Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hayallerini gerçekleştiren insanlara sonsuz saygım var. İşte pilates hocam Abdullah Andsoy da onlardan biri. Pilates Akademi Nişantaşı projesiyle TV yarışması ‘Dragon’s Den’e katıldı ve YemekSepeti.com’un sahibi Nevzat Aydın’ı ortak olmaya ikna etti.

Abdullah Andsoy müthiş bir pilates hocası. Uzun zamandır hocam. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nden mezun. Balance Body ve Stott Pilates’ten eğitimli. Çok yakın bir zamana kadar Nişantaşı’nda ufak bir stüdyosu vardı. Her çalışmamızda karşıdaki ihtişamlı binayı gösterip “Bu binanın en üst katında süper bir stüdyo yapacağım” diyordu. Umarım bir gün olur diyordum. Ama nasıl olacağı konusunda ikimizin de bir fikri yoktu. Sanırım.

Haberin Devamı

‘Dragon’s Den’le başladı
Derken bir gün ‘‘‘Dragon’s Den’ diye bir yarışma varmış. Ona katılacağım” dedi. Peki ama neydi bu ‘Dragon’s Den’?
Müthiş bir fikriniz var, ama o fikri hayata geçirecek maddi imkanınız yok. İşte böyle durumlarda imdada yetişen bir TV yarışması. Türkiye versiyonu Bloomberg HT’de yayınlanıyor. Zorlu bir jürisi var. Alphan Manas, Yalçın Ayaydın, Gamze Cizreli, Baybars Altuntaş ve Nevzat Aydın... Hepsi alanlarında başarılı, girişimci işadamları. Onlara projenizi anlatıyorsunuz, beğenirlerse ödülü kazanıyor, üstelik bir de bu önemli işadamlarıyla ortak oluyorsunuz.
İşte hocam Abdullah Andsoy bu TV yarışmasına katıldı ve kazandı. Yemeksepeti. com’un sahibi Nevzat Aydın ona ortak oldu. Yarışmanın 12’nci bölümünü izlemiş olanlar hatırlayacaklar şimdi. Abdullah Andsoy o küçük stüdyodan şimdi hayalini kurduğu stüdyoya geçti. Valikonağı ışıklarla Teşvikiye Caddesi’nin köşesindeki binanın en üst katını sıfırdan stüdyo yaptı. Bunun için gerçekten çok çalıştı. Derslerden çıkıp ustaların başına koştu. Her detayla bizzat ilgilendi. Ocak itibariyle Pilates Akademi Nişantaşı açıldı. İyi ki de açıldı, Nişantaşı’nın böyle bir pilates stüdyosuna gerçekten ihtiyacı vardı. Şimdi sırada Pilates Akademi’nin şubelerini açmak var.
Pilates Akademi’yi bir öğrenci olarak gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Böyle başarı hikayeleri hepimize ilham veriyor. İşte çok isteyince, çok çalışınca, biraz da şans yaver giderse oluyor.
Tel: 0 532 287 79 16
Babylon’un suçu ne?
Hafta sonu nereye gitsem, konu bir şekilde ‘24 yaş’a geliyor. Özellikle cuma gecesi X’te yemekte herkes Babylon’a ateş püskürüyor. ‘Nasıl olur da 24 yaş sınırı koyarlar?’
Yahu sınırı koyan Babylon değil ki. TAPDK böyle bir karar almış, Babylon da mecburen uyguluyor. Eee, yasalara karşı gelecek hali yok tabii.
Biz tam bunları konuşurken Babylon’un ikinci açıklaması posta kutuma düşüyor. “24 yaş uygulamasına TAPDK yönetmeliği kapsamındaki etkinlikler nezdinde başlamış olmamız kesinlikle yürürlükteki yeni yönetmeliği benimsediğimiz anlamına gelmemektedir. Bu uygulama Babylon’un tercihine bırakılmış bir karar değil, yönetmeliğin dayatmasıdır.” Ayrıca “Sektör dernekleri ve diğer iş ortaklarımızın yasal girişimlerini destekliyor ve olumlu sonuçlarını bekliyoruz” diye de devam ediyor.

Haberin Devamı

24 yaş sınırı nerede geçerli?
Bu arada 24 yaş ile ilgili herkesin kafası hâlâ karışık. 24 yaşında içki satın alınabiliyor mu? Gece kulübüne gidilebiliyor mu? Yoksa sadece içki firmalarının sponsor olduğu etkinliklere mi katılmak yasak?
Okuduklarımızdan anladığımız 24 yaş sınırı sadece içki firmalarının sponsor olduğu etkinlikler için geçerli. Ama o kadar anlaşılmaz bir karar ki, ne kadar okusanız da anlamıyorsunuz, anlayıp anlamadığınızdan emin olamıyorsunuz.
Yaş sınırıyla ilgili beni en çok güldüren Yiğit Karaahmet’in bir tweet’i oldu. Günün özlü sözü niyetine buyrunuz.
“Peki legal seks yaşı hâlâ 18, değil mi? Bu değişmedi yani. Ona göre önümüzdeki hafta programımı değiştirmem gerekebilir.”