Dilara Koçak

Dilara Koçak

bilgi@mezurasaglik.com.tr

Tüm Yazıları

Siz de dün akşamdan kalmaysanız ve durumu hemen toparlamak istiyorsanız işte size yeni yıl hediyem!

PiŞMANLIKLA UYANANLARA YENi YIL DETOKSU

Yeni yılın ilk gününe neşe ve sağlıkla uyanmış olmanızı dilerim... Dün gece yemek veya alkolün dozu kaçtıysa pişmanlıkla da uyanmış olabilirsiniz. Eğer öyle olduysa üzülmeyin çünkü yalnız değilsiniz. Özel günlerde pek çok kişi kalabalık sofralardaki zengin çeşitlere “Hayır” diyemiyor, sizi çok iyi anlıyorum.
Geçen hafta bu yüzden pek çok danışanımıza yeni yılın ilk günü için “ertesi gün diyeti”, “arınma”, “detoks” ve ”vicdan rahatlatma” diye ifadeleri sıkça kullandığımız özel programlar hazırladık.
Eğer siz de dün akşamdan kalmaysanız ve hemen durumu toparlamak istiyorsanız işte önerilerimiz... Benden size yeni yıl hediyesi kabul edin lütfen.

Haberin Devamı

Doğal beslenme ana prensip olmalı
Sebze, meyve ve bunların suları, yeşil salata malzemeleri gibi besinleri tüketmek önem taşıyor. Aşırı yemek ve alkol tüketiminden en çok karaciğerimiz etkilenir. Toksinleri temizleyebilen tek organımız olan karaciğere yardım etmek için detoks uygulayabilirsiniz. Yılbaşı ertesinde uygulanan detoks programı, bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine de yardımcı olacaktır.
Yılbaşında tüketilen yiyecek ve içeceklerin vücuttan atılması için bol su tüketimi de önem taşır. Su, vücudunuzdaki ödemi azaltır, dolaşım sistemini dengeler, böbreklerin çalışmasını sağlar. Bazen açlık hissetmenizin veya baş ağrınızın hatta yorgunluğunuzun tek sebebi susuzluk bile olabilir.
Yeni yılın ilk günleri için size aşağıda önerdiğim programı herhangi bir sağlık sorununuz yoksa 2-3 gün uygulayarak hafifleyebilirsiniz. Ancak yine de bu tür programların kişiye özel yazılmasının daha doğru olduğunu, bu listenin bir örnek teşkil ettiğini hatırlatmak isterim...

ViCDAN ÇORBASI
2 kabak, 2 soğan, 2 domates, 2 yemek kaşığı (YK) bulgur, 1 tatlı kaşığı (TK) zeytinyağı, 2-3 diş sarımsak, az tuz, limon, 1 demet nane, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, pul biber, kimyoni karabiber, 5-6 bardak suyla pişirilip mikserden geçirilecek.

ZENCEFiLLi ÇAY
1.5 litre su ile 1 demet maydanoz, yarım limon, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 dal kabuk tarçını kaynatın. Süzdükten sonra 1 çay kaşığı bal ekleyip gün boyu için. Her gün aynı tarifi tekrarlayabilirsiniz. Sıcak veya soğuk içebilirsiniz.

YILBAŞI SONRASI

Sabah
- 1/2 nar
- 1 kutu probiyotik yoğurt n 1 YK yulaf
- 1 tam ceviz
- Tarçın

Ara öğün
- Zencefilli özel çay

Öğle
- Vicdan çorbası ‘sınırsız’
- Salata (1 TK zeytinyağı ile)
- 1 kepekli grissini veya etimek

Ara öğün (16.00-17.00)
- Zencefilli özel çay
- 10 çiğ badem
-Yarım greyfurt
-2 kuru kayısı
-1 kase yoğurt

Akşam
n 1 haşlanmış yumurta veya 100 gr. lor peyniri
n Salata (1 TK zeytinyağı ile) n 1 kepekli grissini veya etimek

Ara öğün
- Yarım nar veya 1 yeşil elma