Cadde Emoş Abla hizmetinizde

Emoş Abla hizmetinizde

27.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Emoş Abla hizmetinizde

Emoş Abla hizmetinizde


       İlk duyduğumda, inanamadım. Emel Sayın, bu saatten sonra "Gönül Abla"lığa mı soyunacak, dedim. Demokrasinin de güzelliği bu... Görüşünüz, herkesle uyuşmayabiliyor. Sizin ak dediğinize, başkaları "kara" diyor. Bazen de o "kara"lar, "ak" muamelesi görüyor.
       Netice itibarıyla Emel Sayın, bu "Gönül Abla"lık işinde bayağı ciddi.
       Sanatçı, programda “Modern Gönül Abla" olacak. "Emoş Abla", "Dertleriniz için buradayım" deyip, seyircilerden sorunlarını kendisine iletmesini isteyecek.
       Kiminin sorununu, telefonla çözecek.
       Derdi daha büyük olan içinse kampanya başlatacak.
       Varsayalım ki, vatandaş hasta.
       Cepte para olmadığı için aile yasta.
       İşte, tam bu sırada "Emoş Abla" yetişecek imdata... İşin mizahını yaptık diye, Emel Sayın, "Emoş Abla" olmaktan vazgeçerse, o başka!

Kibar'ın yeni işi

       Bir süredir tv8'de müzik programı hazırlayıp, sunan besteci Melih Kibar, yeni bir işe daha başladı.
       Başta "Hababam Sınıfı" olmak üzere birçok filmin müziklerini yapan, sayısız reklamın müziklerini hazırlayan ve yüzlerce bestesi olan Kibar, MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal'ın teklifiyle, Antalya Topkapı Palace ile Bodrum Halikarnas Resort'un animasyon sorumlusu oldu.
       "Nedense bizde, otel ve tatil köylerinde animasyon işi acemi kişiler tarafından yapılır. Animasyon adına yapılanların hepsi de demodedir" diyen Kibar, üstlendiği işi, "animasyon mühendisliği" olarak tanımlıyor. Animasyon grubunda görev yapacakları tek tek seçen Kibar, WOW'da neler yapacağını ise şöyle anlatıyor:
       "Türkiye'de ilk kez bir tatil köyünün müzik ve animasyonları profeyonelce hazırlanacak. Büyük caz orkestraları, dünyanın en sevilen Latin müzik grupları, konuklara müzik ziyafeti çekecek. Müşteriler ayrıca, Türk müziğinin seçkin örnekleri ile benim bestelerimi de dinleme imkanı bulacak. Animasyon ekipleri, demode skeçler yerine, turistlere Türkiye'de olduğunu hatırlatacak, ancak bir o kadar da uluslararası prezantasyonda birşeyler sunacak."

Anonim esere telif

       Şimdiye kadar hiçbir şarkıcı ve yapımcı anonim eserleri, bir kuruş telif ödemeden kullanıyordu. Bir bestenin 30 bin dolar ettiği Türkiye'de doğal olarak, beleş türkülere bir hayli hücum vardı. Ancak yağma devri bitiyor. Anonim eserlere de telif ödeme mecburiyeti getiren yasa komisyonlarda geçti. Milletvekilleri, tasarının, bu yıl sonuna kadar TBMM'den geçip, yasalaşacağını söylüyor. Anonim eserlerle birlikte "derleyen" ve "kaynak kişi"lere de telif ödenecek.