Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Biraz cesur ve sofistike hissediyorsanız, bu tarz yenilikçi ve az bulunan araçları kullanmak bence havalı

Dünya değişiyor; bakış açısına göre hem iyi hem kötü anlamda. Zarar verme devam etse de çevreyi korumanın önemi giderek anlaşılıyor. Çevre dostu yeni nesil otomobiller, kirliliği, trafiği azaltmak ve bence gürültüyü de azaltmak için iyi bir çözüm. Sessiz çalışan, benzin yakmayan, çevreyi kirletmeyen yeni buluşlar!
Gelecekte ulaşım alışkanlıklarımız değişecek. Çevreci araçlar da iyi niyetli çabalar… Yaygınlaştırılırsa süper olur. Temennimiz, bu araçların erişilebilir fiyat ve kolay şarj imkanlarıyla sunulması.
Devletin işine karışmak gibi olmasın ama çevre dostu bir araca, havayı kirleten diğer otomobillerle benzer vergiyi uygulamak haksızlık değil mi? Gerçi, petrol türevleri, enerji üretimi için harcanan miktardan fazlayken... İlgili bakan-lıklar epeydir araçları çevrecilik kriterine göre vergilendirmenin gündemlerinde olduğunu söylüyor.

Toyota Hybrid
Hybrid, adından da anlaşılacağı üzere ‘melez’ bir kullanım. Dünyanın en çok tercih edilen çevreci teknolojisi olarak dikkat çekiyor.
Hem elektrikli, hem benzinli motora sahip Toyota’nın Hybrid aracıyla Anadolu Hisarı’ndaki Big Chefs’te tanıştık. Gücünü farklı iki motorun sinerjisinden alan hybrid teknolojisi gibi, bazı Big Chefs restoranlarında da menüye dünya tatlarını bir araya getiren Toyota Hybrid Lezzetleri eklendi. B segmentindeki ilk hibrit otomobil Yaris Hybrid, kendi kendini şarj edebilen teknoloji. Dışarıda şarj istasyonu aramanıza gerek yok. Yakıt ekonomisi, kullanım maliyeti, çevreci ve sessizliğiyle dünyada ideal otomobil olma yolunda ilerliyor. Fiyatı 58 bin 650 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

ÇEVRECi YENİ ARAÇLAR
Renault Twizy

Çevreci, dinamik, sessiz, kompakt bir elektrikli araç Twizy. Tam bir otomobil diyemeyiz. Bodrum ve Çeşme sahillerinde arada kullandığım bu sempatik araç, yenilikçi ve fütüristik tasarımıyla ilginç bir özgürlük sunuyor. “Arabamı nereye park edeceğim?” derdi yok çünkü her yere sığıyor. Dört tekerleği ve art arda duran iki koltuğuyla çift kişilik keyifli bir heyecan vaat ediyor. Fiyatı 13 bin 700 euro’dan (yaklaşık 39 bin TL) başlıyor.

Haberin Devamı

Antalya’da da koştuk!

Şehirlerde düzenlenen koşular, organizasyon kalitesi arttıkça daha çok rağbet görüyor. 10 senedir Antalya’da düzenlenen ‘RunAntalya’ bu sene itibarıyla Anadolu Hastaneleri işbirliğiyle adını ‘Runatolia’ olarak değiştirerek yoluna devam ediyor. Otel ve uçakların aylar öncesinden dolması da başarısını gösteriyor. Spor aşkıyla koşan ve her fırsatta sporu destekleyen biri olarak ben de pazar günü Antalya’daydım. Arada beraber antrenman yaptığım, kampta olan milli atlet Elif Tozlu, yarı maratonu ikinci bitirirken ben de 10 km.’yi 50 dakikada koşarak ‘kadınlar’da 15. olmanın mutluluğunu yaşadım. Türkiye’nin dört bir yanından maraton, yarı maraton ve 10K koşmak için spor sevdalılarının geldiğini görmek
beni sevindirdi.