Defne Alphan

Defne Alphan

defnea@cnnturk.com

Tüm Yazıları

Yes Man / Bay Evet’e hemen ‘hayır’ deyin mesela... Ne senaryo, ne teknik, ne de oyunculuk olarak bir şey kaçırmazsınız merak etmeyin. Jim Carrey’nin şekilden şekile giren ‘komik’ yüz ifadelerini ve çıkardığı tuhaf seslerin daha iyisini başka filmlerinde gördünüz zaten. Danny Wallace’ın aynı adlı kitabından uyarlanan Bay Evet’in yönetmeni Peyton Reed.
Carl Allen, bir bankanın kredi bölümünde çalışmaktadır. Kredi başvurularına da genelde olumsuz cevap veren Carl’ın ağzından olumlu bir söz duymak neredeyse imkansızdır. En yakın arkadaşının nişan partisine katılmaya ‘Hayır’, yardım isteyen herkese ‘Hayır’. Fakat Carl, eski bir arkadaşının baskısıyla kendini ‘Evet’ seminerinde bulunca hayatı değişir. İnsanlara yardım etmeye başlar, tekrar sosyalleşir ve en önemlisi ‘Evet’lerin onu götürdüğü yolda aşkı bulur. Filmin en büyük problemi belki de Jim Carrey’nin yaşının bu rol için fazla büyük olması. Aynı film liseli bir gence uyarlansaymış, seyirci yaşı da düşeceğinden daha başarılı olabilirmiş. Bay Evet’i ancak 1997 yapımı Liar Liar / Yalancı Yalancı’dan hoşnut kalanlara ve bugüne kadar hâlâ Carrey komedisinden sıkılmayan hayranlarına önerebilirim.

Haberin Devamı

‘Hayır’ demekten çekinmeyin

USTA’nın ilk komedi filmi
Uluslararası Sinema Televizyon Atölyesi USTA’nın ilk komedi filmi Kadri’nin Götürdüğü Yere Git bu hafta gösterime giriyor. Kadri ve Cem iki yakın dosttur. Cem’in yaşadığı aşk ilişkisi hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır. Kadri arkadaşını Antalya’da büyük bir bir otele tatile götürür. Fakat Cem’in eski sevgilisi Betül, yeni erkek arkadaşı ile aynı otele gelince işler karışır.

Ölümlü ve ölümsüzün büyük aşkı
New York Times’ın En Çok Satanlar listesinde uzun süre bir numarada kalan Stephanie Meyer’ın Twilight / Alacakaranlık isimli romanı, 20 dile çevrilmiş ve Amerikan Kütüphaneler Birliği’nin ‘Genç Yetişkinler İçin En İyi 10 Kitap’ listesine girmişti. Genç bir kız ile vampir sevgilisinin büyük aşkının konu edildiği kitap, çok vakit geçmeden filme uyarlandı.
The O.C. ve Dexter dizilerinin de senaristi Melissa Rosenberg’in senaryosunu yazdığı filmi, Catherine Hardwicke yönetti. Panic Room / Panik Odası ile tanıdığımız Kristen Stewart başrolde.

Haberin Devamı

3 boyutlu korku filmi
Cenaze levazımatçısı Ernie Bishop, kaçırdığı gençlere işkence edip onları, morga kapatmaktadır. Kurbanlarından Joan Burrows, Bishop’u öldürerek morgdan kaçmayı başarınca kasabanın kahramanı olur. Seneler sonra benzer olaylar tekrar yaşanmaya başladığında, kurtarıcı yine Joan olacaktır. Scar / İz, yüksek çözünürlüklü 3D teknolojisi kullanılarak çekildi.

Zengin fakir aşkı
Ayakta Kal, biri devlet lisesinde diğeri özel okulda eğitim gören iki gencin hikâyesini anlatıyor. Zengin-fakir aşkı olarak da özetlenebilecek filmde gençleri Mehmet Aslan ve Sinem Kobal canlandırıyor. Kendi şartlarında hayata tutunmaya, ayakta kalmaya çalışan liseli gençler arasında bir sınıf çatışması yaşanmaktadır. Tarafların karşılıklı güç gösterisi, devlet okuluna atanan bir matematik hocası sayesinde güçlü değil yürekli olanın kazanacağı bir oyuna dönüşür.