Cadde EN LEZZETLi SU BÖREĞi NEREDE YENiR?

EN LEZZETLi SU BÖREĞi NEREDE YENiR?

08.12.2011 - 19:20 | Son Güncellenme:

Mekanist.com, “İstanbul’da en lezzetli su böreği nerede yenir?” sorusunun cevabını buldu.

EN LEZZETLi SU BÖREĞi NEREDE YENiR

Mekanist.com, kullanıcı yorumlarından yola çıkarak “İstanbul’da en lezzetli su böreği nerede yenir?” sorusunun cevabını buldu. Yapımı saatler, yemesi dakikalar alan su böreğinin her zaman en lezzetlisini yemek isteyenler bu listeye bayılacak

Haberin Devamı

1) Aslı Börek: Nihan S.: “Su böreği deyince aklıma gelen ilk mekan burası. Aslı’nın böreklerini yedikten sonra başka bir yerde börek yemek istemeyecek, hatta paket yapıp biraz da eve götüreceksiniz.”

2) Saray Muhallebicisi: Cumali A.: “Saray Muhallebicisi hangi şubesi olursa olsun sizi asla hayal kırıklığına uğratmaz, tavuk suyu çorba, ekmek kadayıf, sütlü muhallebi çeşitleri, pastırmalı yumurta, su böreği, her şey tam kıvamında ve taze. Servis hızlı ve çalışanlar ilgili. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.”

3) Güllüoğlu: Çişem S.: “Sabahın ilk saatleri Güllüoğlu Karaköy için en güzel zaman. Hele vapurdan indiğinizde mideniz kazınıyorsa, güzel de bir kahvaltıyla güne gerçek bir selam vermek istiyorsanız mutlaka uğrayın ve taze çayla su böreğini deneyin.”

Haberin Devamı

4) Beyti Lokantası: Sevde İ.: “Florya’daki mekanın tüm et çeşitleri, tatlıları ve özellikle peynirli su böreği hiçbir kusur aranamayacak kadar iyi. Değişmeyen harika tatlardan başka bir ritüel de, restoran sahibi Beyti Bey’in hâlâ her masayı tek tek ziyaret ederek konuklarının memnuniyetini, hal ve hatırlarını sorması.”

5) Tarihi Bilice Börekçisi: Pınar C.: “Haftada bir derse gitmeden önce buraya uğrarım ve lezzetlerinden tadarım, hem taze hem de sıcak. Ayrıca AVM içinde yemek de gayet güzel ve keyifli.”

6) Sarıgüzel Şerifoğlu Baklavaları: Olçum I.: “Sabah saatlerinde çıkan su böreğine çok talep olduğundan erken saatlerde tükenmiş oluyor. Bu zamanda böyle bol malzemeli ve lezzetli börek zor bulunur.”

7) Tarihi Sarıyer Karaköy Börekçisi: Sonnur I.: “Hamuru tel tel dökülen, (duyduğunuzda garip gelse de) içinden çıkan bol kıyma ve kuşüzümleriyle benim favori börek mekanımdır. Anadolu Yakası’nda
oturan biri olarak, Sarıyer’e gidip bu börekten yemeye asla üşenmem... Kesinlikle börekseverlere tavsiye edilir....”

8) Asu Börek: Şadiye A.: “Göztepe İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Asu Börek; dolmalar, zeytinyağlılar, salatalar, mantı ve tatlı çeşitleriyle hizmet veren bir yer. Senelerdir buradan su böreği alırım. Başka rakibini tanımıyorum.”

9) Rudo Rumeli Börekçisi: Ayşegül T.: “Su böreği gerçekten çok lezzetli. Ayrıca elmalı kek ve brownileri de ev yapımı lezzeti ve kıvamında... Her sabah hazırladıkları sandviçleri de severek yiyorum.
Temiz ve çeşidi bol. Kahvaltı için ilk tercihlerimden.”

10) Mado: Ceren Oluz: “Mado, Maraş dondurmasıyla ön planda olsa bile bence mönüdeki en lezzetli seçenek su böreği. Böreği birçok şubesinde yedim ve aynı lezzeti yakaladıklarını düşünüyorum. Caddebostan Mado’ysa en bilinen ve eski şube; bu yüzden ayrı bir
yeri var.”