Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

2018 resmen başlamış bulunuyor. Yeni bir yıl, farklı seyahatler demek ve her seyahat, yeni bir deneyim. Nedendir bilinmez ama ülkemin insanları kış
aylarında gezmeyi pek sevmiyor. Gelin, bu sene gezmeye Tanrı’nın özenerek yarattığı, her mevsim bir başka güzel olan ülkemizden başlayalım. ‘Soğuk kış aylarında gezilmez’ inanışına inat, doğudan batıya yurdumuzun her bir köşesinin tadını çıkaralım. Hep beraber yeni yerler keşfedelim. Bu kış gitmeyi planladığım yerlerin listesi aşağıda. Olur da siz benden önce gider, ya da kışın gidilecek yeni bir yer keşfederseniz, bana yazın. Bu köşede gezmeyi seven tüm dostlarla deneyimlerinizi paylaşalım.

Haberin Devamı

KIŞIN BİR BAŞKA GÜZEL YERLER

Kapadokya

Bir masal dünyasını andıran Kapadokya, kışın karlar altında ayrı bir güzel. Sessiz ve sakin. Gün içinde Göreme, Zelve, Derinkuyu, Kaymaklı ve Ihlara’yı birbirinden güzel fotoğraf karelerine konuk edebilirsiniz. Karlarla kaplı vadileri balondan seyretmenin muhteşem bir deneyim olduğunu sakın unutmayın.

Pamukkale

Travertenler, Laodikya ve Hierapolis antik kentleri sizi büyüleyecek. Günün sonunda ise, dünyanın en özel ve güzel havuzlarından biri, yaz-kış 36 derece olan, antik havuz sizi bekliyor. “Arabayla gidilmez” derseniz, İstanbul’dan her sabah kalkan tren, akşamüstü Denizli’ye varıyor. Unutmadan, Denizli bir tekstil alışverişi cenneti...

İzmir

Kışın soğuğunda sıcak bir kaçış peşindeyseniz, fazla söze gerek yok, adres belli. Tarihi, insanları ve iklimiyle herkesi kucaklayan İzmir... Eğlence için Alsancak, alışveriş için Kemeraltı, tarih için Agora ve muhteşem bir manzara için tarihi asansör, programınızda mutlaka olması gereken yerlerden sadece birkaçı...

Kuşadası

Çok bilinen, hiç tanınmayan, gidenin içini ısıtan şirin ilçe, Kuşadası. Yedi düvelin yazın tadını çıkardığı Kuşadası, kışları dingin ve dinlendirici. Tarihle kuşatılmış, geceleri kaliteli lokantaları ve eğlence mekanlarıyla ayrı güzel. Efes, Meryem Ana, Artemis, Priene, Milet ve Didim’de kış aylarında özellikle de nadiren yağan kar altında gezmek, sonrasında da bir çay ya da sahlep bardağında ısınmak, inanılmaz bir deneyim.

Haberin Devamı

KIŞIN BİR BAŞKA GÜZEL YERLER

Ayder Yaylası

Yazın sıcağında Karadeniz yaylaları, serinlik arayanların ilk adresi. Ama kışın da mutlaka görülmesi gereken yerlerden.
Özellikle de karlar altında, asırlık çamların çevrelediği şifa kaynağı kaplıcaları...

Safranbolu

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Safranbolu, her biri muhteşem bir mimariye sahip evleri, çarşısı, safranlı pilavı, cevizli yaprak helvası, dar sokakları ve lokumuyla kış aylarında hem sakin hem de bütçeye uygun. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için ideal. Programınıza Amasra’yı da eklerseniz, soğuk kış günlerinde dört dörtlük bir hafta sonu programı olacaktır.

Sapanca

Masmavi gölün yanı başında, ormanlarla çevrili, kahvaltılarıyla ünlü Sapanca’yı
bir de karlı bir kış gününde keşfe çıkın.
Kahvaltı sonrası gölün etrafındaki patikalarda dolaşın, çarşıda fırına uğrayıp sonrasında göl kenarında sıcacık bir bardak çayla yorgunluğunuzu atın.

Kars

Altı ay boyunca karlar altında kalan Kars, başka bir dünya adeta. Çıldır Gölü’nde buzu kırarak balık tutun ve Altın At Kış Festivali’ni kaçırmayın. Muhteşem mimarisini keşfedin. Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşüne katılın. Gitmişken, tandırda kaz ve hangel yemeyi, dönerken de kaşar peyniri almayı unutmayın.

Haberin Devamı

Van

Kışın bembeyaz bir örtünün kapladığı, kahvaltılarıyla meşhur Van’a giderken, önyargılarınızı evde bırakın. Karlar altında sıcak bir şehir sizi bekliyor. Akdamar Adası, Van Kalesi, Çavuştepe Kalesi, Hoşap Kalesi ve Erçek Gölü Kuş Cenneti görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Gitmişken Doğubeyazıt ve İshak Paşa Sarayı’nı da programınıza dahil edin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Mardin

Mezopotamya’nın incisi Mardin, kışın özellikle de kar yağdı mı, farklı güzel
oluyor. Gündüzleri dar sokaklarında kaybolun, tarihi şehrin masalsı
manzaralara ev sahipliği yapan kahvelerinde soluklanın ve bir kahve fincanında arayın sorularınızın cevaplarını... Akşamları ise, sabah erken saatlerde pişirilmeye başlanan kaburga dolmasının peşine düşün.