Cadde Cansel Elçin'le edebiyat buluşması

Cansel Elçin'le edebiyat buluşması

04.10.2017 - 17:08 | Son Güncellenme:

Louis-Ferdinand Céline’in, Taksitle Ölüm (Mort à crédit) romanını 81 yıl sonra Türkçe'ye kazandıran Yapı Kredi Yayınları, İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde edebiyat buluşması düzenledi. Oyuncu Cansel Elçin, etkinlikte romandan Türkçe ve Fransızca bölümler okudu.

Cansel Elçinle edebiyat buluşması

İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde edebiyat buluşmasına ktılan Cansel Elçin, "Emeği geçen herkese teşekkürler, gerçekten çevirisi zor ama anlatım dili çok farklı, sürükleyici bu romanı burada okumak ve herkesle bu heyecanı paylaşmak çok güzeldi" dedi.

Haberin Devamı

Yazar, tercüman ve çevirmen Yiğit Bener, roman yazarı Hakan Günday ve çevirmen Simla Ongan’ın katıldığı söyleşide; oyuncu Cansel Elçin, romandan Türkçe ve Fransızca bölümler okuyarak söyleşiye renk kattı.

Louis-Ferdinand Céline’in, Simlâ Ongan’ın çevirisiyle Türkçe'ye kazandırılan romanı 'Taksitle Ölüm', ilk kez 1936 yılında basılmıştı. Céline’in, çocukluğu ve gençliğini anlattığı roman; küfürbaz, asi, provokatif, sapkın, pornografik, müptezel, haz düşkünü, sınır ihlali yapan, kaotik, baba düşmanı bir metin.