Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ozan Doğulu, ünlü ama amatör isimlerle birlikte sahneye çıkacak. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) 10. yılı şerefine 27 Kasım’da özel bir gece düzenleniyor. Öncesinde gerçekleşen ilk provadan bildiriyorum

Astoria’da bir ofisteyim. Cem Duna, Asaf Savaş Akat, Şirin Yalçın, Sedef Karamehmet, Ceyla Aysal gibi isimlerle. Herkes heyecan içinde bekliyor. “Ben galiba yapamayacağım” diyenler birbirlerini avutuyor, “Benim de sesim yok” diye. Derken beklenen adam kapıda beliriyor. Ozan Doğulu geliyor, heyecan daha da artıyor. Ozan Doğulu piyano başına geçince heyecan zirve yapıyor. Hiç beklemediğiniz isimlerden ne cevherler çıkıyor, şaşkınlık içinde izliyorum. Medeni cesaretlerine bir kez daha hayran kalarak.

Arzuhan Yalçındağ ve Beyaz düet yapacak
Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) 10. yılı şerefine 27 Kasım’da özel bir gece düzenleniyor. Bu gecede bakın kimler sahneye çıkacak ve şarkı söyleyecek? Berna Tokar kanto yapacak, Arzuhan Yalçındağ, Beyaz’la düet yapacak, Ceyla Aysal Fransızca bir şarkı söyleyecek, Şirin Yalçın Türkçe bir şarkı söyleyecek, Cem Duna ve Asaf Savaş Akat birlikte sahneye çıkacak, Duna şiir okuyacak, Akat, Fransızca şarkı söyleyecek, Demet Sabancı Çetindoğan ve Sedef Karamehmet birer şarkı söyleyecek, Osman Çarmıklı ‘Grease’ müzikalini canlandıracak. Gecenin sonundaysa Ebru Gündeş kendi tarzından farklı bir performans sergileyecek.
İşte Astoria’da bulunmamızın nedeni de TOG sosyal komitesinin sahneye çıkacak gönüllü isimlerle Ozan Doğulu’yu ilk kez bir araya getirmesi. Doğulu, bu projede gönüllü yer alıyor. Zaten gecenin adı da ‘Gönülden Sahneler’.
İlk tepkim, “Ozan Doğulu’nun işi zor” oluyor. Bu kadar amatör ismi 3 provada sahneye hazırlaması gerekiyor. Başta sahneye çıkacakların çoğu çekingen davranıyor, ama piyanonun yanına geçtiklerinde önyargım yok oluyor. Hepsi profesyonellere taş çıkartacak kadar yetenekli. Sesleri kadar, sahneleri de başarılı. Boşuna değil, medeni cesaretleri demek ki.
Yardım gecesi Astaş Holding’in satın aldığı ve Mandarin Oriental otel yapmayı planladığı Kuruçeşme Arena’da gerçekleşecek. 600 kişilik özel bir çadır kurulacak. Astaş Holding’in patronu Vedat Aşçı organizasyona sponsor olmuş. Geceyi Rana Erkan Tabanca ve Hakan Aksu sunacak. ‘Bir Kadın ve Bir Erkek’ bu geceye özel skeçler hazırlayacak. Süslemelerse Bettina Machler ve Candan Kıramer imzasını taşıyacak.

Biletler çabuk tükendi
Biletler satışa çıkar çıkmaz tükenmiş. Geceden elde edilecek gelir, toplum gönüllüsü gençlerin hayata geçirecekleri sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak. Ayrıca birçok projeye fon da oluşturulacak. Biraz da projelerden bahsedelim. Konu başlıkları şöyle, yerel sosyal sorumluluk projeleri, sosyal sorumluluk proje eğitimleri, üniversite eğitim destek, gençlik çalışmaları, gençlik yaz kampları, TOG ataklar, İğne Deliği gençlik merkezi, gençler için demokrasi ve haklar çatısı, kadın hakları programı, gençlik buluşmaları, Yeşil Liderler çevre projesi, TOG gençlik bursları...

Siz de gönüllü olabilirsiniz
27 Kasım’da hem herkes içinde kalan yeteneklerini sergileyecek, hem eğlenecek, hem de TOG’a büyük katkıda bulunacak. Tabii ki TOG’a katkıda bulunmak için sahneye çıkmak zorunda değilsiniz. Gönüllülerinden olmak istiyorsanız www.tog.org.tr adresinden vakfa ulaşabilirsiniz.