Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

* ArtInternational’ın ön izleme günü bir görme ve görünme seremonisi halinde geçti. 8 bin kişi hem fuardaki eserleri inceledi, hem de birbiriyle sosyalleşti. Alışveriş yapanlar da, sıkı pazarlığın ardından son anda vazgeçip galericileri kızdıranlar da oldu. Özellikle Taner Ceylan’ın son işi için koleksiyonerler sık sık aynı cümleyi kurdu: “Çok beğendim ama evde çocukların önünde olmaz!”
* Haliç’teki fuarda dışarısı içeriden daha kalabalıktı. Haliç manzarası zaman zaman eserlerden daha ağır bastı. Ah bir de o kesif koku olmasaydı.
* Fuarın ilk gününde Çiğdem Simavi’nin kurucusu olduğu KÜSAV’ın Ira von Furstenberg şerefine verdiği davete Ayşegül Nadir’den Berna Yılmaz’a birçok tanıdık isim katıldı. Ira von Furstenberg’in tasarımlarının çoğu davetin ilk saatinde satıldı.
* Fuar sonrası sosyalleşmek için birçok seçenek vardı. Taner Ceylan’ın Mikla’da koleksiyonerlere verdiği davetten Sunset’te Louise Alexander Gallery’nin Fransız sanatçı Laurent Bolognini onuruna verdiği yemeğe, Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki partiye kadar.. n ArtInternational’ın ön izlemesinden bir gece önce ise sanat dünyası, La Petite Maison’da Istanbul Art News ve IWC’nin düzenlediği partide bir araya geldi. Agah Uğur’dan Tansa Mermerci Ekşioğlu’na, Leyla Alaton’dan Ayşegül Dinçkök’e, Komet’ten Ardan Özmenoğlu’na renkli kalabalık, aynı zamanda Murat Pilevneli’nin sanat gazetesi Istanbul Art News’un birinci yaşını da kutladı.
* Bu hafta birinci yaşını kutlayan bir başka marka ise Beymen Zorlu Center’dı. Birçok tasarımcı Beymen’in birinci yaşı için kendi 1’lerini tasarladı.
* Sofa Hotel’deki Vodafone Red partisinde ise iPhone 6 tanıtıldı. Bir gece sonraki Apple kuyruğuna girmek istemeyenler telefonu ilk kez burada inceleme fırsatını buldu.
* Aynı saatlerde İstanbul Moda Haftası’nın Bomonti’deki eski bira fabrikasında Fashion Week KickStarter partisi vardı. Deniz Marşan’dan Ceyda Balaban’a moda dünyasının tanıdık isimleri buradaydı.
* Sakıp Sabancı Müzesi’nde ‘Miro: Kadınlar, Kuşlar ve Yıldızlar’ sergisinin pazartesi akşamki açılış daveti de haftanın önemli sanat etkinliklerindendi.
* Haftanın konuşulan partilerinden biri de Levent Özçelik’in Tünel’de düzenlediği sergili ev partisiydi. Instagram yolculuğunu anlatan Özçelik’in partisine Mehmet Erdem, Teoman, Pelin Batu, Can Bonomo gibi isimler katıldı.

Haberin Devamı

LUCCA 10 YAŞINDA

Haberin Devamı

Cumartesi günü Ali Tufan Koç, Lucca’nın 10’uncu yılını, yazdı. Dile kolay, 10 yıl olmuş ve o 10 yıl ne kadar hızlı geçmiş.
Benim Lucca maceram İstanbul Life dergisinde çalışırken Ece Sükan aracılığıyla başladı. Cem Mirap arayıp “Ece’nin arkadaşıyım, New York’tan yeni döndüm, Bebek’te bir mekan açacağım” dediğinde doğrusu böyle bir şey beklemiyordum. Çünkü o zaman Bebek, İstanbul yeme-içme ve eğlence hayatı güzergahları arasında bile değildi.
Lucca açılana kadar Cem Mirap, İstanbul eğlence hayatıyla ilgili bitmek bilmez sorularıyla hepimizi bunalttı. Aslında işini ne kadar ciddiye aldığını o zaman belli etmişti...
Daha sonra Lucca o kadar popüler oldu ki, tuvalet sırası bile başlı başına bir mesele oldu. Sırada tanışanlar, kaynaşanlar oldu. Sırf mekana hakim olabilmek için tuvaletin önünü mesken tutanlar oldu. Bu kadar kalabalığa rağmen samimiyetini hiç kaybetmedi Lucca.
Şimdi 10 yıl sonra baktığımızda, yurt dışı seyahatleri öncesi birbirimize önerilerde bulunurken ilk sorulardan biri: “O şehrin Lucca’sı neresi?” Nedeni basit, Lucca artık bir buluşma noktası olmaktan çıktı, şehrin simgelerinden biri oldu.