Cadde DRAKULA iLE GÜZELLEŞiN

DRAKULA iLE GÜZELLEŞiN

25.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Modern estetik, son zamanlarda komplikasyon, yan etki ve hata paylarını sıfıra indiren yeni buluşlara imza atıyor. Hormon, kök hücre ve gen teknolojisiyle yapılan uygulamalar önem kazanıyor

DRAKULA iLE GÜZELLEŞiN

Kozmetik dünyasının çeşitli yüz germe yöntemlerindeki en son buluşu Drakula. Bu yeni estetik trendi Opr. Dr. Ziya Şaylan’a sorduk.

Haberin Devamı

Yüzünüzü kanınız onarıyor
Hastanın kolundan alınan bir miktar kan, santrifüjden geçiriliyor ve alyuvarlar atılarak geriye kalan akyuvarlarla büyüme hormonu işleniyor. Sıvı hastanın yüzüne enjekte ediliyor. Opr. Dr. Ziya Şaylan, “Nasıl parmağımızı kestiğimizde kanımızda bulunan belirli proteinler, onarıcı hücreler ve büyüme hormonları kesilen yeri onarıyorsa aynı yöntemle hastanın kendi kanından elde edilen bu maddeler enjekte edildiklerinde yaşlanmış yüz derisini onarıyor. Bu esnada herhangi bir kimyasal madde kana ilave edilmediğinden iyileşme tamamen hastanın kendi kan elemanlarıyla oluyor ve alerjiye, sertliğe veya reaksiyona yol açmıyor” dedi.
Böylece cilt, geriliyor, kırışıklıklar azalıyor. Özellikle yüz germe ameliyatına karşı olanlar bu yöntemden faydalanıyor.
Şaylan’a göre uygulamalar 2-4 hafta arayla yapılmalı çünkü yara iyileşmesi 14-21 gün sürüyor. Altı seanstan sonra 2-3 yıl beklemek gerekiyor. İleri vakalarda senede bir kez ‘idame dozu’ denilen 1-2 enjeksiyon gerekebiliyor.
Yöntem, tedavi amaçlı olarak alerjilerde, iyileşmeyen yaralarda, anti-aging uygulamalarında kullanılıyor.