Cadde Çocuğunuzu diş fırçasıyla küçük yaşta tanıştırın

Çocuğunuzu diş fırçasıyla küçük yaşta tanıştırın

07.10.2009 - 07:04 | Son Güncellenme:

Ağız sağlığı genel sağlığımızı etkileyen çok önemli bir konu. Bu yüzden sağlıklı diş ve diş etlerinin ilk adımı bebeklik döneminde başlıyor.

Çocuğunuzu diş fırçasıyla küçük yaşta tanıştırın

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu diş temizleme alışkanlığı kazandırılan çocukların ileri yaşlarda sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip olduklarını vurguladı ve süt dişlerinin önemi konusunda ebeveynleri uyardı.

Haberin Devamı

Nasıl fırça seçilmeli?
Çocuğun ağız büyüklüğüne uygun, yumuşak ve naylon kıllardan üretilmiş diş fırçaları kullanılmalıdır. Şu an piyasada çocuklar için özel hazırlanmış fırça ve macunlar bulunuyor. Çocuklar diş macununun tadını çok sever ve fırçalama sırasında yutarlar. Bu nedenle üç yaşından küçük çocuklarda diş macunu kullanılmaması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Miktarını ise bir nohut büyüklüğü kadar diyerek tarif edebiliriz.

Neler yapabilirsiniz?
ÇOCUĞUNUZ dişlerini fırçalarken ayrı bir diş fırçası ile siz de kendi dişlerinizi fırçalayın. Ona birkaç tane diş fırçası ve diş macunu alın. Bu fırça ve macunlar farklı renkte ve değişik çizgi roman kahramanlarının olduğu fırça ve macun olsun. Her seferinde başka bir ikili seçmesini sağlayın. Bu seçim onun diş fırçalama isteğini ve motivasyonunu artıracaktır.
Önce kendisinin dişlerini fırçalamasını bekleyin, sonra siz onun o da sizin dişlerinizi fırçalasın.
Evde mutlaka diş fırçalama panosu oluşturun ve her fırçalamadan sonra pano üzerinde işaretleme yapın.
Banyoya bir kum saati yerleştirin ve her fırçalamada kum saatini ters çevirerek zaman tutun yaklaşık iki dakikalık diş fırçalama yeterli olacaktır.
Çocuğunuzun diş çürüğü hakkında hiçbir bilgisi yoktur. Ona yapışkan özelliği olan şeker, çikolata, bisküvi yedirin ve aynada dişlerinin üzerine nasıl yapıştığını gösterin. Daha sonra dişlerini fırçalatın ve dişlerinin ne kadar güzel, temiz ve beyaz olduğunu ona gösterin.