Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ufak bir soruyla bu haftaki yazımıza başlayalım. Türkiye’nin neresinde yaşıyor olursanız olun, muhakkak ki cevabınız aynı olacak. Bana İstanbul’un en ünlü gece kulüplerini sayabilir misiniz? Cevapları tek tek alalım. Tahmin ediyorum ki listenizin ilk sırasında bu hafta yazımıza konuk olan Ortaköy Reina ya da yıllar önce kapanan Laila olacaktır. Şimdi metin başlığımızda yer alan ve meraktan çatladığınız olayı kaleme alma vakti...
Geçtiğimiz hafta cumartesi akşam 21.00 sularında “Ortaköy Reina’ya haciz gelecekmiş!” şeklinde bir telefon aldım. Şaşkınlık derecemi tahmin edemezsiniz. Düştüm bu ihbarın peşine.
Ne yazık ki ihbar telefonu aklımda soru işaretleri bıraktı. Detayları tek tek altını çizerek araştırdım. Ya basın mensuplarını mekan kapısında dikip “Bu haciz bedelini ödeyeceksiniz, yoksa basın mensupları kapıda. Sizi rezil ederiz” izlenimi verilmek isteniyordu ya da gerçekten bir ihbar telefonuyla habercilik kariyerime katkı sağlamak isteniyordu. Şimdi size uzun uğraşlar sonucu ele geçirdiğimiz ‘haciz tutanağı’nın ilk sayfasını paylaşıyorum.

Haberin Devamı

O gece neler yaşandı?
Cumartesi gecesi alacaklı olduğunu iddia eden şirket avukatı, haciz memuru ve polisler eşliğinde mekana girdi. Kendi müvekkili X’in, Y adlı bir şirketten yüklü miktarda alacaklı olduğunu iddia etti. Bunun için Reina’nın o geceki ‘kasa haczi’ni talep etti. Ancak Reina avukatları kendilerinin Y şirketine bağlı bir kurum olmadıklarını,
Z isimli bir şirketin bünyesinde olduklarını dile getirdiler.
Yetkililer, üç saatlik bir görüşme sonucu haciz memurlarına emaneten 5 bin TL veriyor. Haciz tutanağının son cümlesini aynen yazıyorum: “Alacaklı vekilinin beyanlarını kabul etmiyorum. İtirazımız ve istihkak iddialarımız saklı kalmak kaydıyla dosyaya 5 bin TL elden veriyorum.”
Türkiye’nin dünya çapında en önemli gece kulüplerinden biri olan Reina’nın bu duruma düşmesi tartışma konusu. İlerleyen haftalardaki gelişmeleri sizler için kaleme almaya devam edeceğim.

NELER OLUYOR İSTANBUL’DA?
- Bebek’in yeni mekanı Kulis, cumartesi geceleri dolmaya devam ediyor. Gökhan Türkmen’le seslendirdiği ‘Korkak’ şarkısıyla dikkat çeken Aslı Demirer’in performansı kulağa leziz geliyor.
- Bir efsane bitiyor. Asmalımescit’in efsane mekanı Off Pera’nın yakında kapanacağı dedikodusu herkesin dilinde.
- Ünlü isimlerin yeni kaçamak yeri, Fransız Bahçesi olarak bilinen Ulus Tepe Majeur. Yakın zamanda uğranılması gereken yerlerin başında geliyor.
- Karaköy Mitte’nin içerisinden geçiş yapılarak inilen ‘oda’ konsepti değişti. Dahi adam Turgay Yıldız, bu kaçamak odayı ayrı mekan olarak tasarladı. Mitte ile arasındaki ara geçişi kapattı.