Cadde EL CLASICO YA DA RIHANNA KONSERiERiŞiLMEZ DEĞiL

EL CLASICO YA DA RIHANNA KONSERiERiŞiLMEZ DEĞiL

15.05.2013 - 20:37 | Son Güncellenme:

Uluslararası dev organizasyonların biletlerini temin eden High Five’ın kurucusu Özgün Özdede, bu etkinliklere katılımın en çok İstanbul’dan olduğunu söylüyor

EL CLASICO YA DA RIHANNA KONSERiERiŞiLMEZ DEĞiL

Yurt dışı etkinliklerine talep Türkiye’den en çok hangi kentten oluyor?
Tüm yurt dışı etkinliklerine en büyük ilgi İstanbul’dan geliyor. Tüm dünyanın heyecanla beklediği futbol maçları, konserler ve tenis turnuvalarının aralarında olduğu hayal gibi görünen tüm etkinliklere bilet sağlıyoruz. Bu konuda bir sayı veremiyorum ancak bu işe başlarken beklediğimizin üzerinde bir ilgi var diyebilirim.
İnternette yurt dışından bu biletleri temin ettiğini söyleyen onlarca site var. High Five nasıl bir fark sunuyor? Biz profesyonellik ve güven sunuyoruz. Güven çok önemli. Keza siz bir bileti aldığınızda aslında ya bir tatil planlıyorsunuz ya da şirketinizin pazarlama kampanyası gibi önemli bir mecrada kullanmak için alıyorsunuz. Bizim sektörümüzde teslimat genelde etkinliğin olduğu şehirde yapılıyor.
Bu süreçte karşılaşılabilecek olası aksilikler neler? Siz önemli planlar yapıp, üzerine parasını ödedikten sonra bilet ortada olmayabilir. Burada bilet alım sürecinden teslimat sürecine kadar aklınıza gelecek her sorunun muhatabı olan, size profesyonel bir servis veren bir şirket olması şart. Sonuçta parasını ödediğiniz bileti, size taahhüt edilen yer ve zamanda almanız çok önemli. İnternet üzerinden satış yapan şirketler bu garantileri verse bile bir aksaklık durumunda muhatap bulamayabilirsiniz.
Bu alandaki hizmet açığını nasıl fark ettiniz?ABD’de yine aynı sektörde faaliyet gösteren bir firmada çalışıyordum ve bu tarz bir hizmetin Türkiye’de yapılmadığını, bu alanda profesyonel bir hizmetin olmadığını düşündüm. Onun üzerine hemen harekete geçtim. Mart 2011’den bu yana pek çok organizasyona imza attık.
Mesela?
Justin Bieber, Coldplay, Rihanna gibi konserler, Wimbledon, El Clasico, Şampiyonlar Ligi gibi spor müsabakaları, festival ve özel partiler gibi akla gelebilecek dünya çapındaki tüm organizasyonlar, erişim imkanı sağladığımız etkinlikler.
En çok hangi etkinlikler tercih ediliyor?
Daha çok futbol etkinliklerine, özellikle El Clasico adıyla bilinen Barcelona-Real Madrid maçına talep yoğun. Organizasyonun büyüklüğünü, satılan bilet sayısıyla ölçersek en büyük ilgi Madrid’deki Real Madrid-Galatasaray maçına oldu. Son zamanlarda en çok hoşuma gidense, hayatında ilk defa yurt dışına çıkan bir müşterimizin, Barcelona-Real Madrid maçını stadyumda babasıyla bizden aldığı biletlerle izleme şansı bulduğu için duyduğu memnuniyeti anlattığı mektup oldu.
Ünlü oyuncu ve sanatçılarla buluşma ayarlamak mümkün mü?
Bu tarz etkinlikler iki şekilde yapılabiliyor. Konserler için çok kısıtlı sayıda buluşma paketi satışa çıkarılıyor. Bunların teminiyle buluşma ayarlanabiliyor. Bunun yanında özel istekler de oluyor. Bu özel istekleri biz kendi temaslarımızda planlayarak gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar Justin Bieber ve Barbara Streisand, futbolcular Kaka ve Higuain’le müşterilerimiz için bu tarz buluşma organizasyonları ayarladık. İçerik buluşma paketi de, sanatçının bulunduğu konser sonrası bir kokteyle sınırlı sayıda insanın katılımıyla oluyor. Özel isteklerse etkinlikten önce öğle yemeği, etkinlikte ön sıralardan izleme şeklinde gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

DOLANDIRICILARA DİKKAT
Bu tür bir organizasyona katılmak isteyenler nelere dikkat etmeli?
Bileti güvenilir bir kaynaktan temin etmek önemli ki sonradan hayal kırıklığı yaşanmasın. Büyük etkinlik biletleri çok talep gördüğü için internet ortamında onlarca site karşınıza çıkıyor. Bunların içerisinde dolandırıcılıktan, söz verilen biletlerin teslim edilmemesine kadar pek çok tatsızlık yaşanabiliyor. Onun için iyi araştırılması, tanıdıkların deneyimlerinden yararlanılması akıllıca olur.

Ayrıntılı bilgi için, www.highfive.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.