Cadde CiLDi ONARMANIN TAM ZAMANI

CiLDi ONARMANIN TAM ZAMANI

18.04.2011 - 00:45 | Son Güncellenme:

Uzun kış aylarında soğuk havanın kuruttuğu, nemsiz bıraktığı ve matlaştırdığı cildimizi baharla birlikte tazelemenin zamanı geldi

CiLDi ONARMANIN TAM ZAMANI

Medical Park Bahçelievler Hastanesi dermatoloji uzmanı Dr. Gökhan Okan, ‘bahar bakımı’nın reçetesini yazdı: “Kozmetik ürünlerinizi yenileyin, daha az yağlı kremler tercih edin. Kuruyan, matlaşan ve yıpranan cildinizi peelingle tazeleyin. Güneşli günler başlamadan leke tedavinizi tamamlayın.
Cilt yenilemenin amacı, zarar gören deriyi onarmak. Cilt tipi ve hasarın şiddetine göre, dermatoloji uzmanlarıyla estetik cerrahlar, bu konuda yardımıcınız oluyor. Hafif hasarlar, harici ürünler ve dermatolojik uygulamalarla ortadan kaldırılırken; ileri vakalarda cerrahi yöntemler kullanılıyor. Cilt yenilemek amacıyla dermokozmetik ürünler, peeling, botoks, dolgu ve lazere başvuruluyor.”

Haberin Devamı

Kremin gücünden faydalanın
Dermokozmetik ürünler; harici uygulanarak cilt yaşlanmasını geciktirebilen ürün grupları. Kozmetik ürünlerden farkları, istenilen sonuca biyolojik etkiyle ulaşmaları. Vitamin A, C, meyve asidi, koenzim Q ve topikal anti-oksidanlar dermokozmetik ürünlerin içeriğini oluşturuyor. Bunlar, cildin derinlerine etki ederek yaşlanma etkilerini önlüyor. Ayrıca kozmetik uygulamaların etki sürelerinin uzamasına yardımcı oluyorlar.
Kış döneminde yağ içerikleri ve nemlendirici özellikleri fazla ürünler tercih edilirken, baharla daha az yağlı, hafif kremler tercih edilmeli. Yağ oranı fazla ürünler, cildin dengesini bozarak, sivilceye neden olabilir. Yağlanmayı kontrol altına almak amacıyla tonikler de kullanılabilir.

Haberin Devamı

Güneş kremsiz asla
Baharın belirmesi, güneşin alevlendirdiği cilt hastalıklarının ortaya çıkmasını kolaylaştırıyor. Cilt lekeleri baharla birlikte belirginleşiyor. Mutlaka güneş koruyucu kullanılması gerekiyor. Leke tedavisiyse yaz başlamadan tamamlanmalı. Leke tedavisinde renk açıcı kremler ve peeling yöntemine başvuruluyor. Bazı dermokozmetik ürünler, güneşle etkileşime gireceği için akşam kullanılmaları daha uygun. Peeling; ciltteki ölü deri tabakasının atılıp alttan sağlam derinin cilde ulaşması prensibine dayanıyor.
Peeling’in hafif, orta, derin olmak üzere üç çeşidi var. Uygulama esnasında tercih edilecek maddeye ciltteki hasarın derecesine göre karar veriliyor. Hafif peeling işleminde genelde meyve asitleri tercih ediliyor. Kimyasal peeling’de tercih edilen asit TCA olup, yöntem derin akne izleri ve çizgilere sahip hastalar için öneriliyor. Çizgileri botoksla silin
Çizgilerin hafiflemesini sağlayan en etkili yöntemlerden botulinum toksini ya da bilinen ismiyle botoks, sinirden kasa uyarının gitmesini engelleyerek çizgileri hafifletiyor. Özellikle yüzün üst kısmı ve göz çevresi çizgilerinin ortadan kalkmasında faydalı. Botoks uygulaması öncesi hastaların ilaç hikayeleri, hastalıkları olup olmadıkları sorgulanıyor. Etkisi, uygulamadan 4-5 gün sonra görülmeye başlar ve 3-6 ay devam eder.

Haberin Devamı

Daha genç dudaklar
Dolgu enjeksiyonu; yaşlanma sonucunda gelişen volüm kaybını ortadan kaldırmak amacıyla uygulana- nıyor. En çok ağız çevresi, dudaklar ve gülme çizgileri dolgu işlemiyle tedavi ediliyor. Amaç, derideki boşlukları doldurmak. Dolgu amaçlı çok sayıda madde kullanılıyor. Tercih edilecek maddeler, derideki etki süresine göre kısa ya da uzun süreli oluyor. En sık tercih edilen dolgu maddesi hyalüronik asit. Enkejsiyonun etkinliği 4-6 ay arasında devam ediyor.

SAÇLARDA BAHAR ETKiSiNE DiKKAT!
İlkbaharda mevsimsel saç dökül-mesi yaşayanlar, bu dönemi daha kısa sürede atlatmak istiyorlarsa saç mezoterapi-sinden faydalanabilirler. Bu yöntemle saç köklerine vitamin-ler ve kan dolaşımını artıran maddeler enjekte ediliyor.

TÜYLERE VEDA
İlkbahar, lazer epilasyon için uygun bir dönem. Ciltte yanma ve bronzlaşmanın olmaması, lazer epilasyonun olası risklerini ortadan kaldırıyor.