Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu akşamki Lady Gaga konserinden sonra sizi şaşırtacak bir konser tavsiye etmek zor. Lady Gaga’dır, ne yapsa yeridir. Artık hiçbir hareketine şaşırmayacak hale geldik.
Beni asıl şaşırtan ve heyecanlandıran ise; amatör bir müzik grubu, Ecza Dolabı.
Bakmayın kendilerine amatör demelerine, profesyonellere taş çıkartıyorlar.
2010 yılında kurulan grubun üyeleri Eczacıbaşı Topluluğu’nun farklı kuruluşlarında çalışan, CEO’sundan işe yeni başlayan uzman yardımcısına farklı alanlarda farklı kademelerde görev yapanlardan oluşuyor.
HEPSİ BİRER ROCK YILDIZI
Onları CEO Club’da ilk izlediğimde; holding yöneticilerinin, özellikle de Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan’ın, sahnede nasıl birer rock yıldızına dönüştüğünü gördüğümde hem şaşırmış, hem de hayran kalmıştım.
60’lardan günümüze yerli-yabancı rock şarkılarını seslendiriyorlar.
Hakkını da veriyorlar.
Ecza Dolabı konserlere devam ediyor. Üstelik bunu yaparken sosyal sorumluluk projelerine de destek oluyorlar. Daha önce İKSV’nin ‘Bi tam bir öğrenci’ sosyal sorumluluk projesine destek olmak için sahneye çıktıklarında; konserden elde edilen gelirle 4 bin öğrenci, İstanbul’daki festival etkinliklerine ücretsiz katılabilmeye hak kazandı.
Şubat ayında Babylon’daki konserlerinde ise Anadolu’daki ihtiyaç sahibi okullarda müzik odalarını sürdürebilmek için sahneye çıktılar.
ÇOCUKLAR İÇİN SAHNEDELER...
Şimdi ise Ecza Dolabı yeni repertuvarıyla, Edirnekapı’da yaşayan imkanları sınırlı çocuklara müzik eğitimi olanağı sağlamak ve Barış İçin Müzik Vakfı’na destek amacıyla sahneye çıkıyor.
Peki ama ne zaman, nerede?
26 Eylül’de saat 20.30’da, Salon İKSV’de. Biletler Biletix’te ve Salon İKSV gişelerinde. Kaçırmayın!

Haberin Devamı

GECE YARISI ALIŞVERİŞİ

Alışverişe ve alışveriş merkezlerine doyamıyoruz işte. 2008 krizinden sonra Amerikan Vogue’un editörü Anna Wintour; sektörü canlandırmak için bir alışveriş gecesi, daha doğrusu alışveriş çılgınlığı başlatmıştı.
Mağazaların gece yarısına kadar açık olduğu, her mağazada eğlenceli partilerin olduğu bir geceden bahsediyoruz.
2008 krizinin üstüne Türkiye’de kimbilir kaç alışveriş merkezi açıldı... Hatta daha yeni, iki adım mesafede yer alan Metrocity ve Kanyon arasında bile bir AVM daha; Özdilek açıldı.
Yine de söz konusu gece alışverişi olunca gözler dönüyor.
İstinye Park’ta ve Nişantaşı’nda gece yarıları kasalarda oluşan kuyrukları dehşetle izlemişliğim var. Hatta bundan tam 3 yıl önce, Fashion’s Night Out’ta “Ben de size takılaym” diyen Mehmet Tez’in de grubumuza dahil olmasıyla ‘Charlie’nin Melekleri’ şeklinde gezmişliğimiz var.

BÜYÜK GÜN YARIN!
O zaman başına geleceklerden habersiz olan Mehmet Tez’i bile “Nişantaşı yetti, İstinye Park’ı da görmeliyiz” diyerek gecenin bir yarısı İstinye’ye sürüklemiştik. Tabii bunda mağazalarda ikram edilen şampanyaların ve İstinye Park’ta bir mağazada DJ Fuchs’un çalmasının da etkisi olduğunu itiraf etmeliyim.
Bu yıl ise büyük gün yarın.
Vogue Türkiye’nin düzenlediği Fashion’s Night Out şerefine Nişantaşı, İstinye Park ve Bağdat Caddesi’nde mağazalar 24.00’e kadar açık olacak.
Her mağazanın yarın geceye özel etkinlikleri var. Bakalım, daha önceki gibi bu sefer de gece 12’lerde kasalarda kuyruklar olacak mı?