Cadde Çocuk şarkıcılara karşı komisyon mücadele edecek

Çocuk şarkıcılara karşı komisyon mücadele edecek

31.10.2016 - 08:34 | Son Güncellenme:

Aleyna'nın 16 yaşında bir çocuk olduğu için gece çalıştırılması ve imzaladığı sözleşme mercek altına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü bünyesinde bir komisyon kuruldu.

Çocuk şarkıcılara karşı komisyon mücadele edecek

16 yaşındaki liseli şarkıcı Aleyna Tilki tartışması sürüyor. Bir ses yarışması programında birinci olduktan sonra "Cevapsız Çınlama" şarkısıyla dikkatleri üzerine çeken 16 yaşındaki Aleyna Tilki imzaladığı sözleşme gereği bu ayın sonuna kadar İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli gece kulüplerinde sahneye çıkmaya devam edecek. Aleyna'nın 16 yaşında bir çocuk olduğu için gece çalıştırılması ve imzaladığı sözleşme mercek altına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü bünyesinde bir komisyon kuruldu. Sosyal hizmet uzmanları ve pedagoglardan oluşan komisyon, Aleyna'nın kendisine uygun olmayan ve yasak kapsamına giren mekanlarda sahne almaması için ilgili tüm kurumları uyardı. İçişleri ve Çalışma Bakanlığı uzmanları ile görüşüldü. 18 yaş altı çocukların içkili bu tür mekanlarda çalıştırılmaması için denetimlerin artırılması uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

BAKAN: UYGUN DEĞİL
SABAH'a konuyu değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya "Aleyna henüz ruhsal, zihinsel ve duygusal gelişimini tamamlamamış bir çocuk. Olgunluğa ulaşmadan çalışması uygun olmaz" dedi. (Sabah-Safure Cantürk)