Defne Alphan

Defne Alphan

defnea@cnnturk.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Luke Skywalker: Sen Klon Savaşlarında yer aldın mı? Obi-Wan Kenobi: Evet. Bir zamanlar Jedi savaşçısıydım, tıpkı baban gibi.
1977 yılında, ilk Star Wars filminde seyrettiğimiz bu diyalogdan beri Klon Savaşlarının varlığından haberdardık. 2002’de Star Wars: Episode II - Attack of the Clones’u seyredene kadar hakkında birşey bilmediğimiz Klon Savaşları bu hafta bütün bir Star Wars filmine konu oluyor. Star Wars: The Clone Wars - Star Wars: Klon Savaşları, Episode II ve III arasındaki dönemi anlatan bir animasyon.
Filmde hikâyeye yeni karakterler eklenmiş. Jedi Tapınağı’nda yetiştirilen ve Anakin Skywalker’ın gözetiminde eğitimine devam eden ‘Ashoka Tano’ yeni karakterlerin en öne çıkanı.
Düzeni ve barışı korumaya çalışan Jedi Savaşçıları, Droid’lerin sayısının her geçen gün artmasıyla zor günler yaşamaktadırlar. Bu arada Anakin Skywalker ve öğrencisi Ashoka, kendilerini Jabba’nın da dahil olduğu bir görevin içinde bulurlar. Kont Dooku ve ajanları, Anakin ve Ashoka’nın bu görevde başarısız olmaları için ellerinden geleni yapacaklardır.
Öncelikle şunu belirteyim; yeni film Klon Savaşları, senelerdir bildiğimiz Star Wars dünyasının içinde olmayan seyircilerin de seyredebileceği bir film. Daha önce yaşananlar hakkında hiç birşey bilmeseniz de filmin baştan sona takip edebileceğiniz bir hikayesi var. Yeni tanışacağımız, Star Wars dünyasının ilk ‘gay’i, Jabba’nın akrabası Zero, filmin en eğlenceli karakteri. İlk animasyon Star Wars filmi olan Klon Savaşları, diğer filmlere nazaran daha çok çocuklara hitap ediyor. Ama Star Wars efsanesini yabana atmamak lazım; film animasyon da olsa, etrafta meraklılarını tatmin etmiyor gibi fısıltı gazetesi haberleri de dolaşsa bu film yine de izleyicisini bulacaktır.