Cadde Cem Yılmaz kahkahaya boğdu

Cem Yılmaz kahkahaya boğdu

23.11.2012 - 13:25 | Son Güncellenme:

Cem Yılmaz, 1 yıldır TİM'de sahnelediği CM101MMXI FUNDAMENTALS isimli gösterisinin bir kaydını sinemalarda gösterecek.

Cem Yılmaz kahkahaya boğdu

Türkiye'de bir ilke imza atacak olan Yılmaz, geçen hafta çektiği gösterinin fragmanını twitter sayfasından paylaştı. Bir korcan DVD'ciyi canlandıran Yılmaz, esprileriyle kırıp geçiriyor. Sonunda da gözlerine bant attıran Yılmaz'ın gösterisi 3 Ocak 2013'te gösterimde olacak.

Haberin Devamı






Cem Yılmaz: Bu ayki mutfak parası sanat fuarına gidiyor

Cem Yılmaz kahkahaya boğdu

Contemporary, çağdaş sanat tutkunlarını buluşturdu. Fuarı eşiyle ziyaret eden Cem Yılmaz, fuardan yapacağı alımı, ‘mutfak masrafıyla’ ölçerken eşi Ahu Yağtu, oğulları Kemal için heykel alacaklarını söyledi

SONGÜL HATISARU

Pazar gününe kadar sürecek olan ve 100 milyon dolar değerinde eserin sergilendiği Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary başladı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen fuar sayesinde meslek hayatımın en nitelikli kalabalığına karışma imkânı buldum. Suzan Sabancı Dinçer, Bülent Eczacıbaşı, Güler Sabancı, Vuslat Doğan Sabancı, Asım Kocabıyık fuarda gördüğüm birkaç isimdi.

Eşi Ahu Yağtu’yla birlikte heykelleri inceleyen Cem Yılmaz’a fuar için ne kadarlık bir bütçe ayırdığını sordum, “Sen ekonomi yazarısın, şimdi niye böyle kişisele giriyorsun!” şeklinde gelişen sohbetimiz şöyle devam etti: “Oğlum Kemal’e henüz herhangi bir sanat eseri hediye etmedim. İlk doğum gününü bekliyordum.” Bu sırada sözü eşi Ahu Yağtu aldı: “Ancak heykel almaya karar verdik Kemal’e, doğum gününü beklemeyeceğiz.”

Haberin Devamı

“Peki ne kadarlık bütçe ayırdınız?” sorumdaki ısrarım üzerine Cem Yılmaz açıkladı: “Bu ayki mutfak masrafını sanat fuarına harcayacağız.” Peki, son yıllarda hızlı bir ivme içindeki Türk çağdaş sanatında bir balon oluşabilir mi?

‘Gönlüm kayarsa alırım’

Leman dergisinde yaptığı karikatürlerle hayatımıza giren Cem Yılmaz’ın, Hindistan örneğini de hatırlatarak (2000’li yıllarda büyük bir patlama yapan Hint çağdaş sanatı sonraki yıllarda bu ivmesini sürdüremedi) sorduğum soru karşısında bir kaygısının olmadığını gördüm. Fuarda çıtanın her yıl yükseldiğinin görüldüğünü söyleyen Cem Yılmaz: “İşin tüketim tarafından değilim. Onu alırsam öyle olur, bunu alırsam böyle olur. Hiç öyle rant beklentisiyle almıyorum. Beğendiğim, gönlümün kaydığını alırım. Ve üretim tarafını bilen birisi olarak söylüyorum ki Türk çağdaş sanatı verimli bir üretkenlikle yol alıyor.”

600 sanatçıyı ağırlayan fuarda, “çocuk” bölümünü sahiplenen Yıldız Holding, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’ni bu yıl yine açmıştı. Ekav Vakfı Başkanı İnci Aksoy İstanbul dışında yaşadıkları için çağdaş sanatın mabedi fuarı ziyaret edemeyenlerin etkinliği www.ekavart.tv aracılığıyla izleyebileceklerini söyledi. Tıkladığım sanal tv’de Cem Yılmaz’ın fuarda hangi eserleri incelediğinin videosu bile vardı.

Haberin Devamı

Bu arada cesur performansları ve eserleriyle dikkat çeken Şükran Moral, Contemporary’de de bu özelliğini korudu. ‘İlhamını’ kaynayan Ortadoğu kazanından alan sanatçı fuara kurduğu çadırda ziyaretçileri, toplu ölümler ve katliamlarla yüzleştirdi.

2 Milyon dolarlık Andy Warhol’ü kim alacak?

Dünyanın en önemli galerilerinden Marlborough Gallery, Opera Gallery, Galerie Michael Schultz Contemporary Art’ın alt katındaydı. Portekizli Corderos Galeri’de gördüğüm 1.95 milyon dolarlık Andy Warhol, Marlborough Galeri’de gördüğüm Kolombiyalı ressam Botero’nun 700 bin dolarlık tablosu, Opera Galeri’deki Çinli sanatçı Yan Pei Ming’in 650 bin euro’luk eserini hangi iş insanının alacağını hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

Suzan Sabancı Dinçer:

Taksitle eser satışı

Cem Yılmaz kahkahaya boğdu

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, fuarı İngiltere’den gelen yakın arkadaşı Çiğdem Erkman’la birlikte gezdi. Türk çağdaş sanatının geçen yıllarla kıyaslandığında daha çok ilgi gördüğünü hatırlatan Suzan Sabancı, “Ana sponsoru olduğumuz fuarın her yıl artan ziyaretçi sayısı artan ilginin göstergesi. Türkiye’de sürdürülebilir büyüme ve istikrar ortamı var olduğu sürece, çağdaş sanatın daha geniş kitlelerce takip edileceğine inanıyorum” derken sanatseverlere bir de müjde verdi:

“Galerilere verilen POS cihazları sayesinde koleksiyonerliğe ilk adımını atmayı amaçlayan Akbank müşterileri, Wings, Fish ve Axess kredi kartları ile çeşitli ödeme kolaylıklarından faydalanarak sanat eseri alabilecekler. Leasing de mümkün.”

Çiğdem Erkman:

Masterpiece de İstanbul’a yakışır

İngiltere’de her yıl düzenlenen sanat, antika ve tasarım şahaserlerinin sergilendiği Masterpiece Fuarı’nın komite kurulunda yer alan Çiğdem Erkman ise, “Türk çağdaş sanatına olan ilgi geçici bir hevesin sonucu değil. Trende baktığımızda süreklilik gösteren bir yükseliş görüyoruz. Eserlerin Avrupa’da müzayedelerde satılması da Türk çağdaş sanatının emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Çiğdem Erkman 8 milyar dolar büyüklüğüyle dünyanın sayılı enerji fonlarından Denham Capital adına Türkiye’de bir dizi görüşme yapacak. Erkman, Türkiye’de yabancıların enerji sektörüne ilginin büyük olduğunu söyledi.

Vuslat Doğan Sabancı:

Sanat kazandırır

Kendisi de heykel yapan iş kadını Vuslat Doğan Sabancı, fuarda uzun zaman geçirenler arasındaydı. Vuslat Doğan Sabancı, çağdaş sanatı kendisine yakın bulduğunu, eser alırken o eseri sevmesinin önemli olduğunu, sanata, ‘İleriye yönelik kârlı bir yatırım yapayım’ motivasyonuyla yaklaşmadığını söyledi. Ancak ısrarım üzerine bir gerçeğin de altını çizdi: “Sanat değerlidir ve değerdir. Sanata atfedilen değer ise görecelidir. Size göre iyi olan bir başkasına göre olmayabilir. Bugün makul fiyatta olan yarın bambaşka bir noktaya gelebilir. Ama şu açık ki kriz dönemlerinde dahi değerinden kaybetmeyen tek alan. 3.5 yıl önce yurtdışında bir fuardan yatırım amacıyla değil, beğendiğim, gözüme hoş göründüğü için aldığım çağdaş sanat eserleri yüzde 25 değer kazandı.”

Merve Gürsel:

Çocuklar da sevdi

The Marmara Otelleri’nin sahibi Kağan - Merve Gürsel çifti de fuardaydı. Aliye Simavi ile birlikte fuarı gezen Kağan Gürsel alım için özel bir bütçe belirlemediklerini önümüzdeki günlerde Miami Basel’e de gideceklerini söyledi. Merve Gürsel ise 8 yaşındaki kızı Defne Gürsel’in Patricia Piccinini’nin heykellerine bayıldığını söyledi. Fuarın minik konukları gerçekten de Marlborough Galeri’nin girişindeki fare heykelleri ve Piccinini heykellerinin önünden ayrılamadı.