Cadde'nin Patisi

Cadde'nin Patisi

itir.ilgaz@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


ENGELLi HAYVANLARIN FARKINDA MIYIZ



Gözleri olmayan bir kediyle aynı evi paylaşmanın, görebilen bir kediyle yaşamaktan farkı olmadığını biliyor musunuz? Ya da üç bacaklı bir köpeğin de sizinle aynı şekilde koşup oynayabileceğini? Tek yapmanız gereken, dostunuza biraz daha ihtimam göstermek. Genelde çoğu insan göz yuvaları boş bir kedinin yüzüne bakmak istemez. Ya da bir ayağı olmayan bir hayvan gördüğünde “Ay içim fena oldu” deyip başını çevirir.
İşte hayvan hakları savunucuları tiyatro oyuncusu Tuna Arman, fotoğraf sanatçısı Ateş Kantürk ve yönetmen Tolga Öztorun, çoğu insanlar tarafından şiddete maruz kalarak engelli hale gelmiş hayvanlara baktırarak, toplumu bilinçlen- dirmeyi ve empati kurulmasını amaçlayan bir projeye imza attı: “Farkında mısın?”
Proje kapsamında, ünlü isimler engelli hayvanlarla birlikte kamera karşısına geçti. Kendileri de photoshopla engelli hale getirilen Billur Kalkavan, Buket Uzuner, Ömür Gedik, Metin Şentürk, Buket Uzuner, Zuhal Olcay, Tan Sağtürk ve daha birçok tanınmış ismin fotoğrafları billboardlara taşınacak. Ayrıca kasım ayında da bir sergi açılacak.
Eğer siz de evinizi engelli bir hayvanla paylaşıyor ve bu projede yer almak istiyorsanız, sevgili dostunuzun resmini tunaarman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

PAZAR GÜNÜ NE YAPIYORSUNUZ?

Şile’deki mevcut barınak 2010’un ilk yarısında yıkıldı ve orada yaşayan köpekler kaderlerine terk edildi. Uzun süre açlıkla, hastalıkla ve itlaf tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. Ta ki bir grup hayvan severin dikkatini çekene kadar.
Fark edildiklerinden bu yana her pazar yapılan yardımlar sayesinde biraz olsun karınları doyuyor, daha az hastalanıyorlar. Ağır durumda olanlar veteriner kliniklerine götürülüyor, tedavi ediliyor. Ancak köpek sayısı çok ve gönüllülerin maddi manevi desteğe ihtiyacı var. Araç ve mama (kuru mama, haşlanmış makarna, süt, ekmek, yemek artıkları ve su çok makbule geçiyor) sıkıntısı yaşıyorlar. Hem ne kadar çok kişi giderse o kadar fazla hayvana yardım imkanı doğuyor.
Haydi önümüzdeki pazar siz de ‘mama turu’na katılın. Kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. İrtibat için: Burcu Bertigen 0 554 511 36 53, Selin Kuloğulları 0 555 615 19 32 ya da siledekimagdurmelekler@gmail.com


DESTEK OLALIM

* petkutusu.com’un başlatmış olduğu “Üye ol, senin de payın olsun” kampanyasıyla barınaktaki dostlarımıza yardım gönderiliyor.
* Tekirdağ’a bağlı Yeniçiftlik Barınağı’nın eksiği çok. En önemlisi, barınak Trakya soğuğuna dayanıklı değil. Gönüllülerin çabalarıyla bir takım düzenlemeler yapılsa da kalıcı olmuyor. Yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. İnşaat firmaları destek olsa... İletişim 0 533 698 17 73

İHBAR HATTI

* Ankara Demirtepe, Neyzen Teyfik Sokak’ta dört yavru kedi zehirlenerek öldürüldü.
* İstanbul Maslak’taki Mashattan Residence’da site yönetimi, köpek sahiplerine nazik davranmıyor.


EV ARAYANLAR

* Sahibi öldüğü için sokağa atılan kör kedi çaresiz. İletişim: 0 543 445 69 50
* Adı Eros 2,5 aylık erkek. Yaşadığı semttekiler sokakta hayvan beslenmesine tepkili. Ev bulması gerek. İletişim: heryerdekanvar@hotmail.com

* Bandırma Sokak Hayvanları Bakım ve Reha-bilitasyon Merkezi’ndeki bebekler yuva arıyor. İletişim: Zeynep Oktay 0 535 282 23 58

Haberin Devamı

Itır Ilgaz