Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Süsü püsü eksik derken, Nişantaşı’nda dün gece ses yasağı başladı. Belediye ekipleri tarafından tüm mekanların sokaktaki kolonları toplatıldı. Mekanlar yerleşimle iç içe olunca, böylesi bir durumla karşılaşmak çok doğal.
Önce fondan müzik için dışarıya kolon konulur. Sonra da o ses fonda kalmaz açıldıkça açılır. Mekan sahipleri hiç kusura bakmasın, olacağı buydu. Gecenin bir vakti açık alanda gümbür gümbür müzik çalarsanız, o kolonlar toplanır.
Hizmet verirken bulunduğunuz lokasyona dikkat edeceksiniz. Hele ki, yerleşimin orta yerindeyseniz daha da dikkatli olacaksınız. Yıllar önce aynısı Boğaz’daki mekanların başına gelmişti.
Günlerce kapalı kalmak zorunda kaldılar ama sonra özel ses sistemi ve perdelerle sorunu ortandan kaldırdılar.

Haberin Devamı

URFA LAHMACUNU AR-RUHA'DA

Teşvikiye Camii’nin hemen arkasındaki Ar-Ruha’nın lahmacunu bugünlerde resmen trend oldu.
Meğer Nişantaşı ahalisi ne kadar özlemiş lahmacunu. Ömer Karahan ve Mahmut Cevheri’nin sahibi olduğu Ar-Ruha, Türkiye’nin en sosyetik semtinde lahmacunu popüler yapmayı başardı. Geçenlerde öyle bir çiğ köfte yapmışlar ki, bu gidişle lahmacunun pabucunu dama atar. Nişantaşı, Ar-Ruha sayesinde buram buram anadolu kokmaya başladı.

NİŞANTAŞI’NDA BOHEM RUHU

Nişantaşı bu kadar piyasa olunca kendi içinde bohem yerler yaratmaya başladı. Abdi İpekçi ve çevresindeki mekanlara gitmeyi tercih etmeyen fakat Nişantaşı’nda sosyalleşmek isteyenler artık Topağacı’nda takılmayı tercih ediyor.
Hem gözlerden uzaktalar hem de Nişantaşı’ndalar. Unin 22 tam bir tasarım barı; özellikle akşamüzeri genç kuşağın yeni gözdesi olmuş durumda.
Kozmonot ise orta kuşağın buluşma noktası. Burası da Nişantaşı’nda Cihangir havası yaratan enteresan bir bar oldu.

ANTEP’E GİDİYORUM

Lezzeti yerinde keşfetmek için bugün Antep’e gidiyorum. Bundan sonra ayda bir kez lezzetiyle öne çıkmış hangi il varsa yerinde test edeceğiz.
Bakalım memleketin yemeğiyle ünlü şehirlerinde lezzetler ne durumda. Perşembe günü şahane bir Antep dosyasıyla karşınızda olacağım.

Haberin Devamı

HAFTANIN TOP 5’i

1-Karaköy Colonie: Geçen hafta liste başıydı. Yücel Özalp’ın Colonie’si bu haftada en iyi işletme oldu.
2-Rudolf: 20 yıla yakın Türkiye’de yaşayan Hollandalı şef Rudolf Van Nunen’in kendi adını taşıyan restoranı, bu hafta en iyiler arasına hızlı bir giriş yaptı. Karaköy’deki Rudolf’un yemekleri, bu hafta en çok konuşulanlar arasındaydı.
3-Ulus 29: Didem Özgen ve Mert Vidinli’nin işletmeciliğini üstlendiği 29’un barı, geçen haftanın en enerjik barı oldu. 29, sadece yemekleriyle değil eğlen- cesiyle de gündemde.
4-Desibel Kuruçeşme: Sahneye çıkan ünlü isimleriyle eğlencenin rotasına giren Desibel, bu hafta Birol’un sayesinde listede kalmayı başardı. Çıkardığı star isimlerin yanında salı geceleri sahneye çıkan Birol, Desibel’e öyle iş yaptırıyor ki, görülmeye değer.
5-Nişantaşı Abdi: Pazar günleri Nişantaşı’nda in cin top oynarken, Abdi’nin akşamüzeri partisinde şahane bir kalabalık oluyor. Nişantaşı ahalisi soluğu burada alınca Abdi’de listeyi girmeyi başardı.