Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul insanının eğlence anlayışı yavaş yavaş kabuk değiştirmeye başlıyor. İddiam o ki, önümüzdeki beş yıl boyunca hemen her semtte canlı müzik anlayışı hayat bulacak. Hatta pop ve caz tarzında şarkılar seslendiren profesyoneller, Etiler’den Karaköy’e, Bebek’ten Cihangir’e yüksek rakamlarla transfer olmaya başlayacak. ‘Peki şimdiden iddialı olan mekanlar hangileri?’ diye sorabilirsiniz. Emirgan Gizli Kalsın, Bebek Catz ve Kulis, Cihangir’de açılacak Hazine, Karaköy Verde ve Mitte, şimdilik ön plana çıkan popüler mekanlar. Sanatçı listemde ise favorilerim arasında Ceylan Ertem, Yol Project, Boygar, Aslı Demirer, Mehtap Meral ve Özge Fışkın yer alıyor.

BİRAND AİLESİ’NİN YENİ YUVASI

Hayatta bazen şanslı olduğunuz kadar, “En büyük şanssızlığım” dediğimiz kader olguları da var. Benim en büyük şanssızlığım ise herkesin kalbinde yer alan usta haberci Mehmet Ali Birand’la tanışamamak oldu. Geçtiğimiz hafta Birand’ın yeğeni Berna Birand’ın Bağdat Caddesi’nde yeme - içme sektörüne adım attığı Mignon adlı mekanında büyük ustayı anma fırsatımız oldu.

Gerçekten büyük bir gazetecinin yaptığı söyleşiler ve hayata bakışı beni yaş almadan yaşlandırdı.

Berna Birand’ın ortağı Fuat Saltık’la açtığı Mignon’un, Anadolu Yakası’nın hit mekanlarından biri olduğunu ziyaretimde fark ettim. Yerli ve yabancı müşterilerin sıraya girdiği mekanda neredeyse 24 saat hizmet veriliyor. Mutfağındaki geniş menü seçeneği daha önce THY’de çalışan Birand’ın yeni iş hayatındaki başarısına katkı sağlamış.

Haberin Devamı

AVRUPA’YA GELİYOR

Her ne kadar Avrupa Yakası’ndaki balıkçı markaları yüksek ciro ve müşteri potansiyeline sahip gözüküyor olsa da, tat ve sadelik açısından Anadolu Yakası her zaman bu işin yenilmez adresidir. 1969 yılından günümüze aile mesleği olarak, ‘denizden masaya hizmet’ sloganıyla hareket eden Yıldız Ailesi, geçtiğimiz hafta bir şube daha açtı. Villa Bosphorus markasının sekizinci şubesi artık Kalamış’ta. Mekan, birbirinden ünlü isimlerin göz önünden uzak olmak için tekneleriyle gittiği bir yer. Edindiğim bilgilere göre, Ali Emrah Yıldız, Arnavutköy’de yeni bir mekan açmak için ön görüşmelere başlamış bile.

Haberin Devamı

TELEVİZYONU SEVDİ

Yakında Etiler’de ikinci şubesini açacak olan Gürkan Topçu, televizyon programcılığını çok sevdi. Şef, yeni sezonda mangal başına geçip, ünlü isimleri ağırladığı programını artık Beyaz TV’de yapacak. Topçu’nun bölüm konukları arasında Sinan Akçıl, Alişan ve Işın Karaca gibi isimler yer alacak.