Cadde DENiZDEN BABASI ÇIKSA YiYOR

DENiZDEN BABASI ÇIKSA YiYOR

25.10.2014 - 20:05 | Son Güncellenme:

Dünyanın pek çok ülkesinde modellik yapan Jessica Fonseca'nın son durağı Türkiye oldu.

DENiZDEN BABASI ÇIKSA YiYOR

İstanbul'a yerleşen Brezilyalı modelin bu kararında deniz ürünlerine olan düşkünlüğü de rol oynadı

Haberin Devamı

Brezilyalı model Jessica Fonseca; Brezilya, Çin, Malezya ve İtalya'da modellik yaptı ve pek çok önemli defilede podyuma çıktı... Türkiye’de de çalışan Fonseca, “Muhteşem bir şehir” dediği İstanbul’a yerleşti.
Damak zevkine düşkün olan model, tam bir balıksever! Formunu balığa borçlu olduğunu söyleyen Jessica Fonseca, balıklarla ilginç polar verdiği Beef&Fish dergisine, hikayesini de anlattı..

SOMON BALIĞI TUTKUNUYUM
Favori balığım somon. O kadar çok seviyorum ki, her gün yiyebilirim. Brezilya balık açısından çok zengin bir ülke. 3 bin farklı tatlı su balığı var; tabii çok lezzetli balık yemekleri de yapılıyor.

İSTANBUL BALIĞI ÇOK LEZZETLİ
Brezilya'dayken de balık yemeyi çok severdim ama İstanbul'da daha çok balık yediğimi söyleyebilirim. Burada balıklar çok lezzetli. Balık yediğim zaman kendimi hafiflemiş hissediyorum.

KÜÇÜK PORSİYON TÜKETİYORUM
Formumu korumak için yemekleri küçük porsiyonlar halinde yemeye dikkat ediyorum. Fast-food'dan uzak duruyorum. Sebze, salata ve balık ağırlıklı besleniyorum.

MUTFAKLA ARAM GAYET İYİDİR
Annem mükemmel bir aşçı, yemekleri çok lezzetli. O yüzden Brezilya'dayken dışarıda yemek yemeyi pek sevmezdim, yemek yapmayı da ondan öğrendim. Annem kadar kusursuz olamasam da mutfakla aram gayet iyi."

Haberin Devamı

MOQUECA

MALZEMELER:
n 1 kg. dilimlenmiş levrek n 1/2 su bardağı sirke n 2 diş sarmısak
n 1 limon n Sıvı yağ
n Tuz
SOS İÇİN: n 2 baş soğan n 4 dolmalık yeşil biber n 3 domates n 1 demet maydanoz
n 1/2 su bardağı sirke
n 1/2 limon n 1 tatlı kaşığı Hint safranı n 1 su bardağı su n 1/2 su bardağı sıvı yağ n Tuz

(BREZiLYA / Balık Pilakisi)

Ya­pı­lı­şı: Lev­rek di­lim­le­ri­nin üze­rin­de sa­rım­sak, li­mon su­yu, sir­ke ve ya­ğı gez­di­rip 4 sa­at buz­do­la­bın­da din­len­di­rin. So­ğan, bi­ber, do­ma­tes ve may­da­no­zu­ in­ce in­ce kı­yın, ka­rış­tı­rın. Tuz, ya­rım li­mo­nun su­yu­nu, ya­rım su bar­da­ğı sı­vı ya­ğı ve ya­rım su bar­da­ğı sir­keyi ila­ve edip bek­le­tin. Ta­va­ya ba­lık­la­rı di­zin ve üze­ri­ne seb­ze ka­rı­şı­mı­nı ko­yun. 1 bar­dak su ek­le­yip, Hint saf­ra­nı­nı ser­pin ve sı­vı ya­ğı ila­ve ede­rek ka­pa­ğı­nı ka­pa­tın. 20 da­ki­ka ha­fif ateş­te pi­şi­rin.