Cadde Çenesi kilitlenip pipetle beslenecek

Çenesi kilitlenip pipetle beslenecek

04.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinin setinde kaza geçiren Şaşmaz’ın kırık olan çenesine ömür boyu kalacak plak konuldu. Yüzünde oluşan çizgiyi ise plastik cerrahlar takip edilecek

Çenesi kilitlenip pipetle beslenecek

‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinin setinde geçen cumartesi gecesi geçirdiği kaza sonrası ameliyata alınan Necati Şaşmaz’ın sağlık durumu hakkında; Medikal Park Göztepe Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Bayır ve Plastik Cerrahı Op. Dr. Ercan Cihandide dün basın toplantısı düzenledi.

Sıvı gıdayla beslenecek
Araç içi kaza geçiren ve kaza sırasında sette bulunan ambulansta yapılan ilk müdahalenin önemine değinen Prof Dr. Ünal Bayır, “Setteki ambulans büyük şansı” dedi. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ercan Cihandide şunları söyledi:
“Kırığın alt çenede iki tane olduğunu tespit ettik. Gece 02.00’da ameliyata aldık ve 2.5 saat süren bir ameliyatla ağız içinden kırığını eski haline getirdik.” Gazetecilerin Necati bundan sonraki süreçte hayatının nasıl etkileneceğini sorması üzerine Op. Dr. Cihandide, “İyileşme süreci 4 - 6 hafta arası olacak. Koyduğumuz plak ve vidalar ömür boyu kalabilecek. Alt ve üst çene 4 hafta süreyle kilitli kalacak. Bu süreçte kilo verecek, pipet yardımıyla sıvı gıdalarla beslenecek” dedi.

Haberin Devamı

İkinci ameliyatı olabilir

Şaşmaz’ın psikolojik durumu hakkında Op. Dr. Cihandide, “Kendisiyle psikolojik destek konusunu paylaştık ve ihtiyaç durumunda yardım alabilir. Şu an için bu yönde bir isteği yok. Yüzünde oluşan çizgi plastik cerrahi tarafından takip edilecek. Ama kalıcı bir iz kalmayacak. 4 - 6 hafta sonra yapılan kontrollerde ikinci bir ameliyat geçirme olasılığı da var” diye konuştu. ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinin nasıl devam edeceği hakkında ise Pana Film bilgi vermekten kaçındı. İki gündür hastanede olan oyuncunun yanına eşi Nagehan Kaşıkçı’nın geldiği ve hiç ayrılmadığı öğrenildi.