Cadde Enes Batur'a şok üstüne şok!

Enes Batur'a şok üstüne şok!

03.12.2018 - 11:34 | Son Güncellenme:

8.8 milyon abonesiyle en çok bireysel aboneye sahip Türk YouTube kullanıcısı olan Enes Batur Sungurtekin’in başı dertte... Hakkında soruşturma açılan Batur'a, sosyal medyada da tepkiler çığ gibi büyüyor.

Enes Batura şok üstüne şok

Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar, geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak, Kerimcan Durmaz, Danla Bilic ve Enes Batur’a tepki göstermiş, “Çocuklarımız bizim bireyler olarak, anne baba olarak sahip çıkmamız gereken gençlerimiz. Bunlar artık örf ve adetlerimizden uzaklaşmaya başladı. Sosyal medya ve dijital çağ hayatımıza girdiğinden beri bunların olumlu yönde etkilerini değil, olumsuz yönde etkilerini almaya başladık. İşte bunlardan biri fenomenler. Vazgeçilmez fenomenler” demişti.

Geçtiğimiz ay içerisinde, amcası ile çektiği kışkırtma videosuyla infial yaratan Enes Batur Sungurtekin'e soruşturma açıldı. YouTube videosu sonrası birçok kişinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yaptığı şikayetleri değerlendiren Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Enes Batur Sungurtekin hakkında ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarında soruşturma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma, Enes Batur'un ikamet adresinin Antalya'da olması ve şikayetlerin Türkiye genelinde yapılması nedeniyle yetkisizlik kararıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Haberin Devamı

Enes Batur, amcası ile yayınladığı video nedeniyle tepki alınca, söz konusu görüntüyü kaldırmış ve özür dileyip videonun şaka amaçlı olduğunu belirtmişti.