Cadde Çevik Kuvvet’e sanatçı desteği

Çevik Kuvvet’e sanatçı desteği

15.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sanat dünyasının tanınmış isimleri, terör saldırılarının ardından Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek polisin yanında oldukları mesajını verdi

Çevik Kuvvet’e sanatçı desteği

Vodafone Arena ile Maçka Parkı’nda gerçekleşen bombalı terör saldırıları sonrası birlik ve beraberlik mesajı veren sanatçılar, dün polislere destek olmak için Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Polis müdürleri ve memurlarına sarılarak başsağlığı dileyen ünlü isimler, saldırı sonrası gerçekleşen kayıplardan dolayı üzgün olduklarını söyledi. Sanatçılar daha sonra polislerle birlikte Türk bayrağı açarak gazetecilere poz verdi. Ziyarete katılan isimler arasında Polat Yağcı, İzzet Yıldızhan, Muazzez Ersoy, Sinan Özen, Altay, Burak Kut, Metin Şentürk ve Doğukan Manço gibi isimler yer aldı.
Basın toplantısına kafasına taktığı polis beresiyle katılan İzzet Yıldızhan, terör örgütü PKK’nın Kürt vatandaşlarını temsil etmediğini belirtip “Ben Diyarbakırlı olarak bu terör örgütünün Kürtlere mal edilmesine çok üzülüyorum.Bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Bu oyunlara gelmeyeceğiz” diye konuştu.

‘Omuz omuza duracağız’

Saldırıda şehit düşen polis yakınlarına başsağlığı dileyen Muazzez Ersoy ise polis ve askerin yanında olduklarını anlatıp “Bundan başka ülkemiz yok. Her türlü mücadeleyi omuz omuza vereceğimizi belirttik. Ulusumuzun başı sağ olsun, yaralılara şifa diliyoruz” dedi.

Metin Şentürk ise terör saldırısı sonrası ‘ama’ ve ‘fakat’lı cümle kuran isimleri eleştirip, “Bu ülke, bu devlet ne hainler ne alçaklarla baş etti. İnşallah bunların da sonu gelecek. Artık terör ve teröristlerle ilgili cümle kurarken herkesin amasız, ancaksız, fakatsız cümle kurması lazım. Aksi halde terörist sayılır” dedi. Yavuz Bingöl ise toplumsal barışın sağlanması için kültürel faaliyetlerin ve edebiyatın desteklenmesi gerektiğini dile getirerek üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.