Dilara Koçak

Dilara Koçak

bilgi@mezurasaglik.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni yıl geliyor her yer ışıl ışıl parlıyor... Benim için aralık ayı demek yaklaşık dokuz senedir bir klasik haline gelen sizler için hazırladığım ‘İyi Yaşam Günlüğü’ anlamına geliyor. Yenilenmiş 2016 baskısı bu yıl da size, başarılarınıza, mutluluklarınıza eşlik edebilmek için raflarda.

İYİ YAŞAM GÜNLÜĞÜ
Geçen yıl kadın ve erkeklere ayrı özel düzenlediğim günlüklerin çok sevilmesi ve ilgi görmesi beni çok mutlu etti. Bu yıl da hem kadınlar hem de erkekler için faydalı ve pratik bilgiler veren ayrıca diyet yapmayı kolaylaştıran önerilere yer verdim. Hatta beni çok mutlu eden birkaç okuyucu yorumunu da sizlerle paylaşmak isterim. Bakın kullanıcılar neler demiş.

Haberin Devamı

Ahmet Bey:

Geçen yıl bir arkadaşıma yılbaşı hediyesi ararken; erkeklere özel bir ajanda olduğunu görünce ilgimi çekti ve kendime de almak istedim. Gerçekten erkek yaşamına ve duygularına hitap eden bir günlük.

Filiz Hanım:

Kilo vermek kadar, verilen kiloları korumak da önemli. Özellikle de benim gibi 18 kilo veren birisi için. Dilara Koçak’ın ‘İyi Yaşam Günlüğü’nü son üç senedir almaya başladım ve her sayfası beni
motive ediyor.

Günseli Hanım:

‘İyi Yaşam Günlüğü’nü bir kez aldığınızda fark etmeden her yıl onun çıkacağı zamanı dört gözle bekliyor oluyorsunuz. Günlük notlar sayesinde mutsuz, sinirli ve çok mutlu olduğum günlerde daha fazla yediğimi fark ettim. Artık bunun farkında olduğum için kontrol edebiliyorum.

Neden günlük kullanmalı?

Sağlıklı ve ölçülü beslenmeyle ilgili yapılan araştırmalar, tükettikleri besinleri kaydeden kişilerin daha dikkatli ve sağlıklı beslendiklerini gösteriyor. Bu ajanda 2016’nın ilk gününden başlayarak beslenme alışkanlıklarınızı ve seçimlerinizi tekrar gözden geçirmenize destek olacak.

Bu yıl kendinize vakit ayırmanızı ve sağlıklı bir gelecek için yazmaya başlamanızı öneriyorum. Benimle sosyal medya hesaplarımızdan kuracağınız iletişimle ve mobil uygulamamızla da yanınızda olacağıma emin olabilirsiniz.

Başarılı uygulamak için önce ölçmek ve hayata geçirmek önemli. ‘İyi Yaşam Günlüğü 2016’, öncelikle metabolik hızınızı hesaplamanızı, günlük almanız gereken kaloriyi size anlatıyor, ideal kilonuzu hesaplamanıza yardımcı oluyor. Daha sonra da bu kaloriyi hangi besinlerden ne ölçüde yiyerek almanız gerektiğini gösteriyor. Bir kılavuz görevi gören bu yaşam günlüğüyle egzersiz seviyeniz ve günlük yaşam aktivitelerinizle ne kadar kalori harcadığınızı hesaplayabiliyorsunuz. Ayrıca yediğiniz besinlerin kaç kalori olduğunu da günlüğün sayfalarında bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Günlük aldığınız kalorileri yönetmenizi sağlayan ‘İyi Yaşam Günlüğü’; her ay, sağlıklı beslenmeyi bir yaşam kültürü, alışkanlık haline getirmenize destek olabilecek yeni tüyoları paylaşırken, kişinin kendini düzenli olarak değerlendirmesini de kolaylaştırıyor.

Kadınlara ‘Diyet Psikolojisi’

Günlüğün içinde kadın ve erkekler için özel olarak hazırlanmış 13 farklı konu bulunuyor. Her bir başlık, sağlıklı yaşamla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmanızı sağlayarak, size yol gösterici bir rehber olmayı hedefliyor.

Kadınlarla ilgili bölümünde, arasında ‘Kilo vermeye hazır mısınız?’, ‘Maden suyu mucizesi’, ‘En fit tatil’, ‘Detoks kimin için?’ gibi başlıkların bulunduğu kitabıma yiyecekler ve günlük hayat için ipuçları ekledim.

Haberin Devamı

Erkeklere ‘Stres Yemekleri’
Erkekler için hazırlanan bölümdeyse, ‘Spor özen ister’, ‘Kendinize kibar olun’, ‘Erkeklere özel yiyecekler’ gibi günlük hayatta kullanılabilecek bilgilerin yer aldığı başlıklar bulunuyor. Ayrıca ‘Şanslı erkekler’, ‘Erkek muhabbeti ve atıştırmalıklar’, ‘Bekarlık sultanlık mı?’ gibi keyifle okunacak konuları seçtim.
Sevdiklerinize ve kendinize en iyi yeni yıl hediyesi olarak ne alacağınızı düşünmeye başladıysanız, hadi bir göz atın siz de bize katılın derim!