Cadde Caz kalpli İstanbul’da festival heyecanı

Caz kalpli İstanbul’da festival heyecanı

05.05.2011 - 22:58 | Son Güncellenme:

‘Caz kalpli’ İstanbul... İKSV, 18’inci Caz Festivali’ni bu tamlamayla sundu. Bu yıl bizi yoğun bir festival bekliyor. 40’ın üzerinde konser, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı için 1 Temmuz’u bekleyin n KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Caz kalpli İstanbul’da festival heyecanı

Miles Davis’e saygı gecesi

Festivalde Miles Davis’in ölümünün 20’nci yılında, sanatçıya saygı duruşu niteliğinde bir proje gerçekleştirilecek. Davis’le çalışmış üç efsane isim Marcus Miller, Wayne Shorter ve Herbie Hancock, Miles Davis’in anısına 7 Temmuz akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenecek konserde bir araya gelecek.
İstanbul Caz Festivali seyircilerinin sabırsızlıkla beklediği ve pop-caz sahnesinin en sevilen ikililerinden Randy Crawford ve Joe Sample ile dünyanın en iyi caz şarkıcılarından Natalie Cole, 13 Temmuz akşamı saat 21.00’de Açık Hava Sahnesi’ne konuk olacak.

Yaşam boyu başarı ödülü
İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl, 50 yılı aşan müzik kariyeri boyunca Anadolu’nun sesleri ve müziğini, caz ve güncel müziklerle birleştiren, Türkiye’den de pek çok müzisyeni keşfedip uluslararası sahneye taşıyan Okay Temiz’e verilecek.

Paul Simon istanbul’da!
Gelmiş geçmiş en büyük müzik efsanelerinden Paul Simon, İstanbul Caz Festivali’nin yıldız ismi.
Yeni albümü ‘So Beautiful or So What’ ile Avrupa turnesine çıkan Simon, Rotterdam’daki konserinin ardından ilk kez İstanbul’a gelecek. Simon, 19 Temmuz akşamı 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’ndeki konserinde, yeni albümünden parçaların yanı sıra klasiklerine de yer verecek.
18’inci İstanbul Caz Festivali’nin açılışıysa 30 Haziran akşamı The Marmara Esma Sultan’da gerçekleşecek. Açılış konseri iki bölümden oluşacak. Gecenin ilk bölümünde Simavi; ikinci bölümünde Türkiye caz sahnesinin önemli ustası, Emin Fındıkoğlu ve topluluğu konser verecek.

Cullum, Wolf ve Stone
Caz standartlarını, melodik pop ve rock’la buluşturan, İngiltere’nin caz müzisyenlerinden piyanist ve vokalist Jamie Cullum, 6 Temmuz akşamı saat 21.00’de santralistanbul Kıyı Amfi’de konser verecek.
‘Yeni Ozanlar’ serisinin konuğuysa, folk, pop ve elektronik müziği harmanlayan İngiliz şarkıcı ve besteci Patrick Wolf.
Festivalde ilk kez İstanbul’da konser verecek bir diğer konuk da, İngiliz soul ve R&B şarkıcısı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone. Stone’un konseri 28 Temmuz akşamı saat 21.00’de, santralistanbul Kıyı Amfi’de.

‘Ustalarla Buluşmalar’ konserleri
1 Temmuz akşamı saat 20.30’da Aya İrini Müzesi’nde Mısırlı Ahmet, klasik Hint müziği ve tabla üstadı Zakir Hussain, Hint klasik müziğinin ustalarından Niladri Kumar aynı sahnede buluşacak.

Festival mekanları
Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinye Park, Salon ve The Marmara Esma Sultan, Tersane Sahnesi ve santralistanbul Kıyı Amfi.

Biletler 7 Mayıs’ta satışta
18’inci İstanbul Caz Festivali’nin biletleri 7 Mayıs günü saat 10.00’da satışa çıkıyor. Festival biletleri; Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi, www.biletix.com ve İKSV’den alınabilecek. Fiyatlar 15-35 TL arasında değişiyor.