Dubai’de ne kadar zenginseniz o kadar varsınız, zenginler de kendi aralarında takılmak ve rahatça “Daha pahalı ne var?” diye sormak istiyorlar

Daha pahalı ne var

Dubai’deki ihtişama bakınca ‘kriz’ akla gelecek en son sözcük. Türk işadamları “Şirketler ve yatırımcılar nakit sıkıntısı çekebilir ama Dubaililerin herhangi bir sıkıntıya girme ihtimalleri yok” diyor. Herkes ya doğuştan zengin ya da yatırımcıların ortağı durumundaymış; yabancılar yerel ortak kullanmak zorunda oldukları için birçok Dubaili yattığı yerden para kazanıyormuş. Sözde krize inat her yer dolu, para harcamayan, daha doğrusu etrafa para saçmayan yok. Pahalı ve en son moda ne varsa kadınların üzerinde görebilirsiniz, genç kadınlar son derece seksi ve dekolte giyinmeyi seviyorlar, elbette yerel halktan söz etmiyorum. Onlar makyajlarını eksiksiz yapıp, mücevherlerini takıştırıp ‘abayah’larını giyiyorlar, erkeklerse ‘kandura’ giyiyor. Erkeklerin ne kadar zengin olduklarını altın saatlerine ya da arabalarına bakıp anlamak mümkün. Dubai’de Rolex’i olmayan yok gibi.

Haberin Devamı

Dubai’de yaşanan Dubai’de kalır
Kulüplerde büyük boy votka ve şampanya açtırmak zenginlik ve ağırlık işareti. Söz ve mevki sahibi bir iş adamıysanız mutlaka en az bir defalığına büyük boy votka açtırmalısınız, iki bin dolardan başlıyor fiyatları. Cavalli Club’a rezervasyonsuz alınmamızı sağlayan Türk iş adamı bu adeti görgüsüzlük olarak değerlendirdiğini ama bir defa da olsa yapmak zorunda olduğunu söyledi. Dubai’de uzun yıllar yaşayan bir arkadaşım ise son derece özel partilerin yapıldığını, hizmetin ve yaşananların anlatılamayacağını anlattı bana. Klişe bir laf vardır ya birçok yer için söylenir; “burada yaşanan burada kalır” diye. Dubai’de yaşananlar Dubai’de kalmak zorundaymış çünkü başka hiçbir yerde telaffuz edilemezmiş!
Tüm bu uçuk kaçıklığın yanına muhteşem plajları, neredeyse tüm yıl süren yazı ve denizini de eklerseniz Dubai’nin bağımlısı olabilirsiniz.


Çölde çay değil şampanya
Daha pahalı ne var
Adrenalin sevenler safariye bayılacaklardır, biz çığlık çığlığa bağırdıkça şoförümüz Mahmut kahkahalarla güldü ve bizi daha da heyecanlandırmak için arabayla türlü numaralar yaptı. Bir saat kadar süren çöl gezisi turistler için özel olarak yapılmış ve yerel eğlencelerin düzenlendiği çadırlarda devam ediyor. Bu çadırlarda barbeküleriniz hazırlanmış olarak karşılanıyor ve açık havada nefis bir yemek yiyorsunuz. Aynı zamanda deveye binmek, kına yaptırmak, nargile içmek, kumda sörf yapmak da mümkün. Finali dansöz yapıyor. Dubai’de çalıştığı için Nur adını alan Ukraynalı dansöz o sırada hayatının hatasını yaptı ve dans edelim diye biz üç Türk kadınını çadırların orta yerine davet etti, ben hariç diğer iki arkadaşım o kadar güzel kıvırdılar ki dansözün ağzı açık kaldı. Turistler deli gibi bizi alkışladılar, elbette kendimizi piste atmadan önce Sheraton Reklam Müdürü Cihangir Canıyılmaz’ın sürprizi şampanyaların cesaretlendirici etkisini de unutmamak gerekir.
NOT: Bizi safariye götüren firmanın söylediğine göre Türk dansözlere de iş teklif etmişler ama pahalı gelmiş; Dubai’de çoğu dansöz Ukraynalıymış.


French kıss yapmayın!
Daha pahalı ne var
-Dünyanın en yüksek binası Burj Dubai’yi bir türlü kadraja sığdıramadım. 818 metre bina olur mu?
-Madonna çok sık gidiyormuş Dubai’ye.
-Bir taksici bizi epey gezdirdi, giderken 40 dirhem, dönerken 20 ödedik, dünyanın her yerinde taksici oyunları yapılıyor.
-Yasa ve düzenlemelerin uluslararası standartlara uygun hale getirilmesine çalışılıyor. Dubai’de ‘ılımlı şeriat’tan bahsetmek mümkün, şehrin dünyadaki büyük şehirlerden hiçbir farkı yok. Ancak şehirde sevgilinizle-eşinizle öpüşmek gibi bir niyetiniz varsa uyarılırsınız, öpüşmekte ısrarcı olursanız daha ciddi şekilde uyarılırsınız. Alkollü araba kullanırsanız, yandınız!
-Ginger Dubai’de ‘out’ olmuş, uzaktan kumandalı kaykay kullanıyorlar.
-Hummer limuzinler dışardan çok cool görünüyor ama içi çok basık, daha da binmem Hummer’a.
-Aşırı lükse ve konfora alışmak ne kolaymış, telefonumu üst katta unuttuğum için uşağımı aradım, “Telefonunuz çizilmiş, isterseniz hemen yenisini getireyim” dedi.
-Burj Al Arab’ın İş Geliştirme Direktörü Zeynep Peker isimli bir Türk kızı.
- En beğendiğim restoran Salmontini oldu, camından Ski Dubai’de kayak yapanları seyretmek çok keyifliydi.

Görmeden ölünmeyecek kulüp Cavalli

Daha pahalı ne var
Cavalli; dünyanın ve Dubai’nin en zenginleriyle, en güzel insanlarının buluştuğu mekan. Geçen yıl açılmış, çok lüks ve şaşaalı bir yer. Dekorasyonla bizzat Enrico Cavalli ilgilenmiş, Avrupa jet-set’i her hafta sonu Dubai’de özel partilere katılmak üzere geliyor ve muhakkak Cavalli’de yiyormuş. Cavalli’de fiyatlar uçuk ama servise ve ambiyansa bakınca o kadar da çok gelmiyor. Peçetelerden şişelere, tabaklardan tavana asılı duran kristallere kadar her şey özel tasarım. Cavalli tarafından özel olarak oluşturulan mönüsü hayli iddialı. Kapıyı her çalan giremiyor, rezervasyon için sizi önerecek birini tanımalısınız, ilgi görmek için de sıkı sık gitmelisiniz. Sıradan bir çanta veya kıyafetle sakil kalırsınız. Burada da zengin ve yaşlı erkeklerin yanında genç ve sarışın kızlar var. Dubaili erkekler çok cömert olsa gerek, son yıllarda çok sayıda Rus hayat kadını gelmiş ülkeye. Cavalli gibi şık mekanlarda zengin bir erkek mutlaka üç kadınla beraber eğleniyor. Bu da gösterişin bir parçası.

Haberin Devamı