Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her ne kadar bazı ülkelerin büyükelçilikleri ve konsoloslukları bu hafta Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına uyarılar yayınlasa da biliyoruz ki, son zamanlarda Türkiye’de daha çok yabancı turist var.

Bu kitap İstanbul’un güncelini yabancılara anlatıyor

Tam, “Beyoğlu eski güzel günlerine kavuşuyor” dediğimiz günlerde, yabancılarla paylaşabileceğimiz İstanbul’un farklı yüzlerini deneyimlemeyi sağlayacak yeni bir kitap var kitapçılarda: Monday to Sunday Istanbul.

‘Pazartesiden Pazara Farklı Bir İstanbul’u yenilikçi bir bakış açısıyla anlatan kitap, Vogue Türkiye’nin ilk yayın yönetmeni Seda Domaniç ve Istanbul Tour Studio’nun kurucusu Sinan Sökmen’in imzasını taşıyor.

Haberin Devamı

Seda Domaniç ve Sinan Sökmen, İstanbul’da güncel seyahat deneyimi konusunda, özellikle yurt dışından gelen ziyaretçilere yönelik yeni bir kaynak ihtiyacından yola çıkarak, 17 milyon kişinin yaşadığı bu etkileyici megapolü anlatan uluslararası bir seyahat yayını hazırlamak için yola çıkmış.

Kitabın tasarımı Ulaş Eryavuz’a, fotoğraf direktörlüğü ise Ekin Özbiçer’e ait.
‘Monday to Sunday Istanbul’ adlı İngilizce kitap, gezi rehberi formatından uzaklaşıp, İstanbul’un bugününe dair önerilerde bulunuyor.

Kitap, şehrin çok kültürlü zengin tarihine olduğu kadar; sokak yaşantısına, güncel sanatına, değişen gastronomi dünyasına ve yaratıcı ruhuna da odaklanıyor.

‘Monday to Sunday Istanbul’, haftanın yedi farklı günü ve o günlerin farklı zaman dilimleri için özenle seçilmiş deneyimler sunuyor.

Deneyimlere güncel bir fotoğraf ve tasarım dili eşlik ediyor. Şehrin önde gelen şefleri, sanatçıları, editörleri, akademisyenleri, mimarları, tasarımcıları ve girişimcileriyle yapılan 29 farklı röportaj da kitapta yer alıyor.

Bu röportajlarda alanında uzman fikir önderleri, İstanbul ve şehir kültürüne dair bilgilerini, kişisel rotalarını ve önerilerini paylaşıyor.

Kitaba röportajlarıyla katkıda bulunan isimler arasında Ahmet Uluğ’dan Cem Mirap’a, Mehmet Gürs’ten Hasan Çalışlar’a birçok tanıdık isim var.

Bu kitap İstanbul’un güncelini yabancılara anlatıyor


Özellikle İstanbul’u ziyaret edecek yabancılara en iyi hediye olabilecek kitap, hem semtlere hem de temalara göre gruplanan yedi farklı bölümden oluşuyor: 

Haberin Devamı

1 - ‘Monday: The Imperial City’; dört farklı imparatorluğa başkentlik yapmış bu heybetli megapolün çok katmanlı tarihine odaklanıyor.
2 - ‘Tuesday: Glamorous Bosphorus’; Boğaziçi’nin ışıltılı ve etkileyici dünyasına götürüyor.
3 - ‘Wednesday: The ‘Other’ Side’; son dönemde İstanbul’un gastronomi, müzik ve gece hayatı açısından en hareketli sokak kültürünün yaşandığı Kadıköy ile tanıştırıyor.
4 - ‘Thursday: So Close but Faraway’; kalabalık bir metropolden bir anda başka zamana, ritme ve mimari dile ışınlanmayı sağlayan Adalar’da geçiyor.
5 - ‘Friday: Art, Antiques and Activism’; İstanbul’da güncel sanatın merkezi olduğu kadar şehrin kültürel hafızasının da saklandığı Beyoğlu bölgesini ele alıyor. Beyoğlu’nun önlemez değişim süreçleri ve dirençli sivil toplum belleği de bölümün temaları arasında yer alıyor.
6 - ‘Saturday: Inside the City’s Creative Heart’; moda, tasarım ve çok kültürlü yaşamın odağındaki Nişantaşı, Kurtuluş ve Bomonti’yi keşfe davet ediyor.
7 - ‘Sunday: Toward the Black Sea’; İstanbul’un Karadeniz’e doğru açılan eşsiz doğasını, metropollerde az rastlanan açık hava aktivitelerini ve İstanbulluların en sevdiği pazar ritüellerini öne çıkarıyor.