Defne Alphan

Defne Alphan

defnea@cnnturk.com

Tüm Yazıları

Confessions of a Shopaholic/ Bir Alışverişkoliğin İtirafları, vasat bir romantik komediden öteye geçemiyor

Borcun mu var derdin var
Bir insanın romantik komedilerden zevk alması geçen yıllarla ters orantılı sanırım. Bundan 10-15 yıl önce iyi yapılmamış olanları bile seyredebilirken, bugün en iyisini yarılamakta bile zorlanıyorum.
Vasat bir romantik komedi olan Confessions of a Shopaholic / Bir Alışverişkoliğin İtirafları, Sophie Kinsella olarak tanınan yazar Madeleine Wickham’ın beş kitaptan oluşan Shopaholic serisinden sinemaya uyarlandı.
Rebecca Bloomwood, sorunlarını kontrolsüzce yaptığı kıyafet alışverişleri ile bastıran genç bir gazetecidir. En büyük hayali moda dergisi Alette’te çalışmaktır. Aynı yayın kuruluşuna bağlı başka bir dergide eleman arandığını duyunca, Alette’e bir adım olsun yaklaşabilmek için finans dergisinde köşe yazmaya başlar.Yazdığı yazılar tutar, Rebecca bir yazar olarak saygı görmeye başlar, Alette’cilerle tanışır. Çalıştığı derginin yayın yönetmeni ile de yakınlaşır. Ama Rebecca’nın önüne geçemediği alışveriş bağımlılığı ve büyüyen kredi kartı borçları hayatını mahvedecektir.

Carrie Bradshaw’u aratmıyor Bir Alışverişkoliğin İtirafları, 18-20 yaşların-da kızlar dışında kimsenin ilgisini çekeceğini ve beğeneceğini düşünmediğim bir film. Filmin en espirili yanı, Rebecca ile konuşan, ona göz kırpan vitrin mankenleri. Filmde Bloomwood’un giydiği kıyafetler, Sex and City ve The Devil Wears Prada’nın da kostüm tasarımcısı Patricia Field tarafından seçilmiş. Rebecca’yı canladıran Isla Fisher, Carrie Bradshaw’u aratmıyor, normal bir insanın giyemeyeceği birçok kıyafeti gayet iyi taşıyor.


Bir Alışverişkoliğin İtirafları Confessions of a Shopaholic

Haberin Devamı

Yönetmen: P. J. Hogan
Oyuncular: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter ile Joan Cusack
Süre: 112 dakika
imdb.com puanı: 5.7



Bir namus cinayeti

Borcun mu var derdin var

Havar, hakkında çıkan namus dedikoduları sebebiyle infazına karar verilen genç bir kızın hikâyesini konu ediyor. Yönetmen Mehmet Güleryüz, Dayanışma adıyla hazırladığı projenin ismini sonradan, “Yörede kız ismi olarak kullanılıyor, çığlık, yardım çağrısı, isyan anlamlarını içinde barındırıyor” düşüncesiyle Havar olarak değiştirmiş. Son beş yılda, sekiz namus cinayetinin işlendiği Batman’da çekilen filmin başrolünde yöreden bir genç kız var. Filmin hemen hemen bütün oyuncuları ilk kez kamera karşısına geçiyorlar.

Havar
Yön.: Mehmet Güleryüz
Oyn.: Çiçek Tekdemir, Mervan İlten, Abdullah Tarhan, Ramazan Itır
Süre: 80 dakika



Küçük ren geyiği Niko’nun maceraları
Altı milyon euro’luk bütçesi ile şimdiye kadar yapılmış en pahalı Finlandiya prodüksiyonu olan Niko: Lentajan Poika / Niko: Yıldızlara Yolculuk, küçük bir ren geyiğinin maceralarını anlatıyor.
Niko, babasını hiç tanımamasına rağmen onun Noel Baba’nın uçan geyiklerinden biri olduğuna inanmaktadır. Niko babası gibi uçmayı denemek için yaşadığı vadiden kaçar. Fakat bu kaçış Kara Kurt’un onu fark etmesine ve geyiklerin yaşadığı vadiye ulaşmasına neden olunca, Niko ve arkadaşları kendilerini büyük bir maceranın içinde bulurlar.


Niko: Yıldızlara Yolculuk -Niko: Lentajan Poika
Yönetmen: Michael Hegner, Kari Juusonen
Süre: 80 dakika - imdb.com puanı: 6.9


Yeni bir çizgi roman uyarlaması

Borcun mu var derdin var

Ünlü çizgi romanlardan bir tanesi daha beyazperdeye aktarıldı. Will Eisner’in 40’lı yıllarda yarattığı The Spirit adlı çizgi romanı aynı isimle bu hafta sinemalarda. 300 ve Elektra’nın yazarı, Sin City üçlemesinin hem yazarı hem yönetmeni Frank Miller, The Spirit’in de hem senaryosu yazan, hem de filmi yöneten isim.
Filmde, The Spirit adıyla bilinen, etrafı güzel kadınlarla dolu maskeli bir kahramanın, polisle beraber çalışarak şehri suçlulardan temizlemeye çalışması anlatılıyor.


The Spirit
Yön.: Frank Miller - Oyn.: Jaime King, Gabriel Macht, Dan Gerrity, Scarlett Johansson, Eva Mendes Süre: 103 dk.
imdb.com puanı: 5.2