532 765 68 19 - iletisim@haydos.org

EV?ARAYANLAR

DUYARSIZLIKTA ISRAR

Collie-sokak köpeği kırması 5 kardeşler. 4 dişi, 1 erkek. Sokağa, barınağa düşmeden yuvalanmaları gerek. İletişim: İstanbul 0 532 615 93 11-0 549 748 19 08 (saat 18.00’e kadar)

Haberin Devamı

DUYARSIZLIKTA ISRAR

Bu iki kardeş barınakta hapis. Kurtarmak isterseniz iletişim: helinn19@ hotmail. com

DUYARSIZLIKTA ISRAR

Genç bir erkek. Kısırlaştırılmış. Muhtemelen araba altında kalmış. Ameliyat oldu, iyileşiyor. Kendisine iyi bakacak bir aileye ihtiyacı var. İletişim: 0 535 327 99 05