Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

İki hafta sonra bugün, 2019’un ilk gününe “Merhaba” diyor olacağız. Ama “Nerede?” derseniz, o sorunun cevabı herkes için farklı. Kimimiz bu diyarlarda kimimizse farklı bir coğrafyada açacak gözlerini yeni yılın ilk gününde... “Farklı bir coğrafya olsun benimki” diyenlerden olup da henüz karar vermemişlerdenseniz, bu yazı sizin için...

Geçtiğimiz hafta gelen sorular arasında ilk sırada “Yılbaşına az kaldı, hâlâ nereye gideceğimize karar veremedik. Ne tavsiye edersiniz?” vardı. Ben de aynı soruyu değerli meslektaşım, Fest Travel’ın Genel Müdürü ve aynı zamanda ATURJET üyesi Zekeriya Şen’e sordum. “Yurt dışı ama yakın olsun” diyenlere Beyrut, “Uzaklara kaçalım” diyenlere Küba, “Vatan topraklarında kalalım” diyenlereyse Eskişehir ve Ayvalık’ı tavsiye etti.

Haberin Devamı

YILBAŞINI HENÜZ PLANLAMADIYSANIZ
YILBAŞINI HENÜZ PLANLAMADIYSANIZ

Medeniyetlerin Akdeniz’e açılan kapısı: Beyrut

“Neden Beyrut?”un cevabı basit: Külle-rinden doğan ‘Orta Doğu’nun Paris’...

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Biblos, Baalbek ve Anjar ile, zengin geçmişiyle kültür ve tarih sevenleri, restoranları, kafeleri ve gece hayatıyla yeme-içme ve eğlenceyi sevenleri, kendine çekiyor. Bir avantajı daha var, o da vize derdi olmaması. Her gün 10’a yakın uçuş olan Beyrut sadece 1 saat 45 dakika uzaklıkta. Yılbaşı döneminde, gidiş-dönüş bilet ücretleriyse tarihe göre, bin 800-3 bin TL arasında değişiyor. InterContinental Phoenicia, yeri ve mükemmel servisi nedeniyle her daim tercihim.
Oda fiyatları 400 dolar’dan başlıyor.

“Paket turla gidelim, başımız ağırmasın” diyenler için de sordum, “Var mı programınız, nedir içeriği?” diye... Fest Travel’ın 30 Aralık hareketli dört günlük yılbaşı programında Beyrut’ta görülmesi gereken neredeyse her yer var. Güvercin Kayalıkları, Hamra Bölgesi, Milli Müze, Baalbek, Anjar, Ceyta Mağaraları, Harissa, Biblos, Sayda, Beyt ed Dine Sarayı ve Deyr el Kamar’ı içeren programın çift kişilik odada kişi başı, uçak hariç bin 330 dolar.

Gitmeden, ‘Orta Doğu’nun Mağrur Hanıme-fendisi: Beyrut’ başlıklı yazıma göz atın!

YILBAŞINI HENÜZ PLANLAMADIYSANIZ

Müziğin, dansın ve devrimin ülkesi: Küba

Sevgili Zekeriya’nın diğer tavsiyesi denizaşırı. Fidel Castro, Che Guevara ve Ernest Hemingway’in, müziğin, dansın ve devrimin ülkesi Küba. “Neden Küba?” dedim, cevap “UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki dört yer Havana, Cienfuegos ve Trinidad tarihi merkezleriyle, Şeker Kamışı Vadisi, devrimin nostaljisi, yılın ilk günü denize girme şansı, dans, müzik ve tabii ki caz...” şeklinde geldi.

Haberin Devamı

Yeryüzünde cennet arayışınız varsa, bu gezide bulacaksınız. Varadero’nun 20 km.’yi bulan muhteşem kumsalları UNESCO tarafından dünyanın en temizleri arasında sayılıyor. Sıcaklık 25 derece civarında olacaktır. Yılın ilk gününde güneş kemiklerinizi ısıtırken, salsa dinleyip içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Yılbaşı akşamı Varadero’daysanız çılgın plaj partilerinden birine katılabilir, Havana’daysanız Katedral Meydanı’ndaki yemek ya da Cabaret Tropicana için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Kutlamaların 1 Ocak’ta da devam ettiğini görünce şaşırmayın. Çünkü 1 Ocak, Küba’nın Kurtuluş Günü.

Havana’ya THY ile aktarmasız, yaklaşık 14 saatte uçmak mümkün. Ancak 14 bin 500 TL’lik ücretiyle diğer seçeneklere göre biraz pahalı. Aktarmalı uçuşlar 7 bin TL’den başlarken, gecelik oda fiyatları dört yıldızlı otellerde 150, beş yıldızlılardaysa v250 dolar’dan başlıyor.

Haberin Devamı

YILBAŞINI HENÜZ PLANLAMADIYSANIZ

NERELERİ GEZELİM? NELER YAPALIM?

- Havana’da eski kentte, Katedral Meydanı, Havana Kent Müzesi, Plaza de Armas, Plaza Vieja ve Obispo Caddesi, Granma yatının sergilendiği Devrim Müzesi gezisi, Klasik Amerikan arabalarıyla panoramik kent gezisi, Fusterlandia Mahallesi, Hemingway Müzesi, Cojimar ve San Carlos de la Cabaña Kalesi bölgeleri gezilebilir.

- Varadero’da yılın ilk günü deniz molası verileilir

- Santa Clara’daki Zırhlı Tren Müzesi, Che Guevara’nın anıt mezarı ve Devrim Meydanı ziyaret edilebilir.

- Trinidad’da tarihi merkez, Şeker Kamışı Vadisi, Manaca Iznaga Çiftliği, Köle İzleme Kulesi gezileri, Cienfuegos’a José Marti Parkı ve Tomas Terry Tiyatrosu programınızda olması gerekenler.

“Bunları planlamakla uğraşmayalım, bir tura katılalım” diyenler için Fest Tavel’ın 28 Aralık akşamı başlayıp, 6 Ocak’ta biten programının kişi başı fiyatı, her şey dahil 3 bin 300 dolar.

Haftaya, “Vatan topraklarında kalalım” diyenler için seçenekler neler, onlara bakacağız...