Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Bodrum Merkez yeniden canlanır mı


Bodrum merkezin en lüks beach’i olacak Bianca, 25 Haziran’da açılıyor.


Emre Ergani “Misyonumu tamamladım” dediği Tükbükü’nden, Bardakçı Koyu’na taşındı. Ünlü işletmeci, 16 yaşından küçüklerin alınmadığı Virgin Otel’in bölgeye canlılık getireceğini söylüyor


Bundan tam 10 yıl öncesiydi. Kimsecikler Türkbükü’nün adını henüz bilmiyordu. Türkbükü kendi halinde bir koy ve sadece bilenlerin uğrak yeriyken bir anda ülkenin en tanınan ve en çok merak edilen yerlerinden biri haline geldi. Doğal güzelliği, butik otelleri, doğal marinası, iskeleleri ve lokantalarıyla patlamaya hazır bir yerdi. Bir altın madeni gibi duruyordu. Sadece bu madeni harekete geçirecek bir kıvılcıma ihtiyaç vardı. Türkbükü için aranan kan, 2000 yazında bulundu.

Haberin Devamı

Eğlence oteli konseptini getirdi
Emre Ergani Havana Beach’i açınca, sihirli bir değnek değmişçesine Türkbükü, gündeme oturdu. Aradan 10 yıl geçmesine rağmen halen Türkbükü Türkiye’nin en çok bilenen tatil beldelerinden biri olmaya devam ediyor.
Türkbükü’nün tanınmasında önemli rol oynayan Emre Ergani, “Tükbükü’ndeki misyonumu doldurdum” diyerek tası tarağı topladı ve Türkbükü’nden, Bodrum Merkez’deki Bardakçı Koyu’na taşındı ve karşımıza yepyeni bir konseptle çıktı. 16 yaşından küçüklerin alınmadığı Virgin Otel’i hizmete soktu. Türkiye’de bir ilki deneyerek eğlence oteli konseptini getirdi.
Virgin Otel Türkiye’nin ilk eğlence konseptli oteli. Sahilinde Bianca Beach var. Akşamüzeri partilerinin vazgeçilmezi Bianca, Cenk Eren’li My Pavyon, Nişantaşı’ndaki Biber’in en yaz hali, Meksika mutfağı sunan Picante ve etleriyle ses getirecek Iron Girl’le Bardakçı Koyu’ndaki Virgin’den bu yaz çok söz edeceğiz gibi gözüküyor.

Otelde sabaha kadar eğlence
Ergani, “Türkbükü, Bodrum’a merkeze kayar gibi bir iddiam yok ama buraya önemli ölçüde canlılık getireceğimi düşünüyorum” diyor. Bence en önemlisi, bağımsız bir koyda olduğu için otelin bünyesinde gürültü sorunu yaşanmayacak olması.
Virgin Otel’de gün ikiye ayrılmış durumda. Akşamüzerine kadar sessizliğin hakim olacağı otelde, akşamüzerinden sonra eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek. Hiç otelden çıkmadan sabaha kadar eğlenmek isteyenlere duyurulur. Bu arada Bianca’nın genel koordinatörlüğünü de Bodrumluların çok yakından tanıdığı, Picante’nin de sahibi olan Hakan Arat üstlenmiş.

NiŞANTAŞI’NIN YENiSi CANDiDO
Aynı mekanı, New York’tan sonra (iki Türk ortağıyla birlikte) İstanbul’da da açmaya karar veren dünyaca ünlü Şef Joe Candido dedesinden, babasına, babasından da kendisine miras kalan 100 yıllık geleneksel tarifleri şimdi Candido’nun Mim Kemal Öke Caddesi’ndeki yerinde gelenlerin beğenisine sunuyor. Nişantaşı’nın ortasında bir İtalyan bahçesi yaratmayı başaran Candido’nun mönüsünde, gerçek Napoli tarifleriyle yapılmış yemekleri ve özel pizzalar servis ediliyor. Yolunuz düşerse bir bakın derim.


İstanbul'un en havalı terasları
Yaz gelince sadece Boğaz hattındaki mekanlar değil, Boğaz’ı gören teraslar da bir anda gözde oluveriyor. İstanbul’a tepeden bakmak isteyenler soluğu bu teraslarda alıyor. Mikla olabildiğince Haliç manzaralı bir lokanta. The Marmara Pera’nın tepesinde hizmet veriyor. İskandinav ve Kuzey Avrupa mutfağı servis ediliyor.
Nu Teras ilk açıldığı yıllarda kapısında kuyruk olunan bir mekandı. Terası artık İstanbul’un klasiği olma yolunda ilerliyor. 360, Avrupa’da Mikla ile beraber İstanbul’da bilinen lokantalar arasında ilk sırada yer alıyor. Ünlü şef Mike Norman’ın hazırladığı çok iyi bir mutfağa sahip. Teras denilince ilk akla gelen yerlerden biri Vogue, Beşiktaş Plaza’nın en üst katında uzun yıllardır hizmet veriyor. Boğaz’a tepeden bakmanın en iyi adreslerinden biri. Akdeniz mutfağı servis etmesinin yanında aynı zamanda suşi servisi de var. Yaz akşamlarında akşamüzeri buluşmalarının en gözde noktası. İstanbul’un en pahalı lokantalarından biri olan Gaja, Swiss Otel’in çatısında görülmeye değer bir manzaraya sahip. Dünya mutfağı servis ediliyor.

Paket servisçiler yüzünden paket olacağız
Paket servisçilerle ilgili şikayet üzerine şikayet alıyorum. İstanbul’daki neredeyse tüm lokantaların paket servisi var. Vespa ve türevleri minik motosikletli servisçiler şehrin sokaklarında cirit atıyor. Hem de ne cirit atmak; ters yöne giriyorlar, kaldırımdan gidiyorlar. Bağdat Caddesi’ndekilerin de kabusu olmuş durumdalar. Mekan sahipleri acilen bu konuya el atsınlar. Üzücü bir olay yaşanmadan çözüm bulunsun. Yemek zamanında gidecek diye insanların hayatlarını tehlikeye atmanın alemi yok.