Cadde Ersay Üner: ‘Çok yönlü üreten biriyim’

Ersay Üner: ‘Çok yönlü üreten biriyim’

28.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni şarkısı ‘İki Aşık’ı müzikseverlerle buluşturan Ersay Üner, “Çok yönlü üreten biriyim. İlk defa tarzımı, solistliğimi doğru anlatabileceğim bir şarkı yakaladım” dedi

Ersay Üner: ‘Çok yönlü üreten biriyim’

Besteci, söz yazarı ve aranjör olarak tanıdığımız Ersay Üner, artık yorumcu olarak da karşımızda... “Her zaman asıl yaptığım iş müzisyenlik ve eser üretmek” diyen Üner’le yeni parçasını, kariyerindeki dönüm noktalarını ve sevgilisi Büşra Pekin’le ilişkisini konuştuk.

Haberin Devamı

- Yeni şarkınız ‘İki Aşık’ın özel bir hikayesi var mı?
Yazın başıydı... Önce “Sevdik, sonunu bile bile” kısmı çıktı, sonra devamı geldi. İlk defa tarzımı, kendimi ve solistliğimi doğru anlatabileceğim bir şarkı yakaladım. Çok yönlü üreten ve bu durumu seven biriyim. Ebru Gündeş, Demet Akalın, Hande Yener, Murat Boz ve Aleyna Tilki hepsine şarkı yazıyorum ama onlar için yazdığım parçaları söyleyebileceğim anlamına gelmiyor bu. Fakat ‘İki Aşık’ bende o hissi yarattı.

- Şarkı kısa sürede listelerde bir numara oldu. Bu ilgiyi bekliyor muydunuz?
Şarkıyı hissedeceklerini biliyordum. ‘İki Aşık’a baktığımız zaman aslında melodik olarak arabesk motifleri çok ama altyapısı tamamen yeni... Geri dönüşlerden dolayı mutluyum. Şarkının bu kadar hızlı yayılması yaptığım işin doğru olduğunun göstergesi. Yeni jenerasyon çok zeki bilinçli bir şekilde geliyor. Rihanna’yı da dinliyor, Demet Akalın’ı da, beni de... Sizden yeni sound, sözler ve melodiler bekliyorlar.

Haberin Devamı

- Ön plana çıkmak için neden bu kadar beklediniz?
Arkadaşlarım hep söylüyordu, “Şarkı söylemen, sahneye çıkman lazım” diye... Ama mesele sadece şarkı söylemek değil, bu işin de bir sorumluluğu var. Şarkı söylemek içimizde, olan bir şey ama üreten insanla, dinleyiciye sunanın yaşadığı hayatlar bambaşka. Bu beni hep düşündürüyordu. Ama şimdi olgunluk olarak hazırım, korkmuyorum. Kendimi hazır hissettiğimde bu şarkılar çıktı. Ama her zaman asıl yaptığım iş müzisyenlik ve eser üretmek. Ömrümün sonuna kadar üretip, paylaşayım istiyorum.

- Çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?
Daha önce birçok kişiye dinlettim. Sezen Aksu, Yılmaz Erdoğan... Hepsi çok sevdi ve beğendi. Benim için önemli olan “Bu şarkı, senin parçan” demeleriydi.

Ersay Üner: ‘Çok yönlü üreten biriyim’

‘Büşra benim diğer yarım’

- İşleriniz konusunda sevgiliniz Büşra Pekin’den fikir alıyor musunuz?
Birbimize karşı fikirlerimizi hep söylüyoruz. Zamanı gelince beraber bir şeyler de yapabiliriz.

- Evlilik ne zaman?
Tarih belli değil. Olunca herkes duyar, gizli saklımız yok. Bizi birbirimize çok yakıştırıyorlar, o yüzden de her gören “Evlilik ne zaman?” diye soruyor.

Haberin Devamı

- Büşra Pekin’e olan aşkınızı nasıl anlatırsınız?
Onu yaşarım, anlatacak bir durum yok. Bir yarının olmadığını düşündüğünde ne hissedersen, tam da öyle... Diğer yarım o benim.

- Yazdığınız parçaları siz mi şarkıcılara öneriyorsunuz yoksa onlar mı talep ediyor?
Yönetmenin cast seçmesi gibi aslında, doğru solisti bulmaya çalışıyorum. Bana şarkı dinlemeye gelenler oluyor ya da şarkıyı yapıyorum, 3-5 sene duruyor ve doğru solistin gelmesini bekliyorum. Bu işler duygusal olduğu kadar, bir yerden sonra profesyonelce tasarlanmalı.

- Dönüm noktanız neydi?
“Benim burada yapacak bir şeyim yok” deyip 15 yaşında Konya’dan ayrılmam. Tabii tanıştığım isimler de dönüm noktası oldu. Ama fırsatları hep ben yarattım. Yetenekli olmasaydım, kimsenin benimle tanışacağını sanmıyorum.