Ceren Şehirlioğlu

Ceren Şehirlioğlu

ceren.sehirlioglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Haber dilinde ‘İstanbul gece hayatını’ temsil eden yer Kuruçeşme hattı. Belki çok zorlanırsa Nişantaşı. Buradaki hareketlilik ya da hareketsizlik, İstanbul’a kar yağdığında ülkenin her yerine yağmış gibi haber bültenlerine konu oluyor. Hayatımda Reina’ya bir kere, Sortie’ye üç kere gittim. Laila zamanı üniversitedeydim, yapılacak daha eğlenceli şeylerim vardı.
Bunların etrafında açılıp açılıp kapanan yerler hakkında ise hiçbir fikrim yok. Böyle bir gece hayatı cahilinin utanmazca İstanbul akşamlarını yazmaya çalışması tuhaf görünüyor olabilir. Ama bunu düşünene “O sizin tuhaflığınız” diye cevap verebilirim. Çünkü bu şeritteki mekanların açılması kapanması, ses yasağından acı çekmesi, dolması boşalması şehrin geri kalanının pek umurunda değil. İstanbul gece hayatı denen şey hava ısındığı anda zincirinden boşalıyor zaten.

Haberin Devamı

‘İSTANBUL DAHA ERKEN’

Uyumayan şehir
Tabii ki en açık örnek Beyoğlu. Geçen yazdan beri devam eden sigara yasağını bile dinlemeyip, kışın -5 derecede insanlara sokakta ‘smirting’ yaptıran Beyoğlu. Yaz gecelerinde bir gün bile rahat yürüyecek kıvama gelmedi burası. İstiklal’den Nevizade’ye doğru inen sokak kendi çapında bir canlı müzik cumhuriyeti oldu. Davul zurnacı bile görmek mümkün. Küçük tabureli masalarda fıkırdanan insanlar arasından yürümek olimpik başarı. Asmalımescit-Tünel taraflarını anlatmaya bile gerek yok. Ne de olsa, burası kendine ‘İstanbul gece hayatı’ jargonunda önemli bir yer yaptı son iki yılda. Oraya da kar yağınca bütün ülkeye yağmış oluyor. Ama İmam Adnan Sokak, Mis Sokak’ın barları, Galatasaray Lisesi’nin arka sokağındaki Indigo gençliği, Küçük Beyoğlu, KafePi’nin önü yaz boyunca bir gün boşalmadı. Büyükparmakkapı Mojo’nun durgunluğu, Hayal Kahvesi’nin kapalı oluşu yüzünden biraz sakindi. Ama orada bile Line’ın önü ne zaman geçsem kıpır kıpır. Zambak Sokak’taki Other Side, Beyoğlu’nun ‘çılgın’ eğlencesinin en iyi örneği. Olay hız kesmeden sabah 05.00’e kadar, kafeslerde dans eden yakışıklı dansçılar eşliğinde devam ediyor. Gey barlara özgü rahatlıkla, bitmeyen karnaval hissiyle hiç hız kesmiyor.
Beyoğlu’nun dışında Kadıköy barlar sokağındakiler için de, Nişantaşı’ndaki Touchdown ve Corridor’da içenler için de, Tarabya sahilinden denize atlayanlar için de İstanbul tam kıvamında.
İzzet Çapa’nın, Emre Ergani’nin, Erol-Varol Kaynar’ın yönettiği babalar hayatının yanında İstanbul coşkulu ve çok sıcak bir yaz geçirdi. Bu daha ekime kadar da devam edecek. Sonra, biraz daha üşümeye başlayınca, deniz kenarında rakı içmeye gitme fikrinden esinti yüzünden vazgeçince ‘İstanbul gece hayatı’nın durulduğunu anlayacağız. Ama şimdi Gökhan Özen en doğrusunu söylüyor: “Müziği kısma İstanbul daha erken.”

Haberin Devamı

TARIK AKAN-TÜRKAN ŞORAY
MICHAEL JACKSON-MADONNA

Çocukken klinik seviyelere varacak kadar aşıktım Michael Jackson’a. Madonna’nın şöhreti de eşit oranda olduğu için, bu ikisinin evlenmesinin harika bir şey olacağı fikriyle heyecanlanırdım. Şimdi CADDE’nin anketiyle ortaya çıktı ki, en çok Tarık Akan’ı ve Türkan Şoray’ı seviyormuşuz. Çocuk olsam ikisinin evlenme fikrine de çıldırabilirdim. Anket gösterdi ki, yufka yüreğimizden Asya’yı, Ferit’i silememişiz. Yerine Kenan’ı Kıvanç’ı, Tuba’yı, Beren’i koyamamışız. Bunda genç adayların doğru düzgün bir sinema filmini izlememiş olmamızın etkisi büyük. Bütün Türkiye, Yeşilçam’ın aşk hikayeleri eşliğinde çekirdek çitleyerek büyüdü. Beren Saat’in canlı bomba olduğu filmi kaç kişi hatırlıyor? Şimdi içinize dokunan bir şarkı hatırlamaya çalışınca, Hande Yener, Kenan Doğulu, diskografisi geçirmezsiniz aklınızdan. Bizi ağlatan kadın hâlâ Sezen Aksu’dur.

Haberin Devamı

SAYFA GÜZELİ
Hakkında tek satır yazmadan resmini koysam olurdu. Jason Statham, bugünün en seksi aksiyon figürü. ‘Expendables’a hâlâ gitmediyseniz hemen bir bilet alın. Makinistten Statham’ın basketbol sahasında attığı dayağı başa sarması isteyin.

‘İSTANBUL DAHA ERKEN’