Cadde Değişime ihtiyacım olduğunu hissettim!

Değişime ihtiyacım olduğunu hissettim!

10.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Evlatlık oğlu David Banda’nın futbol tutkusu nedeniyle Lizbon’a yerleşen Madonna, Vogue İtalya’ya özel bir röportaj vererek, İspanya’daki yeni hayatını anlattı.

Değişime ihtiyacım olduğunu hissettim

Geçtiğimiz haziranda Lizbon’da 5 milyon sterline (22.5 milyon lira) bir ev satın alan Madonna, 2006 yılında Malavi’den evlat edindiği oğlu David Banda’nın kariyerine yatırım yapmıştı.

Haberin Devamı

12 yaşındaki oğlunun futbolcu olma hayalini gerçekletirmesi için elinden geleni yapacağını söyleyen star, New York’taki evinden 3 bin 300 kilometre uzağa taşınma kararı alarak, büyük bir fedakârlık yaptı. Banda’yı yıllık ücreti 30 bin sterlin (135 bin TL) olan bir Fransız lisesine kaydettiren sanatçı, Benfica alt yapısında oynaması için başvuruda bulundu. Burada kabul gören çocuk, U-12 takımıyla idmanlara çıkmaya başladı ve Benfica-Porto U-19 karşılaşmasında top toplayıcılık görevini üstlendi. Antrenörleri ve takım arkadaşları tarafından “Çok hızlı” olduğu söylenen genç yetenek, şimdiden ümit vadediyor.

Değişime ihtiyacım olduğunu hissettim

Banda’nın yanı sıra, Stella, Estere ve James’le gözlerden uzakta, keyifli bir hayat yaşadığını anlatan Madonna, “İyi bir anne olmanın peşindeyim” şeklinde konuştu. Şarkıcı, “Banda için Amerika’nın en iyi akademilerin, ve koçlarını araştırdım. Ancak ülkemdeki futbolun, Avrupa’daki kadar iyi olmadığını gördüm. Bu durum, oğlumu çok üzdü, ben de dünyanın en iyi futbolcularının yetiştiği İspanya’ya taşınma kararı aldım. “Değişime ihtiyacım olduğunu hisettim! Amerika’nın da altın çağını yaşadığını söyleyemeyiz. Hoş, oradan taşınmak da durumu degiştirmiyor ama yine de konfor alanından çıkmak, risk almak güzel” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Madonna’nın aldığı bu radikal kararı, cesur bulan Vogue Italia’nın Genel Yayın Yönetmeni Emanuele Farneti, popun kraliçesine, “60’ıncı yaş gününün şerefine hayatını, kariyerini ve yaptıklarını konuşmak istiyorum” diyerek röportaj önerisinde bulundu.

Değişime ihtiyacım olduğunu hissettim

“Evet” cevabını veren sanatçı için tüm kariyerini kapsayan özel bir sayı hazırlandı. Mert Alaş ve Marcus Piggott’un objektifine poz veren Madonna ‘zamansız’ bir sanatçı olduğunu yeninden gözler önüne seriyor. Yeni albümünde Fado’dan etkilendiğini belirten şarkıcının röportajından bazı satır başlarıysa şöyle...

‘Kültür, müziğimi şekillendiriyor’

“Lizbon’da harika müzisyenlerle tanışma fırsatı buldum ve bir kısmıyla birlikte çalışmaya başladık. Yani bu şehrin müziğim üzerinde etkisi büyük! Kültürün şekillendirdiği bir albüme yoğunlaştım ve yıl sonuna yetiştirmek için elimden geleni yapıyorum.”

Haberin Devamı

‘Kolay adapte oldular’

“Amerika’dan ayrılan Stella, Estere ve James, duruma hemen uyum sağladı. Özellikle müzik, dans ve sporla ilgilenerek, diğer insanlarla daha kolay iletişime geçerek adapte oldular.

Portekizce öğreniyorlar ama bunu dil kursuna giderek değil, insanlarla iletişim halindeyken, eğlenceli ve interaktif bir şekilde yapıyorlar.

Çocuklarımın sevgi dolu, merhametli ve sorumluluk sahibi olmalarını istiyorum. Seçtikleri yol, umrumda değil; sadece ten rengi, dini, cinsiyetine bakmaksızın diğer insanlara saygıyla yaklaşsınlar. Geleceğin Picasso ya da Cristiano Ronaldo’su olurlarsa, bu durum pastanın üzerindeki vişneye üzerindeki vişneye benzer.

Bir futbolcu annesi, plansız yaşar çünkü durumunuz her hafta değişir. Banda bazen yanımda, bazen de şehir dışında oluyor. Ertesi gün ne yaşanacağını bilemiyoruz.”

Değişime ihtiyacım olduğunu hissettim

Madonna, Tejo Bar’da müzik yaparken...

Popun kraliçesinden özlü sözler

- ”Cesur olmanın sırrı ne biliyor musunuz? Karşılıksız sevmek! Hiçbir şey beklemeden, yalnızca vererek.”

Haberin Devamı

- ”Suça bulaşmadan güçlen, şüpheye düşmeden sev!”

-”Birçok insan istediğini dile getirmekten çekiniyor. Bu yüzden de arzularını elde edemiyor.”

- ”Bir yıl kaplan gibi yaşamak, yüzyıl boyunca koyun gibi yaşamaktan iyidir!”

-”Ruh ikizi dedikleri koca bir palavradan ibaret. Bulduğunu düşündüğün anda kaç! Gerçek ruh ikizi, sınırlarını zorlayan, seni kendinle yüzleştiren ve seni dönüştüren kişidir!”