Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Köklü tarihiyle Avrupa’nın önemli ülkelerindendir Österreich... Bire bir tercümesiyle ‘Doğu Krallığı’ ya da bizim bildiğimiz adıyla Avusturya’dan bahsediyorum. Bir zamanlar Habsburglar’ın hüküm sürdüğü, kültür, sanat ve kış sporları dendiğinde ilk akla gelen Avusturya, aynı zamanda dağları, ormanları, nehirleri ve gölleriyle Avrupa’nın doğası en iyi korunan ülkelerinden biri.
Kış sporları tutkunlarının gözde dağları, bahar ve yaz aylarında da birbirinden farklı sürprizler sunuyor. Bisikletseverler içinse inanılmaz manzaralarla bezenmiş rotalar mevcut her köşesinde... Yol üzerindeki göller ve nehirlerse, denizseverleri bile baştan çıkaracak güzellikte yaz aylarında...

Haberin Devamı

Haydi gelin, bir bakalım neler varmış Doğu Krallığı’nın sakladığı...

Tragoess Gölü

Kış boyunca yürüyüşçülerin gözde mekanlarından bir park Tragoess...
Bir de ufak göl var içinde. Baharda, buz ve karların erimesiyle suyla dolan park, zümrüt yeşili muhteşem bir göle dönüşüyor. Kış aylarında derinliği
1-2 metreyken, bahar sonu ve yaz başında 10 metreye kadar ulaşıyor. Temmuz sonuna doğruysa normal yatağına çekiliyor. İşte bu birkaç ay içinde dalanları da, suyun altında çimenler, ağaçlar, banklar, yol ve köprüden oluşan gerçekdışı bir görüntü bekliyor.

Doğu Krallığı’na yaz geliyor

Hallstatter Gölü

Dağlarla çevrili olan gölün kıyısında Avusturya mimarisinin birbirinden güzel örneklerini barındıran Hallstat bulunuyor. İster göl kenarında, ister manzara eşliğinde, dağlarda yürüyüş yapın, deneyim her hâlükârda unutulmaz olacak. Kaya tırmanışı ve tekne turunun yanı sıra, “Gelmişken biraz da serinlesek” derseniz, berrak sularda yüzebilir ya da dalış yapabilirsiniz.

UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Hallstatt, aslında tarihi bir tuz üretim merkezi... Kasabada mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de
Beinhaus. Vakti zamanında mezarlık alanı yetersiz olduğundan, ölüler geçici olarak buraya gömülür ve aradan 15 yıl gibi bir süre geçtikten sonra mezarlar açılıp, kemikler çıkarılır ve beyazlaması için bu binaya bırakılırmış.

Faaker Gölü

Her ne kadar çevresinde plajlar da olsa Avusturya’nın en temiz göllerindendir burası. Suyu da içilebilen göl o kadar berrak ki, neredeyse dibini bile görmek mümkün. Motorsporlarını sevenlerdenseniz, Avrupa’nın en büyük motosiklet yarışması, European Bike Week de burada yapılıyor.

Haberin Devamı

Doğu Krallığı’na yaz geliyor

Gmunden Gölü

Salzburg ve Viyana arasında bir göl Gmunden... Rengarenk yelkenliler, bembeyaz kuğular ve arkada yemyeşil bir ormanla çevrili... İnin sahiline, her ülkeden turistleri pırıl pırıl bir suda yüzerken göreceksiniz. Yüzmeyenlerse bisikletin tepesinde doğayı keşfetme derdinde.

Wildpark Assling

Tirol, muhteşem bir bölge. Kışın inanılmaz bir kayak deneyimi sunan Tirol, yaz aylarında da farklı seçenekler vadediyor ziyaretçilerine. Eğer vahşi yaşamı seviyor ve çocuklarınıza da sevdirmek istiyorsanız Wildpark Assling’i de ekleyin Avusturya programınıza... 80 bin metrekare ve yayılmış vahşi yaşam parkı; marmot, rakun, vaşak, yaban domuzu, sansar, kartal, keçi ve geyik gibi Alpler’de yaşayan 100’den fazla hayvana ev sahipliği yapıyor. Çocuklarınızla neşeli saatler geçirken, onlara doğaya saygı duymayı da öğretin. Unutmadan, parkta bir de hızı 40 km. ‘ye varan bir yaz kızağı mevcut.

Haberin Devamı

Grossglockner

Alpler’de harika bir rota olan bu muhteşem manzaralı yol, sizi buzulların arasından, Hohe Tauern Milli Parkı’nın kalbine, Avusturya’nın en yüksek dağı Grossglockner’e götürüyor. Doğu Alpleri’ndeki 48 km.’lik bu alpine yürüyüş yolu, en eski rotalardan biri. Yapılan çalışmalar, 5 bin yıl öncesinde dahi insanların Alpler’i geçmek için bu rotayı kullandığını gösteriyor.

Doğu Krallığı’na yaz geliyor

Bad Gastein

Hohe Tauern Dağları’nda bin metredeki bir vadide bulunan şehir, yemyeşil ormanları, tertemiz havası, kaplıcaları ve kayak pistleriyle, yılın her döneminde çekici. Şehir ayrıca Gastein Şelalesi ve Belle Epoque otel binalarıyla da ünlü...

Stubai

“Yaz sıcakları başladı başlayacak, kayak merkezlerindeki son karlar da erimek üzere, ama içimden kayak yapmak geldi” diyenlerdenseniz, Stubai sizi bekliyor. Burası yazın en son kapanan ve sezondaysa ilk açılan kayak merkezlerinden biri.

Doğu Krallığı’na yaz geliyor