Cadde Can Nergis: Uzak Doğu’da piştim

Can Nergis: Uzak Doğu’da piştim

23.04.2016 - 17:38 | Son Güncellenme:

'Tatlı İntikam' dizisinin 'Tolga'sı Can Nergis'in öyküsü ilginç...

Can Nergis: Uzak Doğu’da piştim

Can Nergis, çocuk denecek yaşta yurt dışına gitmiş. Avustralya, Çin, Hong Kong, Singapur, Malezya, Tayland, Japonya'da yaşamış ve çalışmış. Bu yakışıklı şimdi bir yandan oyunculuk yapıyor, diğer yandan tekne alıp satıyor, geziler düzenliyor.

Haberin Devamı

Yakışıklı oyuncu Nergis'in Posta'da yer alan röportajı şöyle:

Nasıl başladı öykünüz?
İstanbul Nişantaşı’nda doğdum. Turizm otelcilik okudum. Oradan da yurt dışına kaçış!

Yurt dışı macerası nasıl gerçekleşti?
Teyzem, modacı Neslihan Yargıcı’dır. Arkadaşı Neşe Erberk’in ajansına girmeme vesile oldu. Ama bu işi burada yapmak istemedim. Teyzem de beni yurt dışı için yüreklendirdi. Bir süre Avustralyalı bir menajerle çalıştım, sonra tek başıma ilerledim.

Ya sonra?
Avustralya, Çin, Hong Kong, Singapur, Malezya, Tayland, Japonya derken 26 ülkede modellik yaptım. Sonra reklam oyunculuğuna adım attım. Pakistan, Hindistan, Güney Amerika’daki dizi ve film kadrolarına girdim. Yönetmenler 'Oyuncu olsana' dediler, aklıma yattı. Tayland’da yaşarken Taice öğrenmiştim, oradaki işleri kabul etmeye başladım. Yan roller alarak işi ilerlettim.

Haberin Devamı

Kaç dil biliyorsunuz?
İngilizce, Japonca, Çince ve Rusça’da yolda kalmam! Ama Taice’m İngilizce’m kadar iyi. Uzak Doğu’da piştim.

Niye geldiniz Türkiye’ye?
50’ye yakın reklam filmi çektim, bazıları Türkiye’de gösterildi. 2011’de beni arayıp buraya davet ettiler. Tayland’da kurulu düzenim var, yemekle ilgili bir dükkan filan işletiyorum ama yine de geldim. Buradaki iş uzadı, Japonya’dan gelen bir teklifi kabul edip gittim. Daha doğrusu kaçtım! Sonra bir telefon daha Türkiye’den, yine geldim. Ayvalık’ta dönem dizisine başladık. O bitti, ‘İffet’ dizisinden teklif aldım. Başrol. Ama kalamam burada, askerlik işleri var. ‘Dila Hanım’ı önerdiler bu kez. Dediler ki; “4-5 bölüm gireceksin, Erkan Petekkaya’yı vurup gideceksin.” Anlaştık. Bölümleri çektik, ben tekrar Tayland’a... 2012’de geldim. Bir mahalle komedisi ‘Paşa Gönlüm’, sonra ‘Arka Sokaklar’, ardından ‘Maral’... Şimdi de ‘Tatlı İntikam

‘Tatlı İntikam’daki karakterinize benziyor musunuz?
Dizide uyuz bir mankenim. Her rolü canlandırma adına bana iyi oldu.

Oyunculuk dışında nasıl geçiyor hayatınız?
Çekim biter, sahile inerim. Sürekli teknemle uğraşıyorum. Artist adlı bir şirketim var. Tekne alım satımı, Boğaz’da gezi organizasyonları... Bu yüzden vaktimin çoğu denizde geçiyor. Benim olduğum yerde deniz ve orman olmalı. Bir de güleryüzlü insanlar... Gittiğim her yerde buna dikkat ettim.

Haberin Devamı

Gece hayatı?
Sıfır! Sevmiyorum. Boy gösterisi yapmak bana göre değil! Bunu sosyalleşme olarak da görmüyorum.

Yalnız yaşıyorsunuz. Ev işlerini siz mi yapıyorsunuz?
Evet ama teknedeki çocuklar yardımcı oluyor. Ev işleriyle aram iyidir, gurbette yaşarken zorunlu olaraköğrendim. Arkadaşlarım gelince keyifle giriyorum mutfağa.

Şöhret için ne düşünüyorsunuz?
Tanınır olmakla aranız nasıl? Hayat gibi. Abartmamak lazım. Şöhretten ne yapacağını şaşıranı da gördüm çünkü. Hazmetmeli. Şöhret insanın gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. Teyzem Neslihan Yargıcı’nın da etkisiyle şöhret bana doğal ve büyütülmemesi gereken bir şey gibi geldi.
'İdealimdeki kadın güleryüzlü ve doğal'

Hayatınızda biri var mı?
Yalnızım ve mutluyum.

İdealinizdeki kadın tipi?
Doğal, güleryüzlü ve hayatıma uyacak biri.

Çapkın mısınız?
Bekarım!

Aşk hakkındaki düşünceniz?
Aşk benim için bir tebessümle başlıyor, gülücükle devam ediyor, öpücükle ilerliyor, bin gözyaşıyla son buluyor.

Haberin Devamı

İdealinizdeki rol ne?
Plastik makyajla bambaşka bir tipi, doğaüstü aksiyon kahramanını canlandırmak isterdim. Konu Vietnam’da geçebilir. Esir düşmüş bir asker, o dili öğrenmiş ve tabii ajan!..

Rol modelleriniz kimler?
Fikret Kuşkan’ı çok severim. Jean Claude Van Damme arkadaşım olduğu için her şeyiyle beğeniyorum. Jackie Chan da çok candan, samimi ve sevdiğim biridir.

Hayatınızda yapmak istediğiniz ne kaldı?
Los Angeles. ‘Arka Sokaklar’ dizisi sebebiyle biletimi yakıp yarım bıraktığım bir şeydi. İçimde kaldı. Orada mutlaka bir şey yapmak istiyorum.