Defne Alphan

Defne Alphan

defnea@cnnturk.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ken Loach’un ‘özgür dünyası’


Geçtiğimiz senenin Altın Aslan adaylarından, İngiliz yönetmen Ken Loach’un son filmi It’s a Free World - İşte Özgür Dünya, bu hafta gösterime giriyor. Altın Aslan’ı alamayan ama Venedik’ten iki ödülle dönen filmde Loach, yine toplumsal sorunlarla ilgileniyor, yasadışı göçmen işçilerin hayatına değişik gözlerden bakıyor. Film Londra’da geçiyor. İşte Özgür Dünya, başrolündeki Kierston Wareing’in ilk sinema filmi.
Angie, Doğu Avrupa’dan gelen işçilere, İngiltere’de iş bulan bir şirkette çalışmaktadır. Genç kadın, günün birinde işten kovulunca, ev arkadaşı Rose ile aynı tipte bir şirket kurmaya karar verir. Londra’da kurdukları bu şirket, göçmenlere iş bulacaktır. Çalışmaya muhtaç bir çok göçmen şirketlerine başvurunca, Angie ve Rose bu işten çok para kazanabileceklerini anlarlar.
İşte Özgür Dünya, tekrar vizyona giren The Dark Knight ve animasyon Aslan Kralın Oğlu Leo’yu saymazsak, haftanın tek yeni geleni. Gösterime girdiğinden beri genelde iyi eleştiriler alan İşte Özgür Dünya’yı vaktiniz varsa bu hafta mutlaka görün derim. Haftaya, yedi film birden geliyor!

İşte Özgür Dünya
It’s a Free World

Yönetmen: Ken Loach
Oyuncular: Kierston Wareing, Juliet Ellis,  Leslaw Zurek, Joe Siffleet
Süre: 96 dakika
imdb.com puanı: 7.2



Ken Loach’un ‘özgür dünyası’

Kara Şövalye tekrar vizyonda
Batman Begins - Batman Başlıyor’u izleyen son Batman filmi  The Dark Knight - Kara Şövalye, bu hafta yeniden gösterime giriyor. Yönetmen Christopher Nolan ve Christian Bale’i tekrar bir araya getiren film, yakın zaman önce kaybettiğimiz Heath Ledger’ın Joker rolünde gösterdiği harika performans ile de çok konuşulmuştu. Film, şu anda, imdb.com sitesinde, 9.1 puanı ile tüm zamanların en iyi üçüncü filmi durumunda.
Batman, Teğmen Jim Gordon ve yeni bölge savcısı Harvey Dent, yaptıkları işbirliğiyle Gotham City’deki organize suçu yok etme konusunda epey ilerlemiştir. Her şey planlandığı gibi ilerlerken, üçlü kendilerini Joker adlı bir suç dâhisinin oyunları ile karşı karşıya bulur. Batman, Joker ile baş etmeye çalışırken, bir kahraman ve kanun dışı suç savaşçısı arasındaki ince çizginin tam üstünde olduğunu fark edecektir.


Kara Şövalye
The Dark Knight
Yön.: Christopher Nolan
Oyn.: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal
Süre: 152 dakika
imdb.com puanı: 9.1




Ken Loach’un ‘özgür dünyası’




Vejeteryan aslan Leo
Leo, vejeteryan bir aslandır. Bu sebeple arkadaşları tarafından dışlanmıştır. Birgün Leo’nun yolu, fil sürüsünün güzel kraliçesi Avoria ile birleşir. Avoria’nın farklı kuyrukları olan iki yavrusu vardır. Doğumdan sonra yaşanan talihsizlikler sonucu, Avoria ile yeni doğmuş bebekleri birbirlerinden ayrı düşerler. Leo, bebeklerin açlıktan ölmesini önlemek amacıyla, efsanevi Süt Göl’ünü bulmak için çıktığı yolculukta çeşitli maceralar yaşayacaktır.