Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul-Bodrum uçağından iner inmez kendimi Torba’daki Casa dell’Arte’de buluyorum.
Ardan Özmenoğlu’nu ve Siyah Beyaz Galeri Sayfiye sergisindeki işlerini görmek için.
Casa dell’A’rte, sadece bir otel ya da galeri değil, çağdaş sanat koleksiyonuyla açıldığından beri Bodrum’a değer katan bir yer.
Siyah Beyaz Galeri ise Ankara’nın en köklü sanat galerilerinden ve sadece sergileriyle değil iyi bir kitleyi bir araya getirme özelliğiyle de biliniyor.
Bu sergide de Alev Mavitan, Ali Şentürk, Ardan Özmenoğlu, Argun Okumuşoğlu, Aykut Cömert, Bahadır Çolak, Beril Ateş, Bihrat Mavitan, Daniele Sigalot, Ebru Döşekçi, Fırat Engin, Gökhan Tüfekçi, Halil Vurucuoğlu, Mustafa Horasan, Murathan Özbek, Nihat Kemankaşlı, Sıtkı Kösemen ve Yılmaz Aysan’ın eserleri yer alıyor. Ardan Özmenoğlu’nun Van Gogh’dan ilham alan Vincent vs Ardan eserinden gözlerimi alamıyorum.
Ardan’ın 2005-2017 yıllarında yaptığı post-it eserlerini topladığı 10 cm x 10 cm’lik yeni kitabı da bir sanat eseri gibi.
İşte bu yüzden New York’ta Metropolitan Museum of Art kütüphanesinin arşivine girdiğini öğrenince şaşırmıyorum, sadece seviniyorum.
Sergi 30 Eylül’e kadar devam ediyor, Bodrum’daysanız mutlaka görün.

Haberin Devamı

Bu akşam programda ne var?

Sergide bugün gerçekleşecek bir sanat performansından da haberdar oluyorum: Performistanbul sanatçılarından Gülhatun Yıldırım’ın ‘Su’ performansı.
John Everett Millais’ın Ophelia adlı eserindeki figürün kendini suya bıraktığı anda yüzünde oluşan ifadeyle bağ kuran ‘Su’ performansında ölüm, uyku öncesi ve bilinçdışı haller ile bir otoportre oluşturuluyor.
Simge Burhanoğlu küratörlüğünde, 2016’da ilk kez gerçekleştirilen performansın ikincisi, bu akşam 19.00-22.00 saatlerinde Zai Bodrum’un asırlık bahçesinde gerçekleştirilecek.
Konacık’ta açılan kitapevi Zai Bodrum da, aynı Casa dell’Arte gibi Bodrum’a değer katan sayılı yerden biri, sırf bunun için bile Zai’ye gitmekte fayda var.

Bodrum Caz Festivali başlıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen Bodrum Caz Festivali bugün başlıyor. Festivalin bu yılki teması ‘Pop ve Caz’.
Programda Kenan Doğulu, Nükhet Duru gibi isimler, İstanbul Funk Unit, Greg Lamy Trio gibi caz gruplarıyla buluşuyor.
Bu yıl ayrıca Fahir Atakoğlu, Ayhan Sicimoğlu, İlhan Erşahin gibi isimler de festivalde sahne alacak.
Bu akşamki açılış, Türk Deniz Kuvvetleri Yıldızlar Hafif Müzik ve Caz Orkestrası Solist: Sibel Köse konseri ile Bodrum Belediye Meydanı’nda.
Sonrasında ise müziğinde pop ve cazı birleştiren Şenay Lambaoğlu Off Gümüşlük’te sahneye çıkacak.
2 Eylül’de ise İlhan Erşahin, ‘İstanbul Sessions’ konseri var, aynı gün Cüneyt Özdemir konukları ile ‘pop ve caz’ üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.
3 Eylül’de Nükhet Duru, 4 Eylül’de ise Zai’de Yıldız İbrahimova & Kaan Bıyıkoğlu ve Antik Tiyatro’da ‘Kenan Doğulu İhtimaller Projesi’ konseri var.
Kaçırmayın!