Cadde Çocuklar için 900 bin TL

Çocuklar için 900 bin TL

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ressam Tülin Kanun’un Kelebek Çocuklar yararına Çırağan Sarayı’nda düzenlediği özel gecede yaklaşık 900 bin TL toplandı

Çocuklar için 900 bin TL

Ressam Tülin Kanun tarafından başlatılan ‘Bir Resim Yap’ projesi kapsamında iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimleri, ‘Kelebek Hastalığı’ olarak bilinen ‘Epidermolysis Bullosa’ hastası çocuklara destek olmak amacıyla Çırağan Sarayı’nda buluştu. Gecenin gelirinin Hayaller Gerçek Olsa Derneği’ne bağışlandığı müzayedede, projede yer alan tanınmış isimlerin yaptıkları eserler, açık artırmaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı tabloyu Onur Sürmeli ve Ayşe Cevahir 500 bin TL ödeyerek aldı. Arzu Sabancı’nın tablosu 40 bin TL’ye, Gülsüm Güral’ın eseri 17 bin 500 TL’ye alıcı buldu. Ajda Pekkan’ın çalışmasını ise, 50 bin TL’ye Sadettin Saran aldı. Toplam 889 bin 500 TL toplanan gecede Esra Oflaz Güvenkaya, ‘Kelebek Çocuk’ Rabia Karakurt’un yaptığı tabloyu, 60 bin TL’ye satın aldı.

Haberin Devamı

Çocuklar için 900 bin TL

İYİLEŞTİREN RESİMLER

‘Kelebek Hastalığı’ olan çocuklar yararına özel bir gece düzenlendi. Ünlü isimlerin yaptığı resimler, açık artırmayla satışa sunuldu.

Kelebek Hastalığı’ olarak bilinen ‘Epidermolysis Bullosa’ hastası çocuklar yararına ‘Bir Resim Yap’ projesi için önceki akşam Çırağan Sarayı’nda bir gece düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı, Sema Güral Sürmeli’nin de büyük destek verdiği gecede, ünlü isimlerin yaptıkları tablolar açık artırmayla satışa sunuldu. Gecenin gelirinin Hayaller Gerçek Olsa Derneği’ne bağışlandığı müzayedede, proje içerisinde yer alan ünlü isimlerin yaptıkları eserler açık artırmayla satıldı. Gülsüm Güral, Nilüfer Bulut, Pelin Akın, Ajda Pekkan, Monik İpekel, Arzu Sabancı, Sibel Vatandost, Dursun Özbek, Çiğdem Kurt, Özcan Ata, Ayşe Cevahir, Berrin Güzeliş, Bülent Serttaş’ın da aralarında bulunduğu isimler, ‘Kelebek Çocuklar’ için ellerine fırçayı aldılar. Sunuculuğunu Özlem Kaymaz’ın yaptığı, Okan Karacan’ın da müzayedesini yönettiği gecede, Muazzez Ersoy sahne aldı.

Çocuklar için 900 bin TL